Prosím o pomoc s identifikáciou rastlín

Profilova fotka
Dobrý deň, na záhrade nám začali rásť viaceré kvety, asi cibuľoviny (obr. č.1,2,3). Ďalej pri ohnisku zo zeme vychádzajú neznáme červené rastliny a nevieme, či to máme hubiť (obr. č. 4,5,6). Ďakujem.
Odpovedať
to červené je pivónia a bude takáto krásna http://mojdom.zoznam.sk/cl/10099/1423... to modré neviem, ale prečo by ste to hubili, keď je to také krásne...pekný deň :)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj dakujem ale decka si tu fotia a hrrr na modru strechu.ale aspon maju zaujem o zahradu.ale celkom pekne to sformulovali :-D .
Odpovedať
To modre je mozno scila,alebo nejaky hyacint, neviem blizsie podla fotky. Ale naco by si vykopavala,aj ked kvet nepoznas? Pokym je pekny, treba nechat. Velakrat sa nam do zahrady dostane vetrom, alebo vtakmi neznama rastlinka, ktora dokaze potesit ;-) ,aspon nemusis kupovat https://www.google.sk/search?q=cibulo...
Odpovedať
tiez mi ten prvy modry kvietok pripada ako hyacint.
Odpovedať
to modre je urcite hyacint, mozno trochu starsi alebo su cibulky velmi malicke...
Odpovedať
Modrý kvietok je Ladoňka sibírska, z čeľade hyacintov. Pučiaci kvet môže byť Srdcovka nádherná, alebo pivonka - rašia podobne (viac sa mi to zdá na srdcovku).
Odpovedať
druhé je určite pivonka.
Odpovedať
Modry kvietok je nejaky druh hyacintu, to druhe je urcite pivonia.
Odpovedať
Profilova fotka
@taylor71 Na fotkách je scilla a pivonia. Scillu môžete po odkvitnutí a zatiahnutí (zožltnutí listov) vybrať, nechať drobné cibuľky trochu preschnúť a v jeseni vysadiť na miesto, kde ich chcete. Cibuľky sú už pravdepodobne hlboko v zemi, preto tam slabo kvitne. Pivonku tiež po odkvitnutí môžete presadiť, teraz s ňou už nemanipulujte.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?