Čo si myslíte o výrobkoch Parkside z Lidlu?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Zaujíma na Váš názor na túto značku, pretože čo som počul do kvality je vraj porovnateľná s profi náradím a je za ľudové ceny..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@martin25 reagoval si na @chinatech, tak som ti o…
@rapidek v tomto prípade sa ospravedlňujem nevšimol som si ze mi odpovedá iný užívateľ. BMW už nemám dal som ich preč ako som postavil dom a máš pravdu tie boli už vydojene z nosenia materiálu. A trafil si sa mam ďalší 3 liter s úpravou MTM . no ten má od vydojenosti ešte daleko :) Pekný deň praje
Odpovedať
Od pondelka je PABSP 20 C4 v obchodoch za 40€. Odporúčam, výborný (mám 3ks). A tiež akumulátory za výborné ceny. Majú mať aj tie 12Ah, ale ja neviem, kde by som pre ne našiel uplatnenie....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

Od pondelka je PABSP 20 C4 v obchodoch za 40€. O…
@frantisekca ta 12Ah je uz blud, tak mozno pre kosacku s pohonom ak sa zmesti :-) Ale som spokojny s tymi 8Ah, su sice postavene na clankoch 21700 ako shitne 4Ah performance, ale tu je to vyhoda ze sice nemaju tych 8Ah, ale maju viac ako standardne 4Ah :-) a s rezervou s nimi pokosim s krovinorezom detaily pred hlavnym kosenim.
Odpovedať
Ďalší odrb z lidla. Čerpadlo písaný príkon 1100watt a reálny je 540watt ďalšia dobrá skúsenosť 😂😂😂a prietok 20m3/h je riadne prikrasleny. reálny prietok je 3,5m3/h
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od martin25:

Ďalší odrb z lidla. Čerpadlo písaný príkon 1100wa…
@martin25 z akej hlbky si cerpal?
Odpovedať

@martin25 z akej hlbky si cerpal?
@rapidek A este akeho priemeru a dĺžku mal hadicu.
Odpovedať

@martin25 Tak toto oznám ŠOI-ke. Inak nás reťazce neprestanú ohebávať.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od petersd:

@martin25 Tak toto oznám ŠOI-ke. Inak nás reťazce…
@petersd ale no. Možno to bola len chybka (ľudský faktor). Okrem toho - ak ich udáš, dostanú pokutu, ktorú premietnú do cien t.j. nebudú akcie, tovar bude drahší etc. Toto chceš? Možno som jediný - nemám pocit, že by zrovna Lídl odrbával zákazníkov. ____ Tento rok som kupoval v Tescu fazulu. Cenovka bola nesprávna, platil som viac. Ani vo sne ma nenapadlo ich udať; ani vyplakávať na internetoch, že klamú (nestáva sa to pravideľne, bola to výnimka). Týpek hore sa IMO snaží verejne démonizovať Lídl, bo ľudia si to tu pochvalujú - čomu nerozumiem, veď keď mi nejaký obchod nevyhovuje, tak tam nenakupujem..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@petersd ale no. Možno to bola len chybka (ľudský…
@gadefox Tie "odrbávacké" techniky (najmä veľkých reťazcov) sú dnes už tak sofistikované, a s máskou nevinnosti, že sú už aj medzi nami ľudia, ktorí ich budú dokonca aj obhájovať. Viď aj Ty teraz,... pri všetkej úcte. 😉
Odpovedať

@martin25 Martin, pokial to cerpadlo dokaze dopravit tolko vody kolko pisu -10%, tak by som vobec neriesil prikon. Akurat si to musis zmerat doma s max 1m dlhou hadicou max priemeru co sa da napojit. Alebo im to jednoducho vrat a upozorni na to a budeme cakat kedy to opravia ;-)
Odpovedať
Profilova fotka

@gadefox Tie "odrbávacké" techniky (najmä veľkých…
@petersd ak všetci okolo teba odrbávajú, je na čase sa zamyslieť nad sebou (pri všetkej úcte 😀). Nie som fanúšik udavačských praktík, toť vsjo. Neverím v konšpiračnú teóriu, že Tesco riskovalo mega pokutu a naschvál vedome dali vyššiu cenu pod tú fazulu, aby odrbali zákazníkov. Veľké reťazce odrbávajú skôr dodávateľov (tlačia ceny dolu, nevýhodné zmluvy ap) - v tomto prípade sa ale jedná o ruku trhu, takže to vlastne nie je odrb, ale vlastnosť trhovej ekonomiky ,) https://www.youtube.com/watch?v=6UIbf...
Odpovedať
Konečne som sa dostal k tej vybavenej reklamácii. Celkom spokojnosť. Wapka bola skutočne opravená a nie nový kus, ale je funkčná a drží tlak vody (často je zmieňované a zverejňované, že niekomu sa samovoľne spúšťa čerpadlo na dotlakovanie). Čo mňa tak trochu trápi, že som reklamoval PWSAP 20 Li E6 a naspäť mi poslali PWSAP 20 Li F6. Teda iný tovar/výrobok. Ale zas mi to vyhovuje viac, než by mi vrátili €. Asi im budem písať, lebo teoreticky by som mohol mať v budúcnosti problém s reklamáciou...
Odpovedať
@martin25 K solídnejším čerpadlám sú dostupné aj grafy, kde je znázornený priebeh prietok/výtlačná výška a aj príkon/prietok. To čo si nameral neznamená, že pri tom čerpadle sú uvedené zlé (klamlivé?) údaje. Prietok a ani príkon není stály...
Odpovedať
https://www.lidl.sk/p/parkside-akumul... 2x4Ah aku za 40 oci
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

https://www.lidl.sk/p/parkside-akumulator-20-v-4-…
@kejsix dik, objednane
Odpovedať
Kúpil som uhlovú brúsku Parkside, kotúč 230 mm. Ako som ju prvý krát zapol, už ju nešlo vypnúť, vypínač sa vrátil do polohy vypnuto, ale brúska išla ďalej. Reklamoval som ju a vrátili mi peniaze. Kúpil som si druhú, takú istú, fungovala pár dní a znovu tá istá porucha, nevypína! Aké mate skúseností? Oplatí sa to ešte raz risknúť, alebo sa poobzerať po inej značke? Akej, za podobné peniaze?
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od juraj_k:

Kúpil som uhlovú brúsku Parkside, kotúč 230 mm. A…
@juraj_k Neviem akú máš, ale mám baterkovú P 230, a tá sa mi zas nechcela zapnúť keď som rezal DTčka. Ako som ju vyfúkal, tak ide.
Odpovedať

@juraj_k tiez som s nou mal neustale problemy koli vypinacu. Raz sa mi sama zapla položená na zemi!
Odpovedať

@juraj_k Neviem akú máš, ale mám baterkovú P 230…
@frantisekca ja som mal na 230 V, túto: PWS 230 F5.
Odpovedať

@juraj_k mam presne rovnaku skusenost s touto flexou, este ju mam na nudzove pouzitie, niekto musi pri praci stat z mnou a vytahovat zo zasuvky
Odpovedať

@rapidek Ja som nad ňou taktiež dlho rozmýšľal. …
@frantisekca dnes som vyskusal aku kartusovu pistol. lepil som roxory na chemicke kotvy a zatial ok. Ale skutocny test bude tmel na autosklo
Odpovedať

@juraj_k Ak chceš mať (psychologickú) istotu, že máš "nepokaziteľné" náradie, tak si kup niečo od Boschu, Makity, Devaltu, atď. Samozrejme z profikategórie. Jedným dychom však dodám, že už ani tu to nie je taká istota spoľahlivosti, aká bola u profiznačiek napr. pred 20 - 30 rokmi. Všetky ostatné neprofi značky, akých sú plné obchody sú na jedno kopito. Do tejto kategórie patrí podľa mňa aj Parkside. Ten má ale bónus - 3 resp. 5 ročná záruka, ktorú ochod bez akéhokoľvek reptania (zatiaľ) plní. Nezdá sa mi, žeby konkurencia bola v tomto až taká servilná 🙂
Odpovedať

@frantisekca dnes som vyskusal aku kartusovu pist…
@rapidek No, ja som na ňu nepočul chvály 🙄
Odpovedať

@juraj_k Ak chceš mať (psychologickú) istotu, že…
@petersd Všetko sa pokazí, veru... Aj Hilti, Milwaukee, Dewalt atď. A to píšem z osobnej skúsenosti, nie nejaká pani povídala... Zrovna nedávno mi "skapala" baterková flexa Hilti. Aj Parkside na dobré (a nebojím sa napísať, že aj skvelé) náradie, niektoré by aj mohlo byť skvelé, keby dotiahli funkčné detaily... Ale má aj šuvixy. Ale nemám skúsenosti napr. s Festool. @rapidek A mám dojem, že Parkside s tou pištoľou na tmel drží svetový rekord.
Odpovedať

@petersd Všetko sa pokazí, veru... Aj Hilti, Mil…
@frantisekca to myslíš vážne? Lebo v recenziách sa mnohí vyjadrovali, že "vyhodené peniaze". A možno že už Parkside inovoval výrobok ?
Odpovedať
Dnes som mal rozobratú Parkside uhlovú brúsku 125 mm (1200 W) a bol som príjemne prekvapený. Na toto, aký "zahul" odo mňa dostávala, koľko sa namakala a aké roboty porobila, na jej vnútrajšku, resp. elektrike nebolo nič poznať. Uhlíky sú opotrebené na cca 20 %, na komutátore žiadne opotrebenie, prevodovka v poriadku. Otváral som ju iba kvôli tomu, že praskla izolácia prívodného PVC káblu hneď za rukoväťou. Naopak, v porovnaní s tým som tak trocha sklamaný z mojej flexi BOSH Profi 125 mm (1400 W). Síce výkonom a robotou je to iné kafe, než Parkside, ale už som na nej v krátkom čase menil zodraté uhlíky. Toto som nečakal, lebo flexu používam iba sporadicky na doma a vôbec nemá profi, každodenné použitie.
Odpovedať

Dnes som mal rozobratú Parkside uhlovú brúsku 125…
@petersd Keď si ju už rozobral, tak nezabudni dať do prevodovky kvalitnú vazelínu... Ja som to urobil hneď na začiatku po kúpe brúsky... Ja na tento typ nedám dopustiť,nakoľko mi už z nej dymilo-prehriatie a je tomu cca 6rokov a ide doteraz bez závad...Uhlíky-motor ok...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od technik007:

@petersd Keď si ju už rozobral, tak nezabudni dať…
@technik007 Hej, toto som zachytil už kedysi dávnejšie, doporučoval to chlapík na videu z YT. Na prvej Parkside flexe som aj takto urobil, ale pri ďalších som sa na to už vybodol 😁
Odpovedať

@technik007 Hej, toto som zachytil už kedysi dávn…
@petersd Ja som to urobil na všetkých brúskach čo mám,/ aku alebo elektrická/, lebo podstatne sa zníži hluk ako aj šetríš prevodovku na brúske...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od technik007:

@petersd Ja som to urobil na všetkých brúskach čo…
@technik007 Hm,... keď otvorím takú prevodovku, aj onakú, tak hoc aj tam dáš vazelíny neviem koľko, tak je z kolečok stále vyhádzaná po stenách prevodovky a výsledok je furt rovnaký. Keď dáš vazelíny veľa, tak Ti ju vytlačí cez škáry, v horšom prípade do motora (ak je to nejaká nevhodná konštrukcia výrobku). Inak, neviem, či vieš, tak prebytok vazeliny môže spôsobovať prehrievanie. Prebytok v ložiskových domcoch a prehrievanie je evidentné napr. v drevoobrábacích strojoch, kde spravidla pracujú na vyšších otáčkach. Ale v zásade, máš pravdu, primerané namázanie prevodovky nikdy nie je na škodu.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?