Ako nalepiť zvislú hydroizoláciu?

Profilova fotka
Ahojte. Základovú dosku som zašaloval 12cm styrodurom. Následne som pri lepení hydroizolácie pod obvodové steny nechal 10cm previs cez styrodur. Ako teraz nalepiť zvislú izoláciu?
Odpovedať
Profilova fotka
Izolovat predsa ides obvodove murivo a nie XPS, nie? To co ti pretrca by sa malo zahnut dohora, resp. spojit so zvislou hydroizolaciou nalepenou po obvode.
Odpovedať
Profilova fotka
@kaspy Chcel by som to práveže prelepiť celé aby zvislá hydroizolácia presahovala aspoň 15cm pod prvu radu. Keby som to zahol dohora ako píšeš, voda by sa dostala pod hydroizoláciu obvodového muriva.
Odpovedať
@1michal89 Ved budes to este zateplovat nie? Tym padom staci zahnut dohora a zateplit ..Popripade ako poistku natavit este pas zvislej izolacie po obvode, prekryt nou presah tej vodorovnej. Zvisla izolacia pod vodorovnou izolaciou nema absolutne ziadny vyznam.
Odpovedať
Profilova fotka
@1michal89 Na to tam ta HI predsa je. Ak to spravis tak ako popisujes,tak sa voda pod obvodove murivo nedostane? Zamysli sa...
Odpovedať
@1michal89 narež kúsky na výšku aké potrebuješ s tým že ju natavíš na spodnú ipu a ostatok na murivo. Dohora to moc dobre nechytá.
Odpovedať
Profilova fotka
@milan_vt Na fotke je vidieť ako je to správne zaizolované ak je tehla zarovno dt. Zvislá izolácia by mala presahovať minimálne 10cm pod vodorvnú. Záleží do akej úrovne bude finálny terén.
Odpovedať
@1michal89 Načo zvislú izoláciu? Terén vyššie ako styrodur nepôjde a styrodur izolovať netreba...
Odpovedať
Profilova fotka
@jumt to bude asi najlepšie riešenie
Odpovedať
@1michal89 je to hlavne jednoduchšie ale ale keby to dal na tej fotke spodok 10cm vyššie nič sa nestane tak ako píšu vyššie pod úroveň vodorovnej nemá zvislá funkciu nakoľko vlhkosť prejde potiahne DTčka a betón. A hore ma zvislá funkciu ak bude terén vyššie ale vždy je lepšie ju tam dať ako nemať :-)
Odpovedať
@1michal89 z fotky neviem vycitat kde zacina vodorovna izolacia a ci bola zahnuta hore alebo dole .. zvisla nema vyznam pod vodorovnou v tom pripade, ak je vodorovna zahnuta do hora .. ak je vodorovna zahnuta dole, samozrejme ze to treba nalepit s presahom ( ak sa bavime o rovine vodorovnej izolacie, nie bodom kde konci zahyb) Snad sa chapeme 🙂
Odpovedať
Takto to vidim ja .. zvisla pod urovnou vodorovnej ma vyznam iba v pripade 2 .. no v pripade 2 je vodorovna spravena zle. Cize ideal pripad 1, aj ked ja som toho nazoru, ze zvisla izolacia v pripade dobre urobenej a do hora zahnutej vodorovnej izolacie je zbytocna.
Odpovedať
Profilova fotka
@milan_vt Ja som daval kaučukovú izoláciu a natavoval som ju takže tú mám spravenú kvalitne. V mojom prípade stačí teda ak vodorovnú izoláciu zahnem hore, no neviem ako by som ju prilepil o tehlu lebo ona sa natavuje iba zo spodnej strany.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
@Profistavbari príspevok užívateľa @milan_vt vyššie - ktorý variant je lepší a prečo ?
Odpovedať
@purplesticks ja som za 2. Ak je to asfaltová hydroziolácia a vznikla by prasklina/poškodenie v tom ohybe, tak tá druhá vrstva to prekryje. Niekedy sa robí iba izolácia pod múry a až po dlhšom čase (pred terénnymi úpravami, zateplením,..) sa robí zvislá časť. Ako sa to nataví, dať potom TI a je to kryté pred poškodením.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Všetci píšete správe, teda ako by to malo byť. Ale ja to chápem že stratené debnenie urobil zo xps polystyrénu teda od spodného zakladoveho betónu na DT nalepil polystyrén čím vyrobil stratené debnenie a pod polystyrénom nalepenym na DT hydroizolácia žiadna nie je. A teraz ta vodorovná hydroizolácia sa na polystyrén nedá nalepiť a ba tehly je v opačnej strane teda nalepiť je to obtiažne. Mám otázku videl som už viac krát že stratené debnenie sa robilo polystyrénom. Ako je tam zabezpečená zvisla hydroizolácia zakladoveho pásu?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?