Pleseň na kvetoch - prečo sa tvorí a čo s ňou?

Dobrý deň, mám problém s plesňou na kvetoch v dome, na fotke je vidno o aký typ plesne ide, vedeli by ste mi poradiť nejaký prípravok,ktorý by to vedel odstrániť a do budúcna by zabránil tvorbe takejto plesne resp. čo je príčinou ? Vopred ďakujem. :-)
Odpovedať
Namiesto postrekov v prvom rade odstran vsetky kvety a poskodene listy,nech sa ti plesen nesiri dalej !!!
Odpovedať
Profilova fotka
@andrew26 fuha daj ich hned prec, ved plesen skodi aj vam, ked mate taketo kvety v byte. Je dost mozne, ze sa vam to aj siri a preto je potrebna rychla likvidacia. Radsej si zasadte nove kvety
Odpovedať
Profilova fotka
Žiaľ, nejde o pleseň ale o škodcu a je nutné aplikovať postrek. Orchidea je napadnutá vlnatkou. Treba ju okamžite izolovať a pokiaľ sú v blízkosti aj iné rastliny, dôkladne ich skontrolovať, lebo sa rýchlo šíri aj na iné rastliny. Treba prekontrolovať aj listy a srdiečka listov, ruby listov, substrát a odstrániť , žiaľ, všetky kvety.
Odpovedať
@nefertiti7 taktiez si myslim, ze to pliesen nie je, to by vyzeralo trosku inak, ale podstatne je urobit to iste ako pri plesni, zbavit sa vsetkych casti, ktore su napadnute ;-)
Odpovedať
Ďakujem pekne za rady, listy a napadnuté časti sme sa snažili odstraňovať ale nejako to nezabralo, preto som si prišiel po radu tu či neexistuje nejaký postrek, našiel som, že látka s názvom Mospilan by mala zabrať, skúsim a uvidíme. :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?