Zahradny truc domček cca 20m2 obyvaťelny.

ľudkovia vieťe niekto prosím vás o nejakom projekte na zahradný domček o výmere cca 20m2 ako kedy si boli záhradné chatky na ktoré nebolo potrebne stavebko ale iba oznamovacia povinnosť. Idealne by sa jednalo o drevostavbu s patričnym zateplenim a jednoduchou strechou. Nejake tipy navrhy inšpiracie a pod aby som sa vedel od niečoho odraziť! Dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Záleží od toho načo to potrebujete.
Odpovedať
@mesarosanton píše v nadpise... Ako trucovnu :)
Odpovedať
Profilova fotka
Na fb sa dá nájsť.
Odpovedať
Profilova fotka
@jrm66 napr.
Odpovedať
Profilova fotka
Som videl jeden takýto domček v TN. K tomu smradu som sa nedokázal priblížiť viac ako na meter. Chemická továreň.
Odpovedať
@jiri_m taketo cosi si viem predstavit aj ja, vyzera to pekne, len tozvie aka by bola cena za taketo nieco :) a ked uz by to mala byt trucovna, tak v takom pripade by som velmi rada trucovala :-D :-D
Odpovedať
prelistuj si na nete Urob si sam, pred par rokmi bol serial o vystavbe takej trucovne od zakladov az po strechu. Klucovy string je "zahradny domcek" A na Slovensku je prar vyrobcov co robia stavebnice aj na taky bordelkabinet co hladas. Asi nebude problem aby ti ju aj individualne prisposobili. Skuh hladat "zahradna chatka"
Odpovedať
Profilova fotka
@jrm66 to je velmi vseobecna otazka.. mas google potrap sa troska, hladaj. potom daj konkretnejsie otazky..nikto nevie ake mas potreby, rozpocet, moznost (svojpomoc, skladacka, firma, na mieru atd...) co znamena obyvatelny? ze tam bude celu zimu trucovat? ci len na hodinu dve?
Odpovedať
@richard71 Sorry za oneskorenu reakciu ale mal som toho za posledne tri dni viac než dosť. Takže zhrniem to všeobecne ako otazky nastolil Richard. Ano jedna sa mi o svojpomocne postaveny domček asi na betonovej patforme z potrebnou hydroizolaviou a nasledne hranolovy skelet z ktranolmi cca 10x10 cm a vonkajšim oplaštenim z troch stran impregnovanou OSB doskou štvrtu fasadnu stranu by tvoril Tatransky profil alebo latovka z prislušnou izolaciou a vnutorny obklad zo sadrokartonu! Okna male max 2ks plus izolovane vchodove dvere. Strecha jednoducha sedlova zrejme asi plechova z patričnou izolaciou stropu tak aby sa tam dalo prežiť dočasne aj v zimných mesiacoch. Ako kurenie by bol maly petrik na tuhe palivo alebo mala krbova piecka o vykonu cca 3kw. PS: Google mam ale ten našiel akorát veľke H....
Odpovedať
Profilova fotka
@jrm66 https://drevodom.sk/kategoria-produkt...
Odpovedať
@jrm66 to zbuchas sam ,na vsetko ti staci jednoyny profil 5x10 cm,ja to mam tak ,okna typizovane ,raster 90cm svetlost ,kvoli typizovanym oknam a dveram zvnutra osb,zvonku tatranec,vata 10cm aj podlaha..
Odpovedať
@mimms Dakujem za inšpiraciu. :-) ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@daralbajda Ahoj! Okna máš plastové alebo drevené ? Ja už mám akú takú predstavu o konštrukcii ale ja som uvažoval o profile 6x15cm a to ako do stien tak aj do podlahy ktorá bude obojstranne z OSB dosiek akorat tá spodná časť od zeme by bola ešte ošetrená asfaltovou impregnaciou! Cely domček by stal na betónových pätkách o priemeru 30cm v celkovej výške pätky v rohových častiach cca 1m až 1,3m z toho nad terénom od cca 30cm po max. 60cm v nižšej časti úrovne terénu ale v stredných častiach domčeka by to mohlo byť aj menej! Otázka ešte k tým stenám lebo ja som chcel dva max. tri steny z OSB a čelnú fasádu z Tatranca kvôli estetike a dýchaniu stavby a vnútro zase tatranec, osb a sdk. Treba do stien kde bude osb+osb parozabranu alebo iba tam kde bude napr. Tatranec a sdk v zvislej časti lebo v stropnej časti to je zase inak ako v stenách!
Odpovedať
@jrm66 ja som drevo v podlahe impregnoval macanim v bochemite profi.profil 5/10 je postacujuci,ak ale chces dobru tepelnu izolaciu tak daj 5/12, alebo 5/15.Okna mam drevene ,vsetko mam z jedneho profilu/dobre sa s tym robi/ strop som dal z original dlazkovice ,schody som dal triant ...nikde som nedaval SDK ,vsade osb ,dlazkovica ,tatranec..
Odpovedať
odporucam http://www.chatky-sauny.sk
Odpovedať
@daralbajda aké hrubé osb dosky si používal na podlahu aj steny?
Odpovedať
@daralbajda: čo je to ta dlazkovica? :-| https://www.youtube.com/watch?v=3OVfh... part 2 https://www.youtube.com/watch?v=eDETR...
Odpovedať
@jrm66 dlazkovica -pozri google,na steny 15mm,podlaha22 mmm myslim ,ak das raster 90cm..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?