Jarná burina

Neviete čo mi zas vyrástlo v travniku? 2 druhy Vďaka
Odpovedať
Tam. Kde je travnik redši (100m2) tak je toho dosť. V hustom minimum
Odpovedať
@truly nie je to ďatelina? to čo máš v ruke isto 3-ka hľadaj 4-ku pre šťastie
Odpovedať
@duzu ved aj mňa napadlo ze ďatelina, ale taka nejaká iná hhh akosi pamätám z detstva. A to prvé svetlo zelené?
Odpovedať
@truly to je nejaká miešanka máš blízo družstevné lúky?
Odpovedať
@truly to co sa ti zda ako datelina je datelina, tomu druhemu meno neviem, ale treba to vypichnut aj s korenom. Datelinku ked tam nechces po jednej vytahovat, nejlepsie ked je poliate, mo take plazive korene takze naraz sa ich da vydolovat celkom dost, ale budes tam musiet dosiat travu, lebo pod tym ti ostane hola zem. Alebo ju tam nechaj a budete hladat stvorlistky Jo a tato datelinky je celkom bezna v travnikoch, kosenie je nevykynozi, lebo rychlo "pochopi", ze ma rast pri zemi
Odpovedať
@zita19 nie som zástanca postekov ale neviem to strieknut nejakým prostriedkom?
Odpovedať
@truly noeviem, toto nejak neovladam. Su selektivne herbicidy specialne pre travniky, ale prehlad nemam. Ked budes kupovat, nesmie to byt totalny herbicid, musi byt selektivny na dvojklicne rastliny
Odpovedať
@truly dateline je v travniku super zvlast v lete nakolko zostane pekne zeleny aj bez vacsieho polievania. Ja som dokonca datelinu do travnika sadila.
Odpovedať
@ajana1 ako rozumiem ekologickej stranke ale vytláča mi travu a robí flaky a kopce
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ja to Turanka Kanadska a ďatelinka
Odpovedať
Fuha ale dost tam toho mas v tom travniku, neviem ci na to nejaky postrek pomoze, ci len vytrhat alebo co.
Odpovedať
@truly travnik nie je bohvieaky. Musis sa rozhodnut ci chces robit "anglicky" alebo len taky krajsi nizko koseny. Lebo priama odpoved na Tvoju otazku je, pouzit postrek Bofix. To Ti vykynozi vsetky dvojklicnolistove rastliny (zjednodusene vsetky rastliny so sirokymi listami - nie travy). Nasledne vertikutovat, dosiat, hnojit a polievat. Teda potom budes mat v travniku len travu. Je mozne, ze potom o par mesiacov zacnes pisat ze je travnik bledy suchy atd., ze tam mas kosatec a lipnicu (tak trsy s tvrdymi stonkami). Teda travnik treba vertikutovat, hnojit, polievat atd. Druha moznost je to tam nechat a iba kosit nizsie ako Ti pisali. Ze datelina je fajn v travniku. Ona ho robi takym makksim, trosku viac odolenjsim voci suchu. (ja nie som nejaky silny zastanca tych prirodnych travnikov, ja by som siel cestou postreku a starostlivosti, len pisem aspekty jedneho aj druheho).
Odpovedať
Článok sa načítava...
@igor256 len dopracovať sa k takému echt trávniku, čo je hlavne časovo náročná cesta. To si treba dobre zvážiť - by som k tomu všetkému ešte dodal.
Odpovedať
@staniii123 @dam768 @igor256 Je to 2 roky stará téma. Neviem, na čo ste ju vyťahovali z archívu....
Odpovedať
Zdravim, my sme sa pokusali o luku s lucnymi kvetmi. A momentalne je to dzungla, lebo durman sa nam tam rozkokosil (ma 1m). Musime ho vytahovat rucne, lebo pomedzi sa ukazuju lucne kvety. Mate nejaku overenu metodu, ako nan? Ked ho povytahujeme, chceme dosiat opat lucne kvety. Mozeme tam nieco nasadit hned, alebo je lepsie pockat s vysadbou do jesene?Vdaka
Odpovedať
@arkadia durman vytiahnuť s vypichovakom aj s co najdlhším korenom. Keď bude von, môžte dosievat, ale ak sú nie sú veľké hole miesta, ono sa to samé zaceli.
Odpovedať
@chrobak7 aspoň vieme, ako sa volá tá (na roundup a väčšinu iných postrekov) rezistentá potvora, turanka kanadská. Na plochách (zámková dlažba, parkovisko z makadamu, štrkové mulče, ...), ktoré postrekujeme už tvorí pomaly cca 50% rastlín, proste to ide z polí, keďže to roundup nezničí a nič iné odtiaľ teda nelieta.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?