Polievanie zahrady hadicou

Zdravim, Chcel by som poprosit o radu. Mam zahradu cca 1200m2 a 2 stare kopane studne. Hlboke su 6m, siroke 80cm a a je v nich 1,5m a 3m vody-druha spominana je v spodnej casti vyhlbena do stran a nachadza sa v dome. Studne boli cistene a dezinfikovane. Rad by som ich skusil vyuzit na polievanie zahrady. Viete mi poradit ake cerpadlo by bolo vhodne ? Zahrada ma dlzku cca 50m-bol by som vdacny za tlak vody aj na jej konci. Da sa hadica z cerpadla napojit na bubon s hadicou na polievanie, alebo na samonavyjaci box s hadicou, pripadne ako to vyriesit ? Fakujem
Odpovedať
Profilova fotka
čiže tam máš cca 1,1 + 3,3 m3 vody = 4,4 m3, otázny je prítok. Na 1200m2 bude treba veľa vody. Vieme že hĺbka studne je 6m, cca 60-80cm od dna studne môže byť uložená ponorka alebo kôš na nasávanie. tj rátame s výtlačnou výškou cca 5m - v závislosti od toho čo je výška výtlaku a či bude čerpadlo / vodárnička vyššie alebo nižšie ako je úroveň zeme ... bla bla. Aký priemer hadice / potrubia budeš využívať za čerpadlom ?
Odpovedať
Cely pozemok je relativne v rovine. Co sa tyka hadice, tak som este nic nekupoval, takze viem vsetko prisposobit. Potrebujem namotat priblizne 50m hadice, takze asi tu 1/2 "
Odpovedať
na 50m hadicu budes nadavat, tomu ver.. Radcej si tam zakopaj vodovodnu LDPE ruru DN32, a porob si vyvody s ventilmi a na ne kratsie hadice. Do studne ponorku a niekde hore tlakovu nadrz s tlakovym spinacom. Ja mam napr. ponorku co vytlaci 60m. Mam podobnu zahradu ako ty a s tlakom aj prietokom som spokojny. Ak to budes tlacit celu dlzku cez tenku hadicu, tak to bude slabsie.
Odpovedať
Dakujem za radu, ake presne cerpadlo pouzivas ? Dik
Odpovedať
Omnigena SKM100 - uz fici 7 rokov, dufam ze este par rokov potiahne 😄
Odpovedať
Tak tak, dlha tenka hadica = vysoky odpor.
Odpovedať
Ja som teraz kupoval gardena inox 6100 automat. Má tlak 4,8 baru a napojil som stačí kos s plavakom Čiže berie len čistú vodu z pod hladiny. Ale ak by nabrala kal asi by sa pokazila. Ja ju mám v nádrži na dažďovú vodu. Má super tlak naozaj a výkon 6100 litrov za hodinu. Akurát pri ideálnej hĺbke. Čiže bude menej určite ale dobrá vec je to
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?