Horúca

Čo si myslíte o výrobkoch Parkside z Lidlu?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Zaujíma na Váš názor na túto značku, pretože čo som počul do kvality je vraj porovnateľná s profi náradím a je za ľudové ceny..
Odpovedať
1
43
44

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@frantisekca ked som ja bol kupovať akciove 8Ah, …
Má ta 12ah aj zmysel . Keď je taká velka
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fugas20:

@fugas20 Asi iba v kosačke a pre mňa ešte v DC/DC meniči.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fugas20:

@fugas20 kosacky a motorove pily. tam citis jasny rozdiel medzi 8 a 12. ked porovnes 4 a 12ku tak to je rozdiel vesmiru.
Odpovedať
Dnes je 15% zlava a ked som videl tento uz zlacneny set, hned by som si ho kupil, keby som uz vsetko nemal :-) https://www.lidl.sk/p/parkside-perfor...
Odpovedať

Dnes je 15% zlava a ked som videl tento uz zlacne…
@rkorba Ten rázový je výborný. Nezmar. Tisíce skrutiek a stále je ako nový. Vŕtačku s mechanickým príklepom nemám rád, veľké, ťažké, 20 V PABSP o štvrtinu ľahšia, menšia, podľa mňa lepšia voľba a taktiež nezmar (aj skľučovadlo je výborné, len ho treba utiahnuť a potom jemne povoliť). Ten "reflektor" svieti dosť mizerne. Chvostovka ujde. Na stavbe domu som s ňou rezal Porfix (dlhý ťažký plátok), vydržala a ešte je funkčná. Mám aj reťazovú pílu Bosch na pórobetón, ale s ňou som takmer nič nerezal. Akurát neznesie rezať s plátkom otočeným opačne (to sa zadiera) a regulácia otáčok je tam mizerná. Tie 4Ah batérie sú tiež dobré. Mám ich rád kôli výkonu a jejich nízkej hmotnosti. Do tej trojice náradia sú ideálom. Za tú cenu to bola dobrá ponuka.
Odpovedať
Akurát ešte rozmýšľam, že pri tom rázovom uťahováku neviem ako je riešená výmena bitov. Mám ich dva kusy (majú iné písmenko v označení) a používam predovšetkým iba jeden. A to z dôvodu, ako sa menia na nich bity. Na jednom to pri výmene bitu je potrebné stlačiť a na druhom potiahnuť. Samozrejme, že to na stlačenie je praktickejšie, keďže to sa dá urobiť jedným prstom a druhou rukou vymeniť ten bit, bez toho, aby človek musel nejako prehmatávať... Ten druhý rázový, kde to treba potiahnuť nemám tak rád, lebo je to proste zložitejšie.
Odpovedať

Dnes je 15% zlava a ked som videl tento uz zlacne…
@rkorba Pohľad na dobrú mašinku, náradie, nástroj, to je to lákadlo pre každého remeselníka, či domáceho kutila... Už mám toľko veci doma, čo ani neviem, že som kúpil a objavujem ich často len náhodne. Totiž po kúpe som ich hneď odložil, lebo stará mašinka/náradie ešte fungovalo (a funguje doteraz) 😁 Na jednej strane robíme prieskumy cien a kupujeme kde je niečo o eurko lacnejšie, no na druhej strane v regále, v skrini nám ležia umrtvené stovky eur 😅
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@rkorba Ten rázový je výborný. Nezmar. Tisíce sk…
@frantisekca Neviem ako konkrétne ten, ale ja som mal razový uťahovák na kolesa aut (na 230V) a očakával som väčšiu silu. Našťastie, zakrátko prestal fungovať, nuž som ho vrátil.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@rkorba Pohľad na dobrú mašinku, náradie, nástroj…
@petersd a predstav si ze to vsetko naradie by si mal v cenach Milwaukee, ci Dewalt... :-)
Odpovedať

@rkorba Ten rázový je výborný. Nezmar. Tisíce sk…
@frantisekca pred stavbou domu som kúpil PABSP B2 za 39€. Predvčerom som si povedal, že idem poumývať všetko náradie. Umyl som ju s mikrovláknovou utierkou ako sa len dalo. Pri tých všetkých vrstvách špiny od stavebného lepidla, farby, prachu som ostal v úžase, čo všetko dokázala. Bola to moja jediná AKU vŕtačka s ktorou som robil všetko. (miešanie lepidla na pórobetón, na obklady, miešanie farieb, vŕtanie otvorov pre zásuvky, všetky skrinky, diery do obkladov...) Až nechápem ako to všetko zvládla a stále funguje. Včera som kúpil v akcii ten rázový uťahovák na prístrešky, keď budem na jar robiť. Okrem toho mám všetko náradie parkside performance.
Odpovedať
Chalani nešlo o recenziu z mojej strany ale o vyhodnost kupy najpouzivanejsich nastrojov s komplet príslušenstvom vratane tasky za 100€!!!
Odpovedať

@petersd a predstav si ze to vsetko naradie by si…
@rkorba A v domácich podmienkach je to takmer rovnanká kvalita, resp. nevidíš rozdiel v používaní značkového vs. lidlackého náradia. Naozaj by som ale rád videl akú-takú recenziu a porovnanie značkového naradia oproti Parkside Performance.
Odpovedať
Kotúčové píly majú asi na h0vn0. Zelenú som reklamoval. Čiernu 40V som tiež musel reklamovať. A čierna na 230V tiež horí, takže ide na reklamáciu.
Odpovedať

Kotúčové píly majú asi na h0vn0. Zelenú som rekla…
@frantisekca Z toho mi teda vychádza asi to, že čierne sú iba prefarbené zelené Praksidy. Spôsob, ako vylákať dvojnásobnú cenu za takmer totožný výrobok. Náplasťou má byť 5-r. záruka oproti 3-r. Zrejme interná marketingová analýza im potvrdila efektivitu takej startégie, a preto zaviedli čiernu Perfonance. 😉
Odpovedať

@frantisekca Z toho mi teda vychádza asi to, že …
@petersd To istotne nie. Možno sa nájde pár veci, čo tak je, ale inak medzi zelenou a čiernou radou je priepastný rozdiel.
Odpovedať

@petersd To istotne nie. Možno sa nájde pár veci…
@frantisekca Neviem, čo by asi o tom hovorili servisáci, ktorí vedia, čo je dnuka v zelenej a čo v čiernej.... A možno že aj nejaké kozmetické rozdiely v čiernej sú,.... aby sa nepovedalo
Odpovedať
Článok sa načítava...

@frantisekca Neviem, čo by asi o tom hovorili ser…
@petersd Predovšetkým zásadný rozdiel býva v motore...
Odpovedať

@frantisekca Neviem, čo by asi o tom hovorili ser…
@petersd zelena verzia je pre bytovkarov/bezzemkov :-) a cierna pre dom/budovatelov :-)
Odpovedať

@petersd Predovšetkým zásadný rozdiel býva v mot…
@frantisekca že čierne majú bezuhlikový?
Odpovedať
u bezuhlikových je vraj častý problém riadiaca elektronika. Okrem toho, chlapíci, čo testujú akumulátory, vravia, že performace má horšie baterky, než ich obdoby v zelených verziach.
Odpovedať

u bezuhlikových je vraj častý problém riadiaca el…
@petersd U čierneho náradia potrebuješ batérie, čo ti poskytnú potrebný výkon a to dokážu iba performance batérie. Že majú menšiu kapacitu? Neva. U takého svetla, reflektora, rádia atď to je jedno aká tam je batéria, ale u čierneho náradia už to je rozdiel. Mám 2Ah, 4Ah obyčajne batérie. Mám 4Ah, 8Ah, 12Ah performance batérie. Rozdiel počuť, cítiť už pri rozbehu náradia, ako ide do otáčok. Tie obyčajné 2Ah batérie ani nepoužívam. To samé u 12V náradia. Napríklad 12V batéria v rázovom uťahováku je úplne slabá a "ide" až s performance batériou, naj s tou 12V 5Ah batériou. Napríklad už pri skrutkách sadrokartón/drevo 3,5x45 je obyčajná batéria 12V 2,5Ah nepoužiteľná, ale 12V 2,5Ah performance ide... To samé u 20V náradia. Napríklad flexa s tou obyč 4Ah batériou sa často zastavuje. S 4Ah performance batériou ide bez problémov. Atď. Není to iba o kapacite, že ako dlho batéria vydrží. Robím s tým každý deň, stavba pokračuje a tak mám už celkom slušné osobné skúsenosti, čo to dokáže. Rozpisovať čo všetko mám ani nemá zmysel, podstatne kratšie by bolo to, čo ešte nemám. Ale pri svojpomocnej stavbe človek to náradie potrebuje, inak by to bolo nekonečné trápenie.
Odpovedať
1
43
44
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?