Mačky verzus vyvýšený záhon

Zdravím, ako by sme najefektívnejšie zabránili mačkám v hrabaní vo vyvýšenom záhone? Skúšali ste niekto napr kari sieť alebo niečo podobné osvedčené? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Urobte im obdalec prekyprene miesto oni tam totizto nehrabu ale zahrabavaju 🤣🤣🤣
Odpovedať
@wolodymyr no to je mi jasne, 😀 nechcela som hned zhurta spominat bobky.😀 Ale napadlo mi ze by ich ta kari siet odradila... Predsa len sliapat po tom nieje dva krat pohodlne. Hlinu mame dostatocne nizko, cize by tam uz potom labou len tazko dociahli.
Odpovedať
@solange7 ja mam maciek plnu zahradu kazdy rok, sadim paradajky, pred sadenim samozrejme povyhrabavam co mi tam nechali za hnojivo a a po nasadeni prekryjem tycami co mam na zastrkavanie k paradajkam a nechodia, uz to mam tak roky, ale aj kari siete podla mna by boli vhodne, no vyskusajte, ale ked to pomaha pred tymi mojimi 9 a plus od susedov co chodia🙂
Odpovedať
@solange7 oni nepotrebuju hrabat ale zahrabat a teda pristat zadkom v hline a chvostom navrch, teda dostanecne miesto, nebudu pomedzi medzery kadit, treba to prekryt, my tycky, drevene, plastove ake mame co sa zapichuju k priesadam a ked uz su rastliny odrastene uz tam nelezu, bo nemaju komfort miesto pre rit chvosta 4 laby.
Odpovedať
Kari sieť je riešenie, my sme minulý rok dávali aj pletivo normálne, že som ho natiahol, takže myslím, že to má zmysel, má to efekt. Aj toho roku to budeme musieť urobiť rovnako.
Odpovedať
Prehodiť niečo, najlepšie pletivo alebo čosi aby tam nešli, my sme to kvôli sliepkam robili podobne, pretože tie boli neustále tam strčené a z úrody potom dokopy nič, čo furt hrabali.
Odpovedať
Profilova fotka
@roxana280 u nás sa zvykli aj natiahnuť vo vyvýšenom záhone, že si tam ľahli a to bol pre nich raj, to skončilo, keď sme to prikryli. Netreba to nechať odokryté. Len škoda, že teraz musíme pomaly všetko prekrývať, ak chceme mať úrodu 😄
Odpovedať
@jan6872 nam sedia na starych stolickach, police sme dali zvonka na zahradny domcek , macaci strom, je pravda ze na lehatko sa vyprasia, ale ked maju moznosti tak si vyberu to najlepsie
Odpovedať
@wolodymyr no ja mam presne taký plán, že im vyarendujem plac s mulčovacou kôrou dakde v kúte 😅 vraj mulcovacia im na tento účel plne vyhovuje🙂 Tak hovoria všetci, ktorí majú mulcovaciu a mačky im prekážajú. Mne nie, oni tiež potrebujú svoje "doma".
Odpovedať
@jan6872 dali sme tam zatial pletivo. Snad to zaberie. Macky su v tomto svinuchy. My mame jednu a ked sa jej chce tiez vie narobit riadnu paseku. Ale nastastie je leniva a staci jej v zime gauc v predsieni a v lete tien pod krikom. Tie zahony mame len dva tyzdne a uz dostala dobry napad.. asi si myslela ze sme jej zaobstarali 6 velkych priestrannych zachodov. 😀😀😀
Odpovedať
Profilova fotka
@solange7 to ano, dokaze sa dostat vsade, na to su macky experti a teda u nas najma susedove, nevedia casto co od rozkose, kolkokrat na kuchynske okno, na sietke skrabcuju. To ma ide roztrhnut vtedy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?