Závlaha - vedenie hadíc

Ahojte, mám spravený nákres trysiek na závlahu a rozpis položiek. Nedostal som k tomu výkres vedenia hadíc (je to štandart? neviem). Chcel by som sa s tým vyhrať a pustiť sa do toho svojpomocne. Aké sú vaše skúsenosti s vedením hadíc? V princípe vidím dve možnosti: 1. jeden okruh od trysky k tryske (má zmysel to zokruhovať, kvôli tlaku a pod.??) 2. jedna hlavná hadica ktorá sa bude rozvetvovať k jednotlivým tryskám Prikladám aj foto Zdroj vody je vŕaná studňa, tlak od2 do 10bar (momentálne nastavený 4bar), výdatnosť cca 60l/min Ďakujem za každú radu a skúsenosť
Odpovedať
Profilova fotka
Urcite potrebujes aspon dve ked nie tri vetvy jeden okruh 11 postrekovacov neutiahne jedine ze zakopes riadnu hadicu.
Odpovedať
Dobre citanie najdes tu: https://www.shop.intersad.sk/sk/rady-... Cast 5 hovori o tom ako viest potrubie. Cize u teba to bude obrazok cislo 2. Ale ako vravi @wolodymyr chcelo by to rozdelit na viacero sektorov.
Odpovedať
@wolodymyr mohol by utiahnut ak pouzije rotacne trysky
Odpovedať
Diky, ono je to maly priestor, cely obdlznik ma cca 5x9 metrov s tym ze este sa zmensi o tie zahony. Takto mi to naratali vo firme kde predavaju komponenty.
Odpovedať
@represent17 pouzi variantu 2. Ja mam na podobnom priesotre jednu vetvu ( 3 bar) a mam tam 14 rotacnych trysiek a vsetko ide presne ako ma... Ak chces mat istotu a kludny spanok daj to na 2 vetvy. Naklady sa ti zvysia o vetil a kus hadice ( cca 30e).
Odpovedať
ked som to pocital na vysecove trysky tak je to 34l/min podla tabulky. takze pokial vstup je 60l/m cez 1/2" hadicu, malo by to byt ok nie? ale jasne ze istota je istota
Odpovedať
@represent17 no niesom v tom nejaký super odborník, ale na ploche 17x20m som použil 5ks teleskopickych rotačných trysiek a záhrada prežíva aj extrémne suchá,čo pred zavlahov bol problém. A aj ja som začínal s planikom od gardeny s dvatsiatkov rozstrekovacov za niekoľko tisíc eur. A mam automaticky systém za pár stoviek. Zváž či to takto potrebuješ. Potom je jedno ako to napojis ci vetvy alebo okruhy.
Odpovedať
Cau, ja som robil podla navrhu od Hunteru, mam slabsie cerpadlo(sigmu 42ltr/min) a mam navrh na 25 hadicu na tri vetvy, na poslednej mam 10 trysiek a stacia v pohode, ako bolo spominane zalezi na tryskach mam Pro Spray (MP rotator) montaz nejednoducna, urcite zvkadnes.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?