Dive vcely pri dome

Chcem poziadat o radu skusenych. Mam dive vcely hned vedla domu v trave. Je ich tam snad niekolko tisic. Operuju na ploche asi 15*15 takze neviem kde by mohli mat epicentrum. Huci to ako na zraze motorkarov. Lietaju stale len nad zemou a zatial vyzeraju byt neskodne. Skusal som tie lepiace pasky a ak aj nejaka sadla vobec sa neprilepila, spokojne odletela. Tiez som niekde nasiel rady s pet flasou s obsahom piva a sirupu a tiez nic.ani jednej nevonalo. Pls, ak ste niekto nieco podobne mali,ako ste to vyriesili
Odpovedať
Skúsiť sa opýtať tu http://www.vcelari.sk Toto je stavebné fórum...
Odpovedať
Profilova fotka
@makoko Kontaktuj včelársku organizáciu u vás v okolí - alebo hasičov. Je to asi uletený roj. Treba ich vybrať (zrejme sú v nejakej dutine) alebo pozbierať a uložiť do úľa.
Odpovedať
Uz som volal hasicom, vraj mi pozicaju skafander a nech si nakupim biolity. Asi je to na dlho :-(
Odpovedať
@makoko Na roj včiel je to ešte zavčasu. Jedná sa asi o to, že tam včely hľadajú vodu. Je to len otázka času kedy sa stratia.
Odpovedať
@dedo758 prečo hneď odporúčať nejakú odbornú stránku. Tam sú možno väčší amatéri ako tu. Ale nepíšem to preto. Zavše idem na stránku Naše traktory.cz a tam sa preberajú témy ako: čo ste dnes delali, čo ste varili atď. a je to v pohode.
Odpovedať
mozno pomoze https://casprezeny.azet.sk/clanok/114...
Odpovedať
Profilova fotka
@makoko tiez si myslim, ze teraz je najpravdepodobnejsie, ze nejaky roj uletel. Nesnaz sa ich vyhubit. Nie je to najlepsi napad. Skus sa nakontaktovat na vcelarov a riesit to s nimi. Mali by ti vediet pomoct a vyriesit tento problem ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?