Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@petersd Nerozumiem ako to môže fungovať bez ele… @frantisekca ja som myslel na flexku, resp.náradie, 230 VOdpoveď na príspevok od petersd:
@frantisekca ja som myslel na flexku, resp.náradi… @petersd Jaj, áno. Na 230V mám niekoľko malých, aj jednu Bosch asi 20 ročná, patrilo by vymeniť ložisko... Lenže na stavbe bola iba centrála, takže všetko baterkové. Navyše, tá sloboda bez kábla.... A pritom výkon zrovnateľný s sieťovým náradím... Aspoň čierna rada, lebo zelená sú naozaj väčšinou bieda.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@petersd Jaj, áno. Na 230V mám niekoľko malých, … @frantisekca ja by som si napr. ciernu vrtacku (pabsp) uz nekupil... Lepsie sa mi robilo so starou zelenou, lebo tato sa nezacne tocit, ked ja chcem, ale ked chce ona a ide ma z toho porazit, cert ber brushless, ked tlacis na gombik viac, lebo mas pocit ze tlacis malo ked stoji a ona sa zrazu rozbehne rychlo...Odpoveď na príspevok od minoo:
@frantisekca ja by som si napr. ciernu vrtacku (p… @minoo Tomu nejako nerozumiem. Mám 4 kusy a ani na jednej taký problém. Na 2 rýchlosti ide asi od 1/s. Ale čo je pravda, ak dlhšie nejde, tak prvé "zapnutie" jej trvá asi sekundu. Ale uvediem tu aj príklad napr. na aku vŕtačky Hilti. Tie staršie (kockaté batérie), ak už bola batéria slabšia a vŕtačka sa kôli tomu zastavila (rozblikali sa diódy na akumulátore), tak si ju musel vypnúť a čakať asi 5 sekúnd až potom stlačiť vypínač. Ak by si ho stlačil skôr, tak ďalšie čakanie 5 sekúnd. A to u značky Hilti....Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@minoo Tomu nejako nerozumiem. Mám 4 kusy a ani … @frantisekca ono je to mozno aj dlhsim mrtvym chodom spuste... Ked raz mam v ruke zelenu raz ciernu, tak je to dost citelne, zelena ide od prveho momentu a od prveho milimetra, cierna musim potlacit viac a nvm to odhadnut, ze kde zacne a tym, ze niekedy je prispata potlacim viac a prvy rozbeh je hned na vyssich otackach... Nasiel som, na youtube, ze nejaky sleep hack je na to, ale nevenoval som sa tomu viac, len som chcel vediet, ci to robi len moja... Tiez mam len klasicke baterky, mozno to s performance nerobi...Odpoveď na príspevok od minoo:
@frantisekca ono je to mozno aj dlhsim mrtvym cho… @minoo tak ako píše @frantisekca vyššie - konkrétne na tejto vŕtacke treba ju "zobudiť" stlačením špinaca mimo srobu a potom už ide normálne tak ako má. Nejaka blbosť elektroniky na tomto modeli, na tej silnejšej mi to nerobí.Odpoveď na príspevok od minoo:
@frantisekca ono je to mozno aj dlhsim mrtvym cho… @minoo Robí to aj s Performance baterkami, proste prvý x musíš stlačiť vypínač mimo a potom už bez problémov regulácia. Predpokladám, že je to kôli BT modulu, ale skutočne, jedná sa o prvé stlačenie vypínača po nejakej dobe nečinnosti. Chytíš do ruky, stlačíš vypínač a potom ideš už ako chceš. Stále lepšie, než spomínané Hilti, kde ma to neskutočne sral0 a neznášal som ich kôli tomu. Vŕtanie stromčekom, alebo robenie závitu zavitníkom bolo utrpenie. Novšie Hilti 22V (Nuron) to už nerobí... Ale kto nevie, tak bude frflať....Odpoveď na príspevok od kejsix:
Dnes na predajniach 2x 8Ah batt za 80€ (treba akt… @kejsix Tam podchvíľou dávajú do tých kupónov takéto veci do akcie.Odpoveď na príspevok od tremmo:
@kejsix Tam podchvíľou dávajú do tých kupónov tak… @tremmo no ale povedzme si narovinu, neviem, ci je to uplne vyhra. taky priemer.Odpoveď na príspevok od kejsix:
Dnes na predajniach 2x 8Ah batt za 80€ (treba akt… @kejsix predbehol si ma ,) Plus je tam kupón, že ti to dovezú zadarmo (nákup nad 60 Eur)..Odpoveď na príspevok od gadefox:
@kejsix predbehol si ma ,) Plus je tam kupón, … @gadefox Ale v online shope tie baterie nevidim..?Odpoveď na príspevok od kejsix:
@gadefox Ale v online shope tie baterie nevidim..? @kejsik asi sú len v predajni.. A v tom prípade by si mal mať kupón na 5 Eur zľavu pri nákupe nad 50 Eur.Odpoveď na príspevok od kejsix:
Dnes na predajniach 2x 8Ah batt za 80€ (treba akt… @kejsix cez ten kupon ta vyjdu dve baterie 100eurOdpoveď na príspevok od rapidek:
@kejsix cez ten kupon ta vyjdu dve baterie 100eur @rapidek nemalo by. "Kúp 2 kusy Smart batérie 20 V, 8 Ah a ušetríš 39,99 €! Pôvodná cena za Smart batériu: 59,99 € Cena za 1 batériu pri kúpe 2 batérií: 39,99 € Cena za 2 batérie: >>79,98 €<<" ..mínus 5 Eur = 75 Eur (pokiaľ Lídl nemá nejakú pozn. pod čiarou, že zľavy sa nedajú kombinovať, neviem)Odpoveď na príspevok od rapidek:
@kejsix cez ten kupon ta vyjdu dve baterie 100eur @rapidek ani nieOdpoveď na príspevok od detonatte:
Nazdar. Teraz je takáto akcia. Dobra cena? Tí čo … @detonatte to je smart akku, ja by som to nebral. Pred tyzdnom bola na obycajnu 4ah cena 25eur. teraz mas dobry kupon na 2x 8Ah smartOdpoveď na príspevok od rapidek:
@detonatte to je smart akku, ja by som to nebral.… @rapidek ved tú 8Ah som práve už nakúpil. A teraz mi stačí 4Ah, alebo prípadne len 2Ah, nech zbytočne nedržím 1kg navyše v ruke, keď chcem vyvŕtať len 4 diery.Odpoveď na príspevok od detonatte:
@rapidek ved tú 8Ah som práve už nakúpil. A teraz… @detonatte na 4 otvory ti staci aj 4Ah smartOdpoveď na príspevok od detonatte:
@rapidek ved tú 8Ah som práve už nakúpil. A teraz… @detonatte Práve včera som presne na toto myslel, keď som dával do 4,5 A nabíjačky, obyčajnú 2Ah baterku Parkside z vrtačko-skrutkovača. Teda, že aj načo preplácať za väčšie/ťažšie baterky, keď totálne vybitú 2Ah nabije za 25 min. V dielni mi takto kľudne stačia 2 ks po 2Ah.Odpoveď na príspevok od detonatte:
@rapidek ved tú 8Ah som práve už nakúpil. A teraz… @detonatte Smart 4Ah ma len 3,2Ah v reali. 4Ah klasicka nesmart (indikátor naboku) sa blíži tým 4Ah.Odpoveď na príspevok od petersd:
@detonatte Práve včera som presne na toto myslel,… @petersd s tym prirovnanim ktore si dal to mas ako so zdrazovanim benzinu... tebe je to jedno, lebo vzdy tankujes za 20ku...Odpoveď na príspevok od frantisekca:
No, nekúp to, keď 20% zľava... @frantisekca A napr. kde v pitchi je teraz ŠOI-ka? Veď sa zastrájali, že práve takéto praktiky predajcov budú odhaľovať a trestať. Oni však radšej chodia po malých predajničkách drobných živnostníkov. Minulého týždňa som sa zastavil presne u toho istého predajcu, vo veľkom stane postavenom na parkovisku, označenom ako MEGA VÝPREDAJ so zľavami do 70%. (vraj len v 5 mestách na SK). Pravda, boli tam aj zľavnené veci, no našiel som aj dosť tovarov, ktoré stáli rovnako, alebo aj drahšie ako v ich e-shope. 🙂Odpoveď na príspevok od petersd:
@frantisekca A napr. kde v pitchi je teraz ŠOI-k… @petersd SOI by nepochodila, keďže tie ponuky sú s rozdielnym produktovým číslom (pri rovnakom označení tovaru bývajú u Parkside dosť veľké rozdiely).