Huby na novom trávniku

Profilova fotka
Máme dvojročny trávnik pravidelne kosený aj sme hnojili a teraz po dažďoch sa ukazuju hnede huby je toho dosť na niektorých miestach až cele kolesa čo stým?
Odpovedať
aj my ich mame,tiez na 3rocnom travniku,a to sme aj bofixom striekali prednedavnom aj kosime na anglicky travnik a nikdy predtym tam huby neboli. tato sezona praje hubam asi.
Odpovedať
nic, je vlhko preto rastu. neznicis ich nicim,len suchom. postreky nepomahaju.
Odpovedať
Profilova fotka
@daol Huby v trávniku nie sú nič nezvyčajné, hlavne v tomto premenlivom období, kedy sa strieda chlad a vlhko, slnko, dážď. Ideálne podmienky pre huby. U novo založených trávnikoch to má tiež súvislosť s úpravou podložia a intenzívnym zalievaním počas prvých týždňoch. Takže zalievať treba menej často, ale zato intenzívne. Určite sa ich nezbavíte kosením. Práve naopak mulčovaním a kosením ich len podporíte, aby sa rozširovali a rástli ďalej. Takže zobrať rukavice a vyzbierať. Ak nepomôže, treba správne identifikovať hubu. Bežné, fungicídy používané na hubové ochorenia väčšinou zaberajú na nižšie huby, nie klasické s klobúčikom.
Odpovedať
Profilova fotka
co by iny clovek dal za huby v travniku :D raz som sa staral o angl. travnik priamo v UK a tam vyslovene priahli po hubach... resp. ich tam priamo vysadzali s podhubiami... bola to pekna podivana ked v malej trave rastli masliaky a suchohriby, no horsie s kosackou ,kt. bola zabrblana :D
Odpovedať
Profilova fotka
@rastlinky_sk ďakujem pekne za radu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?