Záhradné osvetlenie - skúsenosti s LED osvetlením

Ahoj, mal by som par otazok tykajucich sa osvetlenia v zahrade. Prva otazka, zaujimalo by ma, ci nemate niekto skusenosti, ako su ledkove pasiky odolne poveternostnym podmienkam. Hladam nejaku inspiraciu ako upravit zahradu, a strasne sa mi zapacilo riesenie na obrazku. Nieco podobne uz mam spravene, stacilo by k tomu obrubniku prihodit led pasik. Prezije to led pasik z ebayu, oznacovany ako vodotesny, vlhko, dazde atd? Popripade nejake tipy ako na to? Druha otazka sa tyka nasvietenia stromu. Chcel by som nejake jedno svetlo, ktore by zo spodu svietilo na strom, idealne nejake, ktore by bolo v zemi. Myslite si, ze take nieco by bolo vhodne? https://www.svet-svitidel.cz/eglo-861... Posledna otazka, ako dotiahnut kable k tymto svietidlam? Samotne zapojenie by som uz nechal na odbornika, no zakopat kable v trubicke zvladnem aj sam, viete mi poradit, ako to spravne urobit, a co vsetko potrebujem? Popripade niekde, kde by som sa o tom docital viac. Dakujem pekne :)
Odpovedať
Samotný pásik je zaliaty, tam by nemal byť problém. Problém môžu byť konce, a zapojenie na trafo atď. Ale aj tie detaily sú závislé od výrobcu jak to ošetrý. Kábel na svietidlo 3x1,5 + chránička a do hĺbky čo nepreseknes keď sadíš poprípade niečo.
Odpovedať
Tak keď si vezmeš vianočné LED osvetlenie, to vydrží celé roky a mnohí ho ani nedávajú dole :) S odolnosťou by nemal byť problém, možno len dať pozor na kvalitu a samotnú inštaláciu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?