Je vhodné natierať drevo pred montážou?

Ahojte. Idem inštalovať drevené lavičky a neviem dohladat kedy ich natierať farbami. Keď sú rozložené diely každé zvlášť alebo keď je to už zmontovane v celku. Ide mi o to aby sa to neskrutilo Dakujem
Odpovedať
@maxbeba od farby sa ti neskrutia, ani keby to bola varba na vodnej baze. Neviem cim ides natierat, ale lepsie je natriet diely ako kompletny vyrobok, lebo drevo bude chranene aj na stykoch.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 Ja by som si nebol až taký istý, že sa drevo po natieraní neskrúti. Kúpil som v Hornbachu bukové prahy 90cm dlhé, 12cm široké a hrúbky - teraz len odhadnem 3cm? Boli skutočne krásne rovné a do hladka vybrúsené. Jeden som namoril liehovým moridlom na skúšku, aby som videl aký bude mať odtieň. Po dvoch dňoch som išiel kontrolovať farbu a prah prehnutý do oblúka. Nie po dĺžke, ale po šírke. Ostatné prahy som potom robil tak, že som ich najprv nalepil a až potom moril. Tie sa už neprehli. :-)
Odpovedať
@jamk1 mne sa este take nestalo
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 buk je ohybanim specificky preto sa pouziva pareny buk ten sa neprehyba. Pri vyrobe prirezov z klasickej bukovej rovnej dosky jej prerezanim zvacsa dostanes dve krive.
Odpovedať
Profilova fotka
@wolodymyr Ďakujem za vysvetlenie. To som naozaj nevedel. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?