Je nabytok z lisovaneho plastu mrazuvzdorny?

Zdravim Potrebujem poradit. Chcel by som kupit zahradny nabytok a lehatka z lisovaneho plastu http://shop.topgarden.sk/zahradny-nab... a https://www.hej.sk/lehatko-allibert-p... Ale neviem ci preziju zimu nakolko nemam pivnicu. Mozem ich na zimu uskladnit v altanku ale bude tam mrznut alebo na streche na pojde ale tiez tam bude mrznut. Z tohto dovodu som vylucil umely ratan pretoze neviem ako by sa spravalo umele vlakno v zime ale mate niekto skusenost ako prezila zimu napr. stolicka z lisovaneho plastu alebo lehatko? Nabytok sa cez zimu pouzivat nebude cize ide mi o to aby nepopukal. Kde uschovate plastovy nabytok cez zimu? Vdaka za kazdu radu
Odpovedať
ked nebudeš ním hybať tak sa nič nestane
Odpovedať
Profilova fotka
@martin118 mraz a UV celkovo plastom neprospieva (hlavne tym lacnym - nesuvisi to s predrazenou cenu zahradnych nabytkov).. ale par zim urcite vydrzi... ja som v podobnej situacii.. kupili sme nieco taketo...http://www.teakandgarden.sk/hlinikovy-zahradny-nabytok/suprava-barnsley/ zatial druhy rok bez problemov.. ze je to hlinik zistis az ked to dvihnes :-)
Odpovedať
@martin118 Za tu cenu svoju pracu na nejaky piatok urobi no plast je plast a degraduje daleko rychlejsie ako ktorykolvek iny material. Ak nechces ist so zahradnym nabytkom s trendom a kazdych 5 rokov ho menit tak chod do dreva/kovu. Z dreva idealne teak. Ja som snim nadmieru spokojny.
Odpovedať
@martin118 ja mám i plastové stoličky v altánku už viac ako 15r, na jar umyjem a je po údržbe,skôr sa poškodia nešetrným zaobchádzaním, mám i drevené lavičky tie musím pravidelne ošetrovať, aby dobre vypadali a sú chránené pred dažďom.
Odpovedať
Profilova fotka
No asi nevydrzi tolko rokov ako keby ste ho niekam pocas zimmy schovavali ale isto vam neodide po jednej zime, zase to nieco znesie. Kde ho schovat je taka dost tazka otazka pokial nemate napriklad garaz alebo podobne. Alebo kupit ten taky obycajny lacny domcek "dreveny" niekde v obi alebo kde a tam ho nechavat
Odpovedať
ono hlavne v zime stym opatrne, vtedy ked bude skrehnuty stym moze byt problem ...cize stym velmi nehybat a neposkakovat po tom :D inak zalezi aj aka zima u vas je ...mrznut u nas a mrznutie niekde inde je dost rozdiel
Odpovedať
Keď ten nábytok dobre odložíte a celú zimu sa s ním nebude hýbať, hlavne teda vtedy keď bude riadne mrznúť tak sa mu nič katastrofálne nestane. Len je dosť možné, že popuká skôr ako keby bol odložený niekde v teple ale nebude to hneď na ďalší rok, to sa zase neboj.
Odpovedať
mrazuvzdorný teda nie je ale zimu v pohode prežije. ale aspoň pod nejakú strechu ich dať keby chcelo nebodaj snežiť a hlavne s ním nesadať až kým nebude zase teplo lebo vtedy je veľmi krehký. my sme takto pár rokov dozadu museli kupovať po roku nový lebo v zime sme ho mali iba pod takým prístreškom čo máme na záhradke a decká sa bláznili, chceli s nimi niečo robiť a celé ich dopraskali, na jar sme ich vyhadzovali
Odpovedať
Velmi pekne dakujem za vsetky prispevky a potesili ste ma tak idem ten plast kupit. Aspon v altanku mam nabytok z praveho dreva.
Odpovedať
Ahojte, mozem sa votriet do temy? Potrebovala by som poradit- mame v byte velku terasu a chceli by sme zahradny nabytok. Len nebude mozne ho na zimu niekam schovat, nemame pivnicu ani garaz. A terasa byva velmi veterna- aj tazsie predmety tam lietaju, takze nieco z plastu, hlinika asi bude problem. Co by ste volili- masiv? Ale potom sa asi budem musiet zmierit s tym ze to budem musiet pravidelne osetrovat, vsak? Videla som par rocny nabytok z nejakeho "bezudrzboveho" dreva, a chytilo to taku "patinu" (vraj ake pekne...), ale mne sa to vobec nepaci, vyzera to ako osumely neudrziavany kus haraburdia. Nemame tam zatial ani pristresok, prekrytie (asi ani dlho nebude). Dakujem pekne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?