Figa, ktorá je najlepšia odroda?

Plánujem zasadiť figovník. Mám naň priestor o rozmere necelé 2x2metre v záhone. Bude mu to stačiť? A ktorú odrodu vybrať? Prikláňam sa k tým tmavo bordovým, chutia mi viac ako zelené. Len neviem konkrétny druh. Ďakujem pekne
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lubaa:

Plánujem zasadiť figovník. Mám naň priestor o roz…
@lubaa Keď ho budete pravidelne zaštipovať za zelena za 5 listom a udržiavať tak tie 2x2 metre stačia. Ale keď ho necháte bujne rásť tak to je málo. A čo sa týka odrody, tak možno skôr odporúčam nejakú osvedčenú odrodu od nejakého pestovateľa. Ja som kupoval Brown turkey a perretu (vraj to nie je perreta a poslali mi asi inšie). A dve odrody noname som dostal. Jedna je bez chuti slabo rodí. Druhá mi chutí asi najviac z tých čo mám, je menšia a rodí len raz. Ale kupoval som aj svokre Brunswick mala byť tmavá, ale asi mi poslali inšie a ked dozreje je úplne žltá. A táto je najchutnejšia zo všetkých čo som jedol. Čiže preto ako píšem, najlepšie od niekoho zohnať overenú, nie kupovať.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od kajo873:

@lubaa Keď ho budete pravidelne zaštipovať za zel…
@kajo873 Prosim ta a mas ich ake velke? Drzis ich nakratko, ci ich nechavas, nech si rastu ako chcu?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matka_bob:

@kajo873 Prosim ta a mas ich ake velke? Drzis ich…
@matka_bob ako som písal, zaštipujem ich po 5 liste, takže ich to udržuje relatívne nižšie, ale začal som ich zaštipovať keď už boli cca 2m, takže po 2 rokoch majú cca 2,5m. Potom ich budem preibežne prerezávať, vždy ale 1/3 koruny skracovať...
Odpovedať
neviem, aku mame odrodu, ale 2x2 m stacia, ked budes figu pravidelne strihat. Po 4 rokoch narastla obrovska, taze tuto jar sme ju museli radikalne zrezat a zda sa, ze jej to nevadi. Co sa tyka ovocia, figy su take do bordova, chutne, problem je, ze jarna uroda vacsinou zmrzne a jesenna nestihne cela dozriet😁 a co dozrie, to zozeru vtaci😛. Tak s nimi bojujeme o kazdy kus. Ale viem, ze niektori ich dopestuju vela a potom nevedia co s nimi.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kajo873:

@lubaa Keď ho budete pravidelne zaštipovať za zel…
@kajo873 super, ďakujem za radu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?