Odpoveď na príspevok od zicher:
Sused menil plot za betonový, z mojej strnay bola… @zicher áno, dobre si sa rozhodol - tuje patria na cintorín a nie do záhrady. Čo sa týka tieňa, som fanúšik rododendrónov a azaliek - sú relatívne bezúdržbové.Odpoveď na príspevok od zita19:
A co tak volnerastuci zivy plot z roznych drevin?… @zita19 skôr som myslel niečo okrasné. Záhradu mám rozdelenú na dve zóny, relaxačnú a za ňou za hradbou z tujok je potom tá pestovacia so stromami, kríkmi, zeleninou, zemiakmi..... Tam mám dosť plodorodých rastlín, ani nestíhame spracovávať. Ďalšie mi fakt netreba..Odpoveď na príspevok od zicher:
@zita19 skôr som myslel niečo okrasné. Záhradu m… @zicher vsak volne rastuci zivy plot je okrasny. To, ze moze byt aj jedly som len pripomenula ako moznost. Do volne rastuceho ziveho plota mozes dat vsetko, od bazy az po zlaty dazd. V podstate ked pojdes do zahradncstva mozes brat kazdy ker, ktory sa ti zapaci a ktory znesie podmienky, ktore mas.Odpoveď na príspevok od zita19:
@zicher vsak volne rastuci zivy plot je okrasny. … @zita19 bazu neodporucam. Vsetko super sirup este viac. Ale az sa to raz rozhodne odstranit, s korenmi si rucne neporadi. Pri starsej baze sa s korenmi zapoti aj 1,5t bager. Ja som sa teraz konecne toho zbavil a po tej najvacsej som mal jamu 1,5x1,5 metra na sirku a hlbkou vyse kolien.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@zita19 bazu neodporucam. Vsetko super sirup este… @sousedekovci89 tak bazu nie, moze zacat brslenom ;-)Odpoveď na príspevok od zita19:
@sousedekovci89 tak bazu nie, moze zacat brslenom… @zita19 bršlen vyzerá zaujímavo. Ani som netušil, že niečo má také meno. Nie som Mičurin, preto sa pýtam na nápady. Inšpirácia na fotkách je krásna, ale problém je tom, že naozaj nie som žiadny botanik, takže obrázky bez názvov sú mi na dve veci.. Bršlen si píšem a idem zistiť, či mu budú vyhovovať podmienky..Odpoveď na príspevok od zicher:
@zita19 bršlen vyzerá zaujímavo. Ani som netušil,… @zicher vsak sa spytaj autorky co tam maOdpoveď na príspevok od zicher:
Sused menil plot za betonový, z mojej strnay bola… @zicher kriky neporadim lebo mame lem vavrinovec. Ale keby si upustil od krikov tak by som tam dala rozne travy. Vysoke, nizke. V zime aj ked nie su zelene ale vyplnia priestor a nie je s nimi vela roboty. https://pin.it/169V5JU2W Ked tam das len rovnake kriky tak to bude nuda. Prepojila by som to s okrasnou castou co uz mate. Nejake nenarocne trvalky. Ja som vsetky trvalky nechala v zime tak ako boli vyschnute. Az na jar som ich zrezala. Napr taka namraza v zime na nich pekne ukazala.Odpoveď na príspevok od zita19:
https://www.dreviny.sk/galeria-kategorie-rastlin/… @zita19 už mám favorita, dik..Odpoveď na príspevok od zicher:
Sused menil plot za betonový, z mojej strnay bola… @zicher zdá sa,že svetla je tam dosť. Hlohyňa- je stálozelená,rýchlo rastie,vytvorí pekný živý plot,zakryje aj ten betónový,nenáročné pestovanie,minim.nároky na pôdu,na jeseň pekné far.plody,o škodcoch a chorobách neviem. Taký plot mám cca 30m. Strihať na jar,v lete,jeseň.