Malé potvorky na skalničkách, čo s nimi?

Profilova fotka
Čo môžu byť toto za chrobáky? majú asi 3mm a zjavne im zachutili moje skalničky...
Odpovedať
aj ti ju pozieraju?.. vyzeraju ako tie hrobare ale tie by amli byt len modre podla mna a tie nezvyknu pozierat kvety ani rastliny.. alebo chrusty ma este napadli.. k nim by sa asi priblizovali najviac.. nic ineho ti neostava len ako ich vystriekat .. len si najdi pripravok, aby si nevyhubila aj skalnice.. ale tak to dostanes v zahradkarskych potrebach kupit..
Odpovedať
Profilova fotka
Hrobáriky napadli aj mne ale tie sa mi zdajú sú modré, či? Ono sa to zdá byť len teraz, že ich je tak veľa, lebo sa začali prebúdzať. Zabehla by som si po nejaký biolit alebo tak. Niečo čo je proti hmyzu ale nepoškodí to rastliny. Chrobáky začnú teraz vyliezať ale takto je normálne. Len pokiaľ nezačnú spásať záhradu :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@jerry44 pozieraju, vsak je to aj na tých lístkoch vidno, skúsila som už postriekať decisom a hned na druhý deň boli preč, presunuli sa na ostatné rastlinky v okolí, tak som postriekala vsetko :) snad mi tie skalnicky preziju ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
@nora7 no hladala som medzitym a skor sa mi to podoba na liskavky a pekne si papkaju co im pride do cesty, uz s nimi bojujem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@aniami Nemáte náhodou niekde v blízkosti zasadenú mätu? Je to liskavka mätová. Vyskytuje sa práve teraz od mája. Na bylinkách neodporúčame vykonávať chemický postrek. Treba ich ručne zbierať aj larvy. Prípadne ak sa jedná iba o napadnutie okrasných rastlín, môžete aj postrekovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@rastlinky_sk praveze matu nikde nemame, asi zabludili :-) ale uz sme sa ich asi zbavili...dufam
Odpovedať
Profilova fotka
@aniami jak nakoniec s nimi bojuješ? Decis pomohol alebo si začala riešiť aj nejaký iný boj proti nim? Nehovor nahlas, že ste sa ich zbavili. Lebo vieš ako to býva mnohokrát. Že práve, keď už si myslíš, že si v cieli, že si sa ich zbavila, tak sa objavia a ešte v hojnejšom počte.
Odpovedať
Profilova fotka
@rastlinky_sk včera som zistila že mi masívne požierajú mätu. Také sú pekné a také potvory. :-| . Takže zberať a likvidovať?
Odpovedať
Profilova fotka
@nora7 @jankazb decis pomohol, už 3 tyzdne som ani jednu nevidela, pouzivala som ale ten na kvetiny, je aj na zeleninu a bylinky, tak mozno ten by mohol tiez zabrat
Odpovedať
Profilova fotka
@aniami ďakujem, skúsim najskôr pozberať, nech ich nerozplaším po celej záhrade... predsa len sú to bylinky a zberám niečo každý deň... ale tvoju info si nechám v zálohe ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@aniami to je super, že teda tým sa to vyriešilo. Myslela som, že ten problém nevyrieši, keď si písala, že sa presťahovali potvorky o dum dál. Ale takto je to fajn. Vďaka. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb Veľmi nesúhlasime s postrekmi na rastlinách a bylinkách, ktoré sa konzumujú, decis je chémia a hoci aj 3 týždne nebudete konzumovať časti rastlín, je vždy lepšie vyzbierať potvory, vysprchovať celú rastlinu prúdom vody a kontrolovať ju , ako použiť chémiu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@rastlinky_sk ved to ani ja. Celkovo sa snazim v zahrade vyjst bez chemie ak je to len trocha mozne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?