Hnednutie novozasadeného travnika

Dobrý deň. Viete poradiť, prečo takto hnedne novozasadený trávnik? Fľaky sú na viacerých miestach v trávniku.Ďakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od daniela224:

Dobrý deň. Viete poradiť, prečo takto hnedne novo…
@daniela224 Vypadá to na hnilobu/pleseň,vyhrabať,prípadný postrek Askonom. Doporučujem hnojiť jesenným hnojivom,môžem potvrdiť aj z vl.skúsenosti,trávnik mám celý rok pekný( pridávam foto)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od andynr:

@daniela224 Vypadá to na hnilobu/pleseň,vyhrabať…
@andynr ..."Prečo je jesenné hnojivo s vyšším podielom draslíka vhodné aj v lete? Posilnenie buniek: Draslík posilňuje bunkové steny trávy, čím zvyšuje jej odolnosť voči suchu, teplu a škodlivým účinkom. Zvýšená odolnosť: Draslík pomáha trávniku odolávať plesňovým chorobám a škodcom..."
Odpovedať
@andynr pouzivat podzimni hnojivo v lete je nesmysl. Navic pro novy travnik je lepsi pouzit neco s vetsim mnozstvi fosforu pro zakoreneni a dusik na odnozovani/zahusteni travnika. Nema smysl vymyslet vymyslene...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od raziel628:

@andynr pouzivat podzimni hnojivo v lete je nesmy…
@raziel628 Nemienim s tebou polemizovať,čo je alebo nie je " nesmysl",píšem o vlastných skúsenostiach,vrátane foto vlastnej záhrady,nie o gúglových teoretikoch. Okrasnú záhradu aj s trávnikom mám 31r,a na trávnik som toho vyskúšal neúrekom a rôznych druhov hnojív. Vzhľadom k meniacej sa klíme je pre mňa prioritná ochrana a zlepšenie odolnosti trávnika proti horúčavám, chorobám a škodcom,ako ho kŕmiť dusíkom. A jes.hnojivo s väčším obsahom K mi toto bezozbytku spľňa . ....Prehľad od AI Jesenné hnojivo s vyšším obsahom draslíka je vhodné aj v lete, pretože draslík zvyšuje odolnosť trávnika voči stresom, ako je sucho a vysoko teplotné vlnové. Draslík posilňuje bunkové steny, čo pomáha trávniku lepšie prežiť náročné podmienky, a to aj v lete. Dôvody, prečo je jesenné hnojivo s draslíkom užitočné aj v lete: Zvýšená odolnosť voči suchu: Draslík pomáha trávniku efektívnejšie využívať vodu, čo je dôležité počas horúceho a suchého obdobia. Posilnenie bunkových stien: Draslík pomáha posilniť bunkové steny, čo zvyšuje odolnosť trávnika voči vysoko teplotám a rôznym chorobám. Lepšie prezimovacie schopnosti: Hnojivo s draslíkom pripravuje trávnik na chladnejšie obdobie, čo je užitočné aj v lete, keď je riziko, že trávnik bude poškodený suchom a teplom. Pomalšie uvoľňovanie dusíka: Jesenné hnojivo má nižší obsah dusíka, čo môže znížiť riziko spálenia trávnika, najmä pri vysokých teplotách. V skratke: Hnojivo s vyšším obsahom draslíka môže byť užitočné aj v lete, pretože pomáha trávniku lepšie prežiť sucho a vysoké teploty, a to aj keď je používané na zvýšenie jeho odolnosti voči mrazu a chorobám.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od andynr:

@raziel628 Nemienim s tebou polemizovať,čo je al…
@andynr nikdo nerozporuje potrebu Drasliku ale je nesmysl nedodavat travniku Dusik ve vegetacnim obdobi navic u novozasazeneho travniku. Proc bych mel jit do neceho jako 6-8-20, kdyz muzu dodat 19-5-18 a podporit tak vegetacni rust s temer totoznym mnozstvi Drasliku. Navic kdyz se podivate treba na ICL tak pro novy travnik maji hnojiva 20-20-8, prave pro podporu rustu a zakoreneni(ano v pripade chorob jako ted bych treba dodal draslik solo). Navic kdyz pujdem do detailu tak jeste zalezi jake hnojivo clovek zvoli zda levne mineralni, nebo organomineralni nebo organicke ci mineralni se rizenym uvolnovani. Pak i pre winter hnojiva maji od icl 14-5-21 ale Dusik uvolnuje pouze v podminkach vhodny pro rust(dneska je bezne ze se seka i v listopadu). Kdyzto organicka hnojiva treba od Pure maji podzimni 6-3-20.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?