Katalpa Nana - mám na nich plieseň?

Profilova fotka
11. júna 2016 sme vysadili tri katalpy Nana. Celkom pekne sa rozrástli, vyšlo veľa nových listov. Dávali sme postrek proti voškám, lebo mali "obhryzené" lístky - začiatkom augusta. Zabral. No tieto posledné dni sú po listoch biele fľaky. Neviete mi poradiť čo to je? Prípadne nejaký postrek. Bola by som rada, keby sme ich zachránili. Pridávam foto po zasadení a teraz. Pokúsim sa označiť pár ľudí z fóra, ktorý by možno mohli poradiť. Za každú radu vopred ďakujem. @hedera @rastlinky @marvisgarden @lagardena @topvideo @atlaska @rastlinky_sk
Odpovedať
Profilova fotka
k tomuto, máme to aj my, myslel som, že ja to normálne, prach z ovzdušia po daždi...
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo aj ja som si najskôr myslela, že je to prach. Skúsila som ale "umyť" niektoré listy vodou. Dole to nešlo. Teda prach to nie je. Aspoň u nás :( Pred troma týždňami sme dávali trávny koberec, nemôže to mať nejakú súvislosť?
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo tak asi je to múčnatka http://www.kvetyazahrada.sk/clanky/ch...
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo akurát som to našla aj ja. Idem teda po postrek. Dúfam, že niečo poradia. V okolí máme iba malé záhradkárstva.
Odpovedať
Profilova fotka
@mysky v každom záhradkárstve budú niečo mať...
Odpovedať
Profilova fotka
@mysky Katalpa ti určite neodumrie... Je to čisto estetická vec, s opadom lístia na jeseň je po nej, po múčnatke,... Na jar bude zase v poriadku. Ja striekam preventívne vtedy, keď aj vinič,ale aj tak sa môže vyskytnúť, no nemusíš sa báť, neduhy nie ti.
Odpovedať
Profilova fotka
@mysky Vaša katalpa má múčnatku. Zvoľte postrek Kuprikol alebo Dithane, Bumper. Pre lepšiu priľnavosť na listy použite aj zmáčadlo Silwet alebo Agrovital. Používa sa aj preventívne najmä v období s vyššími zrážkami. Znížte závlahu. Postrek treba opakovane vykonať vždy po 2 týždňoch od prvého postreku a postrekovať vždy iným prípravkom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@mysky @thorin citam ze mate v zahrade katalpy... prosim vas velmi pekne viete mi zaslat nejake realne foto ako vyzeraju? chceli by sme zakupit katalpu nanu ..je potrebne ju aj velmi od plota vysadit? ako sa vam drzi ? a ako vo veternom pocasi? bola by som strasne stastna za kazdu realnu foto a odkial ste ich kupili. dakujem krasne
Odpovedať
Profilova fotka
@petikmir katalpy už nemáme. Na oravský vzduch asi nie sú vhodné. Nahradili sme ich inými stromami. A postrehli sme, že veľmi neskoro začínajú na nich rásť listy (koniec mája) a ako prvé opadávajú (september). Teda väčšinu roka sú aj tak bez listov. Už by sme ich nekúpili. Kupovali sme v Poľsku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?