Hríby

Čo urobiť s hubami konkrétne s hríbmi, ktoré sú kde tu červavé. Nachodím sa za tým a žena mi to z polovice vyhodí do koša.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@viktor811 ked to nakrajas na susenie tie cervy vylezu, velmi cervave by som ale tiez vyhadzovala
Odpovedať
@viktor811 A co s tym robi? susi? vsak nech vysusi aj cerviky neuskodia, vyziva je to dobra. Mimochodom chodis kvoli hubam alebo preto ze ta to bavi...
Odpovedať
@viktor811 sú ľudia čo aj také nakrájajú a vysušia. A potom im na vianočnej kapustnici plávajú červíky. Normálny človek to vyreže a dá sušiť len čisté huby bez mäsa. A doporučujem na to sušičku, máš to za pár hodín vysušené. Bez nej sa človek narobí a pri daždivom počasí to sušíš aj týždeň.
Odpovedať
@sysell Bez toho, aby som niečo nenašiel by ma to nebavilo. @henikav Práve na sušenie sa mi to veľmi nezdá, mne by ale absolútne nevadili červíky napr v praženici, alebo v rizote.
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 a preco nie? My ked susime hriby, pekne ich nakrajame a ako sa susia na papiery, vidiet okolo nich vylezene vyschnute cerviky, pekne povyliezaju, skapu na papiery a ty potom uz len pozbieras suche hriby a cerviky zosypes do smeti
Odpovedať
Mna zber hribov velmi bavi a potom aj to susenie. Nakrajame a tie cerviky same povyliezaju. Nejako sa nad tym nepozastavujem, presne tak ako napisala henikav to robime aj my doma
Odpovedať
@viktor811 my sme tiež predtým nesušili v sušičke, ale minulý rok už áno a ver, že sú omnoho voňavejšie, než keď ich trimeme na papieri viac ako týždeň... a aj lepšie vyzerajú...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja všetko červivé vyrucujem do koša už roky rokúce... treba ešte počkať, o mesiac bude toľko hríbov, že nebudeš stíhať zvláčať
Odpovedať
@viktor811 Čisté nečervivé nakrájať do mrazáku a mierne červivé, nie moc, tak tie sušiť. Červíci vylezú a keď sú hríby suché len ich zobrať a červíkov vysypať.
Odpovedať
mrazit cerstve huby nieje moc dobry napad. malo cervive nasus, tie viac zahod muchotravky cervenkaste byvaju najviac cervive... tie do prazenice davam aj ked su cervave
Odpovedať
Cervive vyhadzujeme.ale prečo sa nesmú zmraziť čerstvé? Dodnes mi to nikto nezdôvodnil.len viem že sa To nemá.
Odpovedať
@igigi muchotávka červenkastá má zvyčajne vyžratú len nohu, @ada32 hríby zmrazujeme roky rokúce, neviem o nijakej škodlivosti, mrazené ich predávajú aj v metre.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ada32 @ingrid1810 Sú hnusné po rozmrazení a zbytočne mrazíš vodu....
Odpovedať
@igigi nám chutia a hlavne v zime :-)
Odpovedať
@igigi rozmrazene huby v jedle / maso,prazenica,nakyp/ su rovnake akoked urobim z cerstvych.
Odpovedať
@igigi Ja som mienil , že budem zbierať muchotrávku červenkastú, len stále mám obavu zo zámeny. Je to chuťove dobrá huba a oplatí sa ju zbierať?
Odpovedať
Ked sa naucis ju spoznat tak sa ti nema ako zamenit. Je velmi chutna. Da sa aj zavarat. Odporucam ju zbierat
Odpovedať
@viktor811 ja mám zásadu, zbieram len tie huby na ktoré idú slimáky, všimni si že muchotrávka červená je vždy krásna, nechutí ani slimákom, ak je huba nejedlá no nie otravná , tiež na ňu nejdú slimáky, no na dubáky vždy
Odpovedať
@igigi no sušené huby majú inú aromu a praženica s nich nechutí , naviac i preto že nie všetke huby sú vhodné na sušenie na to sú najlepšie len suchohríby-všetke tvrdé, no skús dať sušiť rídziky, tie len mrazené alebo zavárané
Odpovedať
@igigi ha ha chutia ti červivé huby? mäsko bez kostí
Odpovedať
@viktor811 cervenkastu muchoptravku si nezmylis s nicim. Ked cervenie na reze je to ona, ak nie tak vyhodit. Jedine tato muchotravka cervenie na reze, jedovate ostavaju krasne biele. Vacsie riziko predstavuju majovky, ktore si raz dva zmylis s muchotravkou zelenou. @duzu podla poslednych poznatkov hmyz je perspektivny zdroj bielkovin pre vyhladovane ludstvo. Takze preco nezacat trenovat uz teraz? Nehovoriac o tom, ze chitin z hmyzu je na klby lepsi ako kolagen z bravcoveho kolena. Netvrdim, ze chutnejsi, ale lepsi z hladiska vstrebavania aj spracovania organizmom.
Odpovedať
@zita19 len iná vec je či ti to žalúdok strávi , stačí to prehnať na dovolenke pri mori s rôznymi živočíchmi, ktoré sa hmíria na tanieri a je po dovolenke
Odpovedať
@duzu preto pisem, ze najvyssi cas zacat trenovat ;-) Takeho cervicka v dubaciku zaludok ani nezbada. Nezbada ani troch... Desat cervickov uz zbadaju oci a presvedcia zaludok, ze ma spustit roll back na veceru :-p Cerasniciek s Janickom v podnajme sme na susedovej zahrade pozrali kolko. Nikto Janicka Cervicka neriesil :-D :-D Co oko nevidi, hlava neriesi
Odpovedať
@duzu preco by sa malo hmyrit? ked sa tepelne uptavia ani sa nehnu.
Odpovedať
@henikav ja susim na site-stara zaclona a cerviky pekne popadaju do travy:)))
Odpovedať
Profilova fotka
Veľmi cervave nechávame v lese. Ak je trochu, tak vysusime. A pred mrazenim treba minútu blansirovat, nechat odkvapkať a zmraziť. Na sušenie sú top dubaky, suchohriby a mladé kozaky a aj kuriatka. Doteraz som susila na papieroch a ak budú teraz rásť - tvrdo cakam- tak skúsim susicku
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 nahodou, take mucne cervy, ci kobylky su mnam. @duzu Z cervikov v hriboch tiez nikto neochorie, cloveku sa to moze akurat tak hnusit ;-) Neda sa to porovnavat s morskymi plodmi, ktore veru vedia sposobit riadnu neplechu @tatiana1978 dobry napad, netreba uz ani preberat
Odpovedať
@henikav cielene som ziadnu chrobac nejedla, takze nemozem posudit ci chuti alebo nechuti. Ale zas nebudem tvrdit, ze cez moju hubu ziadna nepresla. A teraz ked som rada, ze vodec do taniera dovidim sa mi do traviaceho traktu moze prepasovat kadeco :-N :-N Ani sa tomu moc nebranim, lebo s vekom prichadza nielen slepota ale odchadzaju aj klby, takze ten chitin zacinam povazovat za velky prinos v mojom jedalnicku :-N
Odpovedať
Tie v ľavo posypem soľou a večer budem grilovať. Stredné usuším na Vianoce, z hríbov mi žena urobí praženicu a rizoto a kozáky dám susedke.
Odpovedať
@igigi no napr. mne zavaraný hríb, ale vôbec nechutí na rozdiel od mrazeného ;-) @viktor811 ako už spomínala @zita19 pri reze ružovie a ak si si ani potom nie istý, tak 90% má nožičku od spodu prežratú larvami.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?