Kamery na dome

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte. Sused si dal na pristavbu domu nainstalovat otocnu kameru. Vec sa ma tak, že mam podozrenie, kedže nemame dobre vztahy na to že ma sleduje. ( vzdy ked idem okolo je kamera natocena inak ). Kameru ma od mojho domu cca 15 max 20 metrov . Na plote ani na brane nema nijake oznacenie ze monitoruje kamerov pozemok. Ako necitim sa dobre, ked videm z domu a priamo z dveri vidim na kameru .. som na dvore a priamo z neho tiez vidim na jeho kameru. AKo sa toto da riesit. Ja som na 100% presvedceny , ze monitoruje aj moj dom a pozemok. atrapa to nieje .. idu z toho kable a vzdy to ma natocene inak
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od andynr:

@striga123 Jak rušit kamery? Existuje osvědčeny …
@andynr De jure verejne nabadas k poskodzovaniu cudzej veci. No a za druhe, poskodenie kamery situaciu len zhorsi.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@andynr De jure verejne nabadas k poskodzovaniu c…
@kejsix De iure? Vážne? Skús odcitovať to moje de iure. Ja si myslím,že ty de facto toto zjavné porušovanie bagatelizuješ a radíš sa s porušením zákona zmieriť.
Odpovedať

@kejsix De iure? Vážne? Skús odcitovať to moje d…
@andynr Bohužiaľ si nepochopil nič, nevadí, pekný večer.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@andynr Bohužiaľ si nepochopil nič, nevadí, pekný…
@kejsix Podobne🫡
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od striga123:

Ahojte. Sused si dal na pristavbu domu nainstalov…
@striga123 kuk totok: https://www.akkristofova.sk/kamerovy-...
Odpovedať

@chrobak7 Pokiaľ sníma aj cudzie priestory ( z p…
@andynr Nože daj odvolávku na legislatívu, ktorá to prikazuje. Ja ti tvrdím, že len keď prevádzkovateľ monitoruje verejné priestory, tak tieto verejné priestory musia byť označené, že sú monitorované.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sprite001:

@striga123 kuk totok: https://www.akkristofova.sk…
@sprite001 No a odborník kejsix,čo "spravuje 100vky kamier a robí posudky pre očtk" tvrdí toho: "Nie je povinny ti nič ukazovať, tak to je. Dobrá vôľa tvojho suseda.."
Odpovedať

@sprite001 No a odborník kejsix,čo "spravuje 100…
@andynr a cudujes sa? Preto to tu tak vsetko "funguje" a "vyzera" (rozumej v SR). Vsetci sa tu (na fore) stale ohanaju len susedskymi vztahmi a radia drzat hubu a krok. Nedajboze si rozhnevat suseda — co ak, ked, ak... Preco by to mal "trpiet"? Mame tu x moznosti, ako sa branit, a treba ich vyuzit. Len sa netreba bat!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@andynr Nože daj odvolávku na legislatívu, ktorá …
@chrobak7 Tvrdiť môžeš čo len chceš,však že? Kamerový systém a GDPR - zákonnosť spracúvania | Securion https://share.google/DV28VmPLKPXBNFIF5 A to gdpr znamená aj značenie monitorovania priestorov. Tu máš citáciu a nabudúce si doštuduj lež niečo vypustíš... Typickým príkladom spadajúcim do „domácej výnimky“ je monitorovanie okolia rodinného domu a priľahlého pozemku vo vlastníctve súkromnej osoby. Jedná sa o monitorovanie neverejných priestorov. Neverejné priestory sú také, do ktorých nie je možné vstupovať bez pozvania vlastníka. V prípade, ak kamerový systém systematicky monitoruje susedný pozemok, prípadne verejné priestranstvo (chodník, ulicu) mimo súkromného pozemku, domáca výnimka sa neuplatní a prevádzkovateľ kamerového systému je povinný plniť povinnosti podľa nariadenia GDPR."
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od paracetamol123:

@striga123 a nieje to presne naopak... Väčšinou t…
@paracetamol123 trativodi nemám.naco by mi asi tak boli..🤣🤣..to len oni si v tých hlavách namyslaju..a kedy by som.ich kopal keď som sa do dediny pristahoval a dom postavil..Aši by ma videli niečo kopať.. hh..a naopak v sledovaní? To ako ze ka sledujem.ich..to si môžete Aši.len vy myslieť.. na sledovanie moc nemám čas keďže ja mam okolo domu a s malým babom práce dosť.a nemám čas na sledovanie..to by minút načo bolo sledovať ľudí.co by som z toho mal.zbytoccna strata času.ved čas sú pre nás peniaze..a radšej budem pracovať ako sledovať...chápete.. to ja vravím.co vidím.kosim okolo domu ..už sú na plote..véd to každý vidí keď sa niekto na plot zakvaci..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@striga123 Na plote nemusí mať nápis, že si sledu…
@chrobak7 by ste sa čudoval.. keď vás cez leto dokáže sledovať celý deň sedí na priekopy na stoličke a pozerá co robíte okolo domu..alebompride bližšie a chyti sa plota a hlavu vytrvi do dvora..poslal by som vám pár fotiek..na ktorých by ste sa dobre zasmial.
Odpovedať

@paracetamol123 trativodi nemám.naco by mi asi ta…
@striga123 a kam máš zvedené dažďové zvody?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od paracetamol123:

@striga123 a kam máš zvedené dažďové zvody?
@paracetamol123 Sorry,ako to súvisí s témou diskusie?
Odpovedať

Ahojte. Sused si dal na pristavbu domu nainstalov…
@striga123 Ak si si istý,že ťa sleduje a cítiš sa tým ohrozený,tak volaj políciu. Ak ti to je nepríjemné,tak je na to zákon GDPR,môžeš podať podnet na ochranu osobných údajov (nedovolené nahrávanie) a oni to preveria. Otočná kamera sa otáča automaticky podľa pohybu alebo si ju sám otočí. Ak bude kamera otočená na tvoj pozemok, urob fotky a pripoj ich k podnetu. Taktiež mám kamery a je skoro nemožné ich natočiť tak, aby zaberali celý môj pozemok a nevypadalo to,že to sleduje aj suseda. Bežná kamera nad 20m ani tvár nerozozná (4MP),nie to ešte aby videla cez okno. Každý normalný montážnik vyčierni časti záberu mimo pozemku majitela.
Odpovedať
pokial mas podozrenie, ze ta naozaj spehuje, skus to skonzultovat s pravnikom. toto uz je viac ako len plus, ze ti chrani aj tvoj dom. narusanie sukromia atd by mohlo zavazit...
Odpovedať
Profilova fotka
ak je to naozaj spehovanie, normalne ohlasit na policiu. ved je to urcite nejako v zakone podchytene. nie je nad to, mat dobrych susedov 🫣
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od sprite001:

@andynr a cudujes sa? Preto to tu tak vsetko "fun…
@sprite001 Lebo si clovek povie, ze budem nanho dobry, bude aj on na mna. Ale zial, tak to asi nefunguje. Toho druheho sa neda zmenit len mojim pozitivnym pristupom. Tak si asi zelaju, aby to fungovalo.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?