Zahradny nabytok na trave - vlhne?

Ahojte, chcela by som sa opytat, ci mate niekto skusenost s tym, ze ste umiestnili na mesiace maj-september dreveny stol a stolicky von iba na travu, teda bez ineho podkladu? Pretoze na terasu, kde mame dlazbu, nam svieti prevaznu cast dna slnko, takze tam by sme to zbytocne davali, kedze by sme to chceli na tieni. Zaroven este sme v dome kratko, len teraz na jar ideme upravovat dvor, riesit travnik atd, cize nemame vonku dostatocne odskusane, kde by bolo take sedenie vhodne aj do buducnosti. Zatial to chceme len vyskusat, cize tam nechceme robit nejaky nasyp, pripadne zamkovu dlazbu alebo pod., nech je to flexibilne. Len mam trochu obavu, aby nenasavalo to drevo prilis vlhko z travy. Ako tomu zabranit? Staci drevo nejak osetrit, naimpregnovat? Pripadne, napada Vam ine lepsie, no vyslovene docasne, riesenie, co dat pod ten stol a stolicky, tak aby to podlazie nebolo nutne neskor "rozoberat"? Dakujem pekne za postrehy!
Odpovedať
@grateful Netuším, čo máš za nábytok, ale dal by som ho na trávu a neriešil. Než sa ten nábytok nejako viditeľne poškodí, či nebodaj rozpadne, prejdú roky.
Odpovedať
no nejde ani tak o to nasiakanie ako o zo ze ta trava je makka rovnako ako aj poda pod nou, nabytok bude nestabilny, bude sa zabarat do zeme, skor by som radsej kupila vacsi slnecnik a tym zatienila sedenie na terase
Odpovedať
Profilova fotka
@gemini06 daj si slnecnik na terasu ,resp uvazovat o prestreseni terasy. Sedenie na trave je sice romanticke ,ale neprakticke.
Odpovedať
Profilova fotka
na styčné plochy nábytku a zeme pripevniť vodovzdorný materiál, gumu, linoleum, náter je slabý.
Odpovedať
@jan45 akurat som to chcela napisat. neviem aky je to sice nabytok, no na isty cas by mohli take podlozky proste stacit
Odpovedať
Netrapil by som sa tym, ci sa nabytok nejako neposkodi, skor to, ze travnik povoli, ze sa to moze zabarat pri vacsom zatazeni. Svokrovci si urobili len tak provizorne, ze kupili v obi take tie dlazobne kocky a len tak ich poukladali, ziadna nejaka extra robota s tym a ucel to splni.
Odpovedať
Dakujem pekne za tipy! Terasu mame pod strechou, len akurat tym smerom riadne svieti slnko, inak by to bolo ok - ide o deti, aby sa mohli pri stole schovat pred slnkom, aby mali pitie, ovocie v tieni atd, na nejake vacsie stolovanie by sme to mohli dat aj na terasu (kvoli stabilite), ale ten slnecnik je celkom fajn napad - skusime sa v lete pohrat s natocenim, ci pomoze
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?