Pomoc s návrhom záhrady

Profilova fotka
Ahojte, rada by som poprosila o pomoc s návrhom záhrady. Hlavne kam by ste umiestnili menšiu úžitkovú záhradu a detské ihrisko ( domček a hojdačky). Cca som amatérsky v painte nakreslila momentálny stav záhrady. Potrebovali by sme troška obmedziť aj výhľad na susedov ( zo strany kde je štrkový chodník) , rozmýšlali sme nad výsadbou stromov, aké by ste navrhovali? V zadnej časti pozemku je vysypaný štrk, kde by som chcela nejaké stromy, kvetinový záhon, rozmýšlala som aj nad albíziou, veľmi sa mi páči. Celkovo, ak by niekto vedel poradiť, boli by sme vďačný, ďakujem
Odpovedať
Detske ihrisko by som umiestnila tak,aby som mala vyhlad z domu,napr.oproti kuchynskemu oknu. Uzitkovu zahradu by som dala tak,aby som mala napr.pristup k vode /napojenie hadice, ci umiestnenie suda s vodou/, niekde,kde to nie je daleko,ale zaroven,aby to bolo trochu v "zavetri",napr.za nejakym zivym plotom,aby to nebilo do oci hned pri prichode na pozemok,tam, kde je dostatok slnka pocas dna a pod. Stromceky od susedov si daj,ake sa ti pacia. Niekto preferuje tuje,niekto listnate kriky, niekto ovocne stromy ;-)
Odpovedať
Medzi susedmi máme stromčeky.
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna ked chces mat akoze od susedov fakt, ze obmedzeny vyhlad, tak tuje su vhodne, aj ked stretnes sa tu aj s ich odporcami, to si sama musis toto zvazit. Co sa tyka detskeho ihriska, tak by som volila priestor dalej od bazena, nech to deti nejako nepokusa a najma nejako tak aby som ich mala neustale na ociach ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pixie1 zahradny domcek na grilivanie mozete dat niekde oproti terase dalej na opacny koniec zahrady, aby sa nesiril hluk a smrad z grilovania dnu do domu, zaroven aby ked sedite v altanku ste mali aj ocny kontakt s terasou pri dome- bude vas viac na akcii, cast ludi moze sediet na slnku pri dome, resp na terase a cast v altanku bude jest... Uzitkova zahrada- vypozoruj, kde najdlhsie svieti slnko a tiez blizko studne... stromy- ak chces celorocnu barieru, ( my napr riesime aj pozeranie do jedalne) tak potom nie listnate stromy- ak nechces tuje smaragdy, tak rychlo rastie smrekovy zivy plot a moze byt do vysky 2,5-3 m kludne, tak aby sa dal orezavat. Je to aj v nasich koncinach prirodzena drevina. Bylinkova zahrada- tak aby si mala do nej blizko z kuchyne. Ku bazenu- bacha na nejake opadave stromy- vsetko budes mat vo vode... Cast altanku by som spravila ako šopu.
Odpovedať
Profilova fotka
@pixie1 Využite naše služby 3D návrh záhrady, viac info tu: http://www.rastlinky.sk/planovanie-za...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?