Trávniková hrzda v novom trávniku

Ahoj, pred necelým mesiacom som pokladal na dvore trávnikové koberce. Trávnik ešte pred pár dňami nemal chyby, teraz som si všimol, miesta kde sa mi zdá trávnik nahnednutý. Prikladám foto. Podla obrázkov na nete sa asi jedná o trávnikovú hrdzu. Prosím poradte ako to riešiť. Plocha na ktorej to je vidieľne má cca 2 m2. Celková plocha trávnika je 100m2 Myslím si,že som ho asi zavlažoval moc,čo je asi príčinou tohto problému. Zároveň ma zaujíma kolko a či vlastne zalievate v tomto období.
Odpovedať
Profilova fotka
@ma890 Príčin môže byť niekoľko. Znížte zálievku a aplikujte ju iba večer. Poškodené miesto ošetrite okolo poludnia postrekom : Heritage, Amistar, Bravo 500, alebo Bumper 25 EC a v danom dni určite nezalievajte.
Odpovedať
Ďakujem za odpoveď, trávnik som už včera nastriekal postrekom Bumper 25 EC. Príčinou bude asi nadmerná zálievka, v tráve sa mi objavilo i viacero hríbov, čiže je to moc vlhké a hubám sa darí. Dúfam,že tá hrzda ustúpi
Odpovedať
Postrek asi zabera,ďalej sa to nerozširuje a v postihnutych miestach ženie trava už bez hrdze. Ale mam ešte otazku,travnik je strašne husty a hlavne v miestach kde bola trava napadnuta hrdzou je na spodu dost odhnitej travy. Na novom kobercovom travniku sa vertikulovanie ma robiť až druhy rok,ale nebolo by dobre kebych to predsa prešiel vertikulatorom,alebo aspoň hrablami?
Odpovedať
Profilova fotka
ak ide o hrdzu, je to v podstate infekcne ochorenie travnika. takze si to odniekial proste dostal... su na to postreky, nic ine ti nepomoze... aj u nas to bolo 2 roky dozadu... ( inak, mimo temy,ale travniky sa kladu... nie pokladaju.. vsimam si, ze celkovo sa na SK tento slovesny jav vyskytuje uz bezne a vsetky vsetko " pokladaju"... Ale nie je to spravne. Travniky kladieme, aj podlahy... aj otazky si kladieme.... a pokladame akurat nieco za spravne/ nespravne :) )
Odpovedať
@katrin21 ako píšem postrek vyzerá,že zabral, len vidím,že v tráve je dosť odumretých stebiel, a neviem či to ,,vyčesať" alebo nechať na zimu tak. Keby bol trávnik starší určite to vyšrabem von, ale trávnik má niečo cez mesiac, tak neviem či by nebolo viac škody,než úžitku. Píšete,že to u vás bolo pred 2 rokmi, po akom čase po postreku ste sa hrzde zbavili? (ďakujem za upozornenie - pokladať - znamená považovať niečo za niečo. V ČR týmto slovom označujú aj párenie, napr.jeleň pokládá laň, ale to už sme hodne odbočili :-) )
Odpovedať
Profilova fotka
@ma890 mesacny travnik urcite nevycesavat.
Odpovedať
Profilova fotka
@ma890 fuha, to si uz celkom nepamatam, ale my sme to riesili nejako uprostred leta a myslim, ze to ucinkovalo rychlo, jeden - dva postreky a potom sa to skosilo.... Kedže mas travnik novy, tak nevertikulovať, ale mozes ho vycesať hrablami, ale ani to by som nerobila, aby si si ho neposkodil, ved este sa len zakorenil.... pockaj skor do jari.......
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?