Odpoveď na príspevok od striga123:
Ahojte. Sused si dal na pristavbu domu nainstalov… @striga123 má čo monitorovať? chodíš nahý? robíš nelegálnu činnosť? má z toho monitorovania nejaký prospech? alebo sa snaží si iba chrániť svoj pozemok? ja mám tiež na dome kamery, natočené na miesto, kde zvyknem parkovať autá na ulici. susedia s tým nemajú žiadny problém, kedže dokonca môj záznam pomohol stotožniť zlodeja.. ak máš pocit, že ťa špehuje, normálne to oznám policajtom. je to zasahovanie do súkromných práv občana. polícia ho požiada, aby vydal záznam, bude posúdený. ale na vzdialenosť 15-20m nebude záznam dosť detailný.. možno sused vôbec nemá záujem ťa monitorovať, iba si chráni svoj majetok. pohyblivé čidlá na kamere nemávajú taký dosah..Odpoveď na príspevok od zicher:
@striga123 má čo monitorovať? chodíš nahý? robíš… @zicher práve to ze nemajú čo sledovať ale viete je to nepríjemné .oni sú taky ľudia ze cez leto ma sledovali nonstop co robím na dvore kto ku mne prišiel.. atď.. preto si myslím ze sledujú cez kameru...ale tak viete si priadt na kamere aj zoom a to by videl veľmi dobre si myslím.proste sú to zavistlivci strašný.Odpoveď na príspevok od striga123:
Ahojte. Sused si dal na pristavbu domu nainstalov… @striga123 Môj akt.sused si nasekal kamery okolo celého domu. Však ok. Skušne som ho požiadal,ukázal mi osobne ako kamery vidia a má to softw.obmedzené,teda moja nehnut.je vyčiernená a má pohľady len na svoju nehnuteľnosť. Seriózne firmy,kt to montujú, by to tak aj zo zákona mali montovať,označenie prítomn.kamier je samozrejmosť. Najprv by som sa teda osobne dotazoval na dosah kamier.Odpoveď na príspevok od striga123:
Ahojte. Sused si dal na pristavbu domu nainstalov… @striga123 z môjho pohľadu. Reálne som záznam z kamier použil, ked si žena na aute ráno našla rozbité zadné okno, hľadali sme vandala. Našli sme okoloprejazdný džíp, ktorému odfrkol kameň z pod kolesa. Kedže bola noc, tak sa nedala ani značka odčítať, ale bol som rád, že to nebola zlomyselnosť. Potom ked ma policajti požiadali, aby som pozrel v tom a tom čase, kto šiel po našej ulici, keže na začiatku ulice vysrušili zlodeja a ten ušiel cez okno a bežal našou ulicou. A potom, ked nám niekto vyzváňal a vždy utiekol. vinníkom bol susedov 8 ročný vnuk s kamošmi, ktorí sa zabávali. Pritom mám cedulu- pozemok monitorovaný. Chlapcom to akosi nedoplo. Inak kamery vôbec nesledujem, iba ak ma niekto požiada. Zázam sa mi automaticky premazáva asi po dvoch týždňoch. A sledovať online čo je na kamere je idiotina, kedže mi stačí sa pozrieť z okna a vidím to lepšie.Odpoveď na príspevok od striga123:
Ahojte. Sused si dal na pristavbu domu nainstalov… @striga123 Na plote nemusí mať nápis, že si sleduje svoj pozemok. Tipujem, že máš paranoju. Susedovi je jedno, či na dvore zametáš alebo tam hraješ guličky. Neverím, že celý deň sedí pri monitore, aby videl, čo robíš na dvore. A keby ťa videl cez plot, tak mu čo povieš? Aby sa na teba nepozeral a otočil sa inde?Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@striga123 Na plote nemusí mať nápis, že si sledu… @chrobak7 Pokiaľ sníma aj cudzie priestory ( z prispevku vyplýva,že ano) a záznam sa nahráva( a taký predpoklad tu je), tak musí.Odpoveď na príspevok od andynr:
@striga123 Môj akt.sused si nasekal kamery okolo… @andynr s nimi sa nedá komunikovať.ten ti neukáže nič.. sú to zlý ludiaOdpoveď na príspevok od chrobak7:
@striga123 Na plote nemusí mať nápis, že si sledu… @chrobak7 Presne to som chcel napísať. Žiadny nápis nie je povinný pokiaľ sa nejedná o verejné priestory ako napríklad obchody, úrady... ale na ulici kde sú kamery na každom kroku som si to tiež nevšimol. Sledujú nás satelity, mobily, PC, v práci, na úradoch, proste všade. Buď sa s tým zmieriť, alebo sa odsťahovať na púšť. Ja odporúčam vziať fľašku a bonbonieru a ísť navštíviť suseda, možno je to celkom fajn človek. Nechápem ako niekto môže žiť v hneve so susedom, to už nie je domov a harmónia...Odpoveď na príspevok od striga123:
@andynr s nimi sa nedá komunikovať.ten ti neukáže… @striga123 Tak ho vyzvi písomne. Alebo sprav to isté a viditeľne,nech má rovnakú medicínu. Kamery nestoja svet.Odpoveď na príspevok od andynr:
@striga123 Tak ho vyzvi písomne. Alebo sprav to … @andynr ako presne nad týmto som uvažoval.len sa môžme staviť ze potom.sa u mňa objaví polícia.. 🤣🤣Odpoveď na príspevok od hasterman:
@chrobak7 Presne to som chcel napísať. Žiadny ná… @hasterman viete.to ho nepoznáte.to by bolo na dlho.ja som nezačal nikdy z ničím.. oni stále niečo riešia.zevraj im púšťam vodu pod dom má dali na súd.. ze mam vraj trativody porobené.. a ha som nie špina chápete.. on je na môj pozemok vytlačený.. neriešim.. proste ja niesom konfliktných človek.. ale toto ma serie..kwd ma nasledujú cez plot tak ide zima dali si kameru..och..Odpoveď na príspevok od striga123:
@andynr s nimi sa nedá komunikovať.ten ti neukáže… @striga123 a nieje to presne naopak... Väčšinou to tak býva... Ja mám na dome 6 kamier. Vidia aj okolitým susedom, aj obecné priestory. Môžeš byť rád, že máš nehnuteľnosť pod kamerami zadarmo... Mimochodom... Máš tie trativody spravené?Odpoveď na príspevok od striga123:
@zicher práve to ze nemajú čo sledovať ale viete … @striga123 ber to z tej lepsej stranky. Mas bezplatnu sukromnu SBS s monitorovanim pozemku.Odpoveď na príspevok od zita19:
@striga123 ber to z tej lepsej stranky. Mas bezpl… @zita19 Mne osobne by to vadilo ak by mi niekto neoprávnene "monitoroval " dom...Odpoveď na príspevok od striga123:
@hasterman viete.to ho nepoznáte.to by bolo na dl… @striga123 Ešte raz, vyzvi ho písomne/ osobne, hocijako. Pokiaľ nič z toho a budeš to chcieť hrotit,tak poliši sa ti na to vyserú... Mne osobne by prekážalo ak by ma niekto kamerami špízoval bez súhlasu... Je aj iná možnosť,nie,že by som ťa nahováral ,pán boh chráň. Ale laser ,smer na objektív,odfajčíš optiku. A záznam,ak vôbec bude ,sa proti osobe nebude dať pouźiť,nakoľko by bol nelegálne získaný. A ak by,šlo by len o priestupok- viď nová úprava TZ, teda škoda do 700€.Odpoveď na príspevok od striga123:
@andynr ako presne nad týmto som uvažoval.len sa … @striga123 Tá to na 100% riešiť nebude.Odpoveď na príspevok od zicher:
ono vo všeobecnosti špehovať niekoho kamerou je h… @zicher S tým sa dá súhlasiť,pokiaľ máš normálneho suseda a vieš si to vykomunikovať. Inak by som to bral ako zásah do súkromia. V princípe je to to isté ako keby sa sused postavil za plot a 24h.ťa nahrával na smart. Asi by si ho z toho plotu rýchlo zrazil. No a v čom sa líši kamer.záznam? Len v tom ,že o tom akože nevieš.Odpoveď na príspevok od andynr:
@striga123 Ešte raz, vyzvi ho písomne/ osobne, h… @andynr To su take silacke reci toto... Jednak bezne dostupny laser snimac kamery nijak neposkodi a keby aj, kupi za par korun dalsiu a este sa pomsti... To je uz lepsia rada tiez si kupit kamery a nasmerovat ich proti tych jeho.Odpoveď na príspevok od kejsix:
Jedna vec je mat niekam otocenu kameru, druha co … @kejsix Ďalekohľad nie je digit.záznam.Odpoveď na príspevok od andynr:
@kejsix Ďalekohľad nie je digit.záznam. @andynr Isteže. Ako vieš, že vytvára záznam?Odpoveď na príspevok od kejsix:
@andynr Isteže. Ako vieš, že vytvára záznam? @kejsix A ty ako vieš,že nie? Ak si čítal hore,môj sused mi to napr.na požiadanie doložil úplne bez problémov. A nikto normálny by s tým problém nemal mať. Špízovať suseda je jednak protiprávne a hlavne nemorálne.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@andynr To su take silacke reci toto... Jednak be… @kejsix Ale áno,poškodí optiku. A nainštalovať svoje kamery som poradil ako prvé,s tým súhlasím.Odpoveď na príspevok od andynr:
@kejsix A ty ako vieš,že nie? Ak si čítal hore,m… @andynr Nie je povinny ti nič ukazovať, tak to je. Dobrá vôľa tvojho suseda. Ja to neobhajujem (ak si nepostrehol), len približujem realitu. Nechcem robiť ramená, ale spravujem stovky kamier v mnohých obciach, robím posudky pre očtk atd... Realita je, že buď máš človeka blízkeho k očtk, čo susedovi pohrozi a on sa uprace, alebo si zvykni. A keďže sa pýta tu, tak takého človeka nemá, čiže si musí zvyknúť.Odpoveď na príspevok od andynr:
@kejsix Ale áno,poškodí optiku. A nainštalovať s… @andynr Nikdy mi decká s laserom na ulici nepoškodili senzor, tak prosím ťa...Odpoveď na príspevok od kejsix:
@andynr Nie je povinny ti nič ukazovať, tak to je… @kejsix No vidíš,tak sa zhodneme. Veď som napísal,ako som to so susedom riešil. Každopádne,je to dosť sprostý zlozvyk okamerovať barák bez ohľadu na názor suseda.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@andynr Nikdy mi decká s laserom na ulici nepoško… @kejsix Ide o to,čo mali v rukách , s akým výkonom.Odpoveď na príspevok od striga123:
Ahojte. Sused si dal na pristavbu domu nainstalov… @striga123 Jak rušit kamery? Existuje osvědčeny způsob? https://share.google/5fQFuVpNbtb45L7FA