Odpoveď na príspevok od petersd:
@hasterman Hej?.... A to pri ktororm náradí je ro… @petersd napríklad tu... Parkside PMFS 200 C3 30 euro vs. Metabo FSX 200 Intec 50 euro. V oboch prípadoch ide o excentrické brúsky podobnej hmotnosti a výkonu. Mal som obe, vlastne metabo ešte stále mám, je to nezmar. Priamočiara píla Parkside PSTD 800 E4 35euro vs Makita 4329 55euro A to ešte nehovorím o tom že na tom parkside je nemožný rovný rez. Ďakujem ale parkside si neprosím, ako sa vraví niesom taký bohatý aby som si kupoval lacné veci. Ja ako bežný smrteľník nepotrebujem všetko. Stačí mi vŕtačka, aku skrutkovač, kosačka, píla, búracie kladivo, uhlová brúska a pri tých pár vecí si radšej tých 20-30 euro doplatím a kúpim radšej nejaký bosch, makitu, deWalt s viem že mi vydržia a nemusím každú chvíľu bežať na reklamácie.Odpoveď na príspevok od hasterman:
@petersd napríklad tu... Parkside PMFS 200 C3 30 … @hasterman ked si kupim 3 flexy pretoze na jednem mam rezaci na druhej brusiaci a na tretej vejarovy kotuc, tak ked sa mi jedna skor ci neskor pokazi, tak ten mesiac vydrzim i s dvoma a jemnym diskomfortom a zdrzanim pri vymienani kotucov, pricom ma 3ks v akcii stali ako jedna Makita (aj tu mam :-) ) ... Keby Makita robila take akcie ako parkside, tak by im zobrali polku obratu ;-) Do lidla chodim 1x tyzdenne na nakupy, tak nie je problem zobrat co to pod pazuchu, ale chapem tvoje zmyslanie i ked tvoj vyber naradia nie je az taky bezny smrtelnik v blavackom satelite :-)Odpoveď na príspevok od hasterman:
@petersd napríklad tu... Parkside PMFS 200 C3 30 … @hasterman Pardon, tá Parkside excentrická brúska PPEXS 750 B2 má stála 47€. Doprava grátis, asi preto, že som zobral aj 100ks brúsnych papierov za 4€.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@hasterman Pardon, tá Parkside excentrická brúsk… @frantisekca porovnávaš neporovnateľné. Ja som tam to metabo hodil preto že je cca rovnako veľké, ťažké, aj cenovo stojí zhruba rovnako. PPEXS 750 B2 má priemer taniera 150, je to oproti tomu veľké ťažké hovado, chcel by som ťa vidieť ako s tým hodinu budeš brúsiť zárubňu. Po 20tich minútach to zahodíš do kúta a vezmeš do ruky to metabo. Ja potrebujem na prácu ľahké a spoľahlivé náradie. A za 4 eura som ešte nikde nevidel 100 kusové balenie brúsnych papierov. Kupujem 100ks balenie okolo 20-25 euro v závislosti od zrnitosti. Teda ak nepočítam brusné papiere parkside s ktorými sa nedá nič obrúsiť.Odpoveď na príspevok od hasterman:
@frantisekca porovnávaš neporovnateľné. Ja som t… @hasterman Zrovnávam porovnateľné, aspoň cenou. Na rozdiel od teba, kde máš snahu zrovnávať hobby náradie s nejakou strednou triedou a aj cenovo úplne mimo (+70%). S ľahkým náradím zas neobrúsiš veľké dosky, plochy atď. By tá malá Metabo brúska chcípla. Mám multi, na detaily, menšie veci. Lebo excentrická brúska není vhodný nástroj na brúsenie zárubne. Ale tvoja voľba. A iste, papiere 100ks okolo 4-5€. Ak s nimi nedokážeš nič obrúsiť, tak máš zlé náradie, alebo je chyba v rukách.Odpoveď na príspevok od hasterman:
@frantisekca porovnávaš neporovnateľné. Ja som t… @hasterman tak ked zrovnavas zrovna s metabom v takej cene, tak odporucam chytit ten produkt do ruky. mam kvalitnu vrtacku od metaba za ludovu cenu. kupil som, rozbalil som a ked som ju chytil do ruky tak na pocit a pohlad vyzera ako nalestena tesco vrtacka. uz kvalita privodneho kabla dava tusit do akej kategorie to zhruba bude patrit. uz davno cakam, kedy si kupin nieco od ping chou una s cinskym znakom na sasi, co uplne rozbije europskeho "vyrobcu" na sracky. sentiment konci...Odpoveď na príspevok od rapidek:
@hasterman tak ked zrovnavas zrovna s metabom v t… @rapidek Šnúra, u Parkside Performance... Luxus. 5m dlhá, gumená, primerane hrubá, žiaden PVC shit. Strčíš do vysávača a keďže má bajonet na konci, iba prehodíš pílu, brúsku... Snáď to rozšíria na všetko 230V Performance. Dobrú šnúru si naposledy spomínam u Hilti, to bola neoprénová. Parkside to zabil aj tým bajonetom. Ale nabíjačky Hilti stále tie blbé, ploché, plastové napájacie káble. By ich zabilo dať o 2€ viac za flexibilnú gumu... Aj u Makita, Dewalt, Milwaukee a podobne by sa mali taktiež nad tým zamyslieť.Odpoveď na príspevok od dusantt:
Malo ludi dokaze pochopit, ze vyrobca 30-40-50eur… @dusantt Myslíš si, že renomované značky razia nejakú inú filozofiu? Tiež dobre vedia, že ak budú vyrábať spoľahlivé a trváce výrobky, tak je len otázkou času kedy skončia. (preto sa aj rozvinuli kauzy o tzv. kazitkách) Je len na nás, či sme sa rozhodli v prostredí uvedenej filozofie, dotovať výrobcov lacného "niekoľko euróvého" náradia,.... alebo či za tých istých podmienok budeme radšej posielať svoje peniaze za niekoľkonásobne drahšie značkové tovary... Pointa je tá istá 😅Odpoveď na príspevok od dusantt:
Malo ludi dokaze pochopit, ze vyrobca 30-40-50eur… @dusantt Trrpeš sprostosti. Keby si bol v obraze a poriadne čítal čo sa písalo o článku z Číny od 1.6.2026, tak by si sa dozvedel, že tie 3€ zaplatíš za balík bez ohľadu na to, či je v ňom jedna položka, alebo 20 plaviek. Tak si objednáš 20 rôznych vecí a pokiaľ neprekročiš 150€, čo je hranica nad ktorú bude zásielka preclená, tak zaplatíš len 3€. To snáď nejako prežiješ nie?🙄Odpoveď na príspevok od chinatech:
@dusantt Trrpeš sprostosti. Keby si bol v obraze … @chinatech No, nemyslím, že máš úplnú pravdu... Ak bude v tom balíku 20 rovnakých položiek tak iba 3€. Ak tam bude 20 rozličných položiek tak za každý druh bude 3€, hoc to bude 1 balík, hoc aj 1 predajca.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@chinatech No, nemyslím, že máš úplnú pravdu... … @frantisekca bude sa platiť za balík, nie za položky v ňom. Na to Alík pochopiteľne zareaguje, inak príde o $$$ - Combined Delivery bude kľúčová funkcia. Od roku 2028 sa ruší 150 Eur strop pre clo - budú platiť všetci za všetko..