Pomoc s návrhom záhrady-kam umiestniť záhradný domček?

Ahojte strecháči, potrebovala by som poradiť s návrhom záhrady čo sa týka najmä umiestnenia vyvýšených záhonov a záhradného domčeka. Na nákrese je vyznačený plot s rozmermi. Potrebovali by sme nájsť vhodné miesto hlavne pre záhradný domček,ktorý by mal mať minimálne 3 x 4m, ideálne 3x5m, môže byť aj užší, od 2,5 -3metrov. Rozmýšľali sme nad tým, že ho dáme naľavo vedľa terasy, tam je vhodná šírka a v podstate by sa aj využilo hluché miesto, len či to je dobrý nápad.... Mám pocit, že všade inde by už potom moc zavadzal. V ľavom rohu by možno mohli byť vyvýšené záhony buď do tvaru L alebo U- tu som si tiež neni veľmi istá čo je lepšie. Či si mám v podstate vytvoriť záhradný kútik v U-čkovom tvare, alebo ho potiahnuť po väčšej dĺžke plota do elka... Toto sú naše momentálne dilemy a potrebujeme trochu iný pohľad než len ten náš, preto som sa obrátila na Vás skúsenejších :) Ešte k tomu nákresu, nemala som štvorčekový papier, tak je to len takto od ruky a dosť v nepomere. Čo som zabudla dokresliť je to, že z pravej strany je plot (5,5m dlhý po roh domu) do cca polovičky plný a potom je klasický drôtený. Okolo domu je chodník, čo tiež nie je nakreslené... Tak ak by mal niekto nápad ako by sa to dalo urobiť šikovnejšie, tak sem s ním Budem rada za každý nápad :)
Odpovedať
Totálne zmätočná otázka - nemáš žiadnu záhradu, tým pádom nepotrebuješ záhradný domček. Rozmer tvojej "záhrady" sa blíži rozmeru koterca môjho psa..., ale na druhej strane aj ja som musel veľmi dlho rozmýšľať, kam v tom koterci mu dám búdu :). Potom, aby som bol moderný (to ako tie vyvýšené záhony), tak som videl, že väčšina ľudí svojich psov oblieka a tak som aj ja chcel ísť s dobou, v dôsledku čoho vyvstala akútna potreba šatníka pre psa a samozrejme jeho umiestnenia v koterci. Ale keďže dnes treba na všetko odborníkov a ja som to nechcel "pos rať", musel som vyhľadať služby psieho architekta. Problém bol, že žiadneho som nenašiel a tak som si musel založiť eseročku zameranú na túto službu..., no nebudem to naťahovať, proste vytvoril som dopyt a následne som ho aj uspokojil..., urob to podobne :).
Odpovedať
Akosi tie rozmery nesedia - vľavo 9,9 a vpravo 5,5 ??? Terasa má koľko 6m2? Načo taký veľký domček na predzáhradku? V dome nieje pivnica? Foto nemáš? Ako pozemok vyzerá? Otočenie na svetové strany?
Odpovedať
@beginner7 Moja otázka bola možno zmätočná, ale tvoja odpoveď zase zbytočná. V dnešnej dobe sa stavajú domy aj s malými pozemkami a ľudia sú radi, že niečo majú. Nie každý môže mať za domom obrovský výbeh ako mávali naši rodičia. Ale ak ho ty máš, tak gratulujem, tvoj pes sa potom má kráľovsky. Ja sa však musím uspokojiť s týmto "kotercom" a aj za ten som vďačná, lebo to je lepšie ako nič :)
Odpovedať
@stefanby terasa má rozmery 3,2 x 1,8m, to je iba taká malá za spálňou. Žiaľ pivnicu nemáme, inak by bol náš problém vyriešený :/ Do domčeka musíme natrepať veľké cvičiace stroje,ktoré potrebujú rozmer min 3 x2,5m + kosačku, záhradné náradie,bicykle,tak preto by mal byť väčší. Vnútri na to nemáme miesto a muž sa toho nechce vzdať. Toto je pozemok za domom,predzáhradku aj s veľkou terasou máme vpredu. Viem, je to zle nakreslené, rozmery nesedia, možno pomôže druhý nákres, aj keď toto je moja slabá stránka,takže ani tu všetko úplne nesedí. Čo sa týka orientácie sme otočený v pravo východ,vľavo západ.
Odpovedať
Ak je vpravo vychod a vľavo zapad, tak zahradka je na sever a juh je dom, takze dom vrha tieň... Treba toto zobrať do uvahy, odkiaľ svieti slnko aby domcek tienil co najmenej... Nakres stale nic moc 😜 lava strana ma cca 10 a prava 5,5+2,1??? Pri sachte potom asi neni pravy uhol, ale riadne ostrý???
Odpovedať
@cicaaurora Ja som ti len "v preklade" napísal, že takýto "problém" máš riešiť sama, veď je to úplná cipovina... Je to až neuveriteľné, že ľudia, ktorí si nevedia sami umiestniť záhradný domček na záhradku, majú volebné právo a chodia k urnám "rozhodovať o budúcnosti tohto štátu a našich detí"... Tá tragickosť bytia je až hmatateľná :).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?