Prerábka záhrady a oprava záhonov

Profilova fotka
Máme cca 10 ročnú záhradu, a súrne potrebujeme opraviť záhony. Pôvodne sme dávali fóliu, na ňu sieťku a potom hrubú drť. No ako sa menili rastliny, tak tých dier pribúdalo a kôra samozrejme postupne mizla. Prosím poraďte mi ako to efektívne, finančne nie veľmi náročne, vieme dať rýchlo do poriadku. Radila som sa a bolo mi odporúčané, keďže ide už o vysoké stromy, nedávať fóliu, len hrubú vrstvu drte/kamenia. ale to mi zas iní neodporúčali, kvôli burine. Úprimne neviem si predstaviť, ako budem dávať do vysokého a hustého porastu novú fóliu 🙂 Za domom máme lúku plnú púpav, takže s burinami sa riadne borím. Ďakujem za všetky rady a nápady.
Odpovedať
Vyhodit tu plastovu handru, staru koru nechat kde je, casom zotlie. Nastlat karttony a na to koru. Ked kora bude zotlievat dosypat novu, staci raz za dva, tri roky tenka povrchova vrstva. Ked tam nemate burinu, staci len kora rovno na podu, vyssia vrstva, aspon 5 - 10 cm. Z kory nasiatu burinu vytiahnes bez problemov
Odpovedať
Profilova fotka
Ako radí zita19... celú fóliu dajte preč a použite len kôru v silnejšej vrstve. Skôr by som sa zamyslel nad doplnením záhovov. Niektoré dreviny sa už potiahli vyššie tak sa môžu doplniť nejaké pôdopokryvné dreviny alebo trvalky. Semiačka buriny sa aj tažšie uchytia v zarastenom záhone, pretože im ostatné rastliny tienia a majú silnú konkurenciu. Úplne bez buriny to nebude ale výrazne jej to sťažíte.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem obom za rady. 😋
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?