Beton na základy, dilatácia a izolácia - porada

Zdravim, potreboval by som poradit. Idem betonovat zakladovu platnu 150 mm 5x6,5 m. Platna bude uz finalny povrch/vyska. Bude na pasoch s jednym radom DT, navazka je frakcia 32/63 a 0/32. Bude to zateplena drevostavba (garaz) s drevovlaknom polozena na asfaltovych pasoch. 1, aky beton pouzit aby sa zbytocne nedrolil a neprasil, ked sa bude po nom jazdit ( neskor tam dam mozno farbu, epoxid)? 2, treba na tuto plochu dilatacne spary ( ak ano, kolko a ako hlboko)? 3, mam dat na kamenivo ( nie DT ) nejaku izolaciu kvoli vlhkosti ( PVC folia, terovy papier )? Za rady Dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mairom:

Zdravim, potreboval by som poradit. Idem betonova…
@mairom 1. Ak betón zafarbíš, môžeš dať akýkoľvek, napr. 20/25 a nič sa nebude droliť. Každému betónu ak nedáš nejakú ochrannú vrstvu, tak sa Ti bude vyšuchávať, dokonca aj k kvalitnejšie betóny. 2. Zastrešenú plochu 5x 6,5m, k tomu aj v zateplenom priestore, Ti netreba nijako dilatačne predeľovať. 3. Nejaká izolačná fólia na kameninovú navážku nebude na škodu, ani nie tak na izoláciu proti zemnej vlhkosti, ale kvôli nerovnomernému presúšaniu betónu pri jeho ukladaní na podlahu. (Nezabudni dobre zhutniť žabou, alebo aspoň žehličkou). Asfaltovú izoláciu pod stenami ale vypusť po bokoch von, aby si mohol v budúcnu napojiť vodorovnú izoláciu podlahy, ak by si niekedy raz chcel urobiť riadnu izoláciu podlahy.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@mairom 1. Ak betón zafarbíš, môžeš dať akýkoľve…
@petersd Super, dakujem za info. Zabovane to bolo 400kg zehlickou. Myslel som tu izolaciu hlavne kvoli vlhkosti, ale kazdy mi radi inak, tak skusim pockat na dalsie rady. Zrenie betonu asi v tychto teplotach nebude taky velky problem. Predsa len je chladno a vlhko.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mairom:

@petersd Super, dakujem za info. Zabovane to bolo…
@mairom Nie je to o zrení ako takom, na v nadväznosti na okolitú teplotu, ale o tom, že do kameňov Ti utečie voda z betónu. Teroreticky utečie skôr, než betón začne zrieť a vytvárať si štruktúru.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@mairom Nie je to o zrení ako takom, na v nadväzn…
@petersd Diky
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?