Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@gadefox Mala sa vypnúť na tepelné preťaženie, m… @frantisekca ďakujem za odpoveď, dáva to zmysel.. Takúto reakciu som očakával.Odpoveď na príspevok od starysomar:
Na okraj - pri veciach z Lídla si starostlivo odl… @starysomar Ja si zvyknem prefotiť bloček, poprípade si presne zapíšem kedy som to kúpil a už sa stalo že po cca roku som presne zadal dátum aj čas a Lídl mi "vyrobil" nový a kľudne reklamáciu mi takto vybavili..Odpoveď na príspevok od technik007:
@starysomar Ja si zvyknem prefotiť bloček, popr… @technik007 Je aplikácia 'eBkočky", iba naskenuješ QR kód a ono ti tam vytvorí presnú kópiu dokladu ako z pokladnice. Keď potrebuješ - vytlačíš.Odpoveď na príspevok od starysomar:
Iste no Lidl POZADUJE original. Skenujem vetko po… @starysomar tak im daj nejaky vyblednuty original a kopiu... nech hladaju.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@technik007 Je aplikácia 'eBkočky", iba naskenuj… @frantisekca nemal som možnosť vyskúšať aplikáciu, nakoľko som ja reklamoval tak ako som napísal... Nemal som problém, reklamácia uznaná a vrátili mi nový výrobok..Prijali to na predajni a viac som sa nestaral..Odpoveď na príspevok od rapidek:
@starysomar tak im daj nejaky vyblednuty original… @rapidek No a Tvoja otázka bude: Našli moje rádcové,našli??? Od nich "nenašli"... Aj kópiu nech si preveria...Budú to mať rýchlejšie...🙂Odpoveď na príspevok od starysomar:
Iste no Lidl POZADUJE original. Skenujem vetko po… @starysomar povedz ze das podnet na soi... https://www.soi.sk/sk/najcastejsie-ot... cast "Stačí k uplatneniu reklamácie záručný list?" Jedine, ze by slo o zaruku nad zakonnu lehotu, tamvsi mozu vyzadovat aj vzorku stolice...Odpoveď na príspevok od starysomar:
Na okraj - pri veciach z Lídla si starostlivo odl… @starysomar Už som v Lidle reklamoval cez fotokópiu bločka a nebol žiaden problém... Ale aj tak všeobecne: Predajne Lidlu začínajú byť na "každom" rohu. Preto ak s nejakou reklamáciou nepochodím v 1. predajni, tak idem do 2. predajne. Ešte sa mi nestalo, aby som musel ísť až do 3. - 4. 😉Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@gadefox Mala sa vypnúť na tepelné preťaženie, m… @frantisekca Všetko funguje aj bez elektroniky. Síce bez regulácie otáčok (ktorú na flexkách aj tak málokto používa a ide vždy na max.),... a bez spomaleného rozbehu. Tým vraj trpí prevodovka, ale zatiaľ mi to nepovedala na žiadnej flexe... 😅Odpoveď na príspevok od starysomar:
Na okraj - pri veciach z Lídla si starostlivo odl… @starysomar veď ak máte kartu Lidl tak by nemal byť problé, všetký nákupy sa tam archivujú.Odpoveď na príspevok od juraj_k:
Reklamoval som Performance po troch rokoch a vrát… @juraj_k A čo v tomto prípade môžeš mávať nejakým zákonníkom, keď zo zákona máš ako FO nárok iba na 24-mes. záruku ? Príp. každý mesiac naviac je už len nejakým prísľubom obchodu, alebo výrobcu. Mal by si sakra nevýhodnú pozíciu právne to vymáhať. Nejaký nápis na škatuli, alebo v papieroch nie je právne záväzným prísľubom !!! Máš šťastie, že si natrafil na posratého neskúseného predávača.Odpoveď na príspevok od petersd:
@juraj_k A čo v tomto prípade môžeš mávať nejaký… @petersd podla mojho nazoru je 3 a 5 rocna garancia verejnym prislubom, zatial som nevidel opak, ale mozem sa mylit.Odpoveď na príspevok od petersd:
@starysomar Už som v Lidle reklamoval cez fotokóp… @petersd - možno som sa nechal hlúpo odbiť s tou reklamáciou.Odpoveď na príspevok od starysomar:
Iste no Lidl POZADUJE original. Skenujem vetko po… @starysomar Záleží na čo. Ak poskytujú nadštandardnú službu, napr. vrátenie/výmena tovaru zakúpeného na predajni, vtedy môžu požadovať čo si určia. Ak ide o štandardné uplatnenie reklamácie v rámci 2r záručnej lehoty, vtedy stačí preukázať, že si tovar kúpil u nich. Len teda niekedy je náročnejšie o tom obchodníka presvedčiť a je potrebné na to využívať nástroje od asertívnej komunikácie až po SOI.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@petersd podla mojho nazoru je 3 a 5 rocna garanc… @rapidek Verejný prísľub je oficiálnym inštitútom a má svoje pravidlá. Nechce sa mi veriť, že by obchodníci na každý jeden tovar s nadštandardnou ponukou/službou pre zákazníka, vykonávali procesy spojené s vyhlásením verejného prísľubu. Ale všetko je dnes možné.Odpoveď na príspevok od petersd:
@juraj_k A čo v tomto prípade môžeš mávať nejaký… @petersd Čo sa týka záručnej doby, tak Lidl na svojich stránkach uvádza toto: "Aká je dĺžka záručnej doby? | lidl.sk Záručná doba je 24 mesiacov, prípadne viac, ak je to na obale výrobku, v popise internetového obchodu alebo v návode na použitie uvedené inak. Záručná doba plynie dňom dodania tovaru kupujúcemu alebo ním poverenej osoby". Ak si zákazník zakúpi tovar, dostane pokladničný doklad, alebo faktúru. A PD aj faktúra je v zmysle zákona zmluva medzi obchodom a zákazníkom a je právne záväzná! Ja rozprávam z praxe a to čo je v súlade s legislatívou, ty sa riadíš neviem čím(?) A v neposlednom rade - nazvať niekoho, koho ani nepoznáš "postarým a neskúseným predavačom" tak to chce poriadnu dávku tuposti. Prepáč ale musel som to napísať. Každý kto si svoju prácu vykonáva zodpovedne, či už je to manažér, robotník, kňaz alebo v tomto prípade pracovník reklamačného oddelenia si zaslúži našu vďaku a úctu a nie urážky.Odpoveď na príspevok od petersd:
@juraj_k A čo v tomto prípade môžeš mávať nejaký… @petersd nie som si isty ale tusim ze k tomu existuje aj judikatura- existuju experti ktori chceli tvrdit ze "garantie" ci "warranty" (dufam ze sa to tak pise) a ine cudzojazycne derivacie pojmu zarucna doba neznamenaju zaruvnu dobu. Tusim sud povedal ze to je nekala spotrebitelska praktika a tak spekulanti museli najst nove slovicka...Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@petersd nie som si isty ale tusim ze k tomu exis… @sousedekovci89 Presne tak !Odpoveď na príspevok od juraj_k:
@petersd Čo sa týka záručnej doby, tak Lidl na sv… @juraj_k Nevkladaj mi do úst slová, ktoré som nevyriekol !!! Čítaj poriadne!... Ja som narážal na posratých predávačov a nie postarých ! Nedovolím si urážať seniórov...Odpoveď na príspevok od petersd:
@frantisekca Všetko funguje aj bez elektroniky. S… @petersd Nerozumiem ako to môže fungovať bez elektroniky, kde sa zoberú 3 fázy z DC 20V.Odpoveď na príspevok od albinzs:
@rapidek Ako sorry ty ešte spíš ? Alebo si robíš … @albinzs ani to dlho netrvalo ale 2,4A nabijacka teraz vyjde onych cca 5eur @frantisekca ty si uz zmodifikoval tu nabijacku aby isla 4 a viac?Odpoveď na príspevok od rapidek:
@albinzs ani to dlho netrvalo ale 2,4A nabijacka … @rapidek 2,4A podľa mňa nemá cenu. Murujem, už mám 1m, nemám čas na hranie 😂. Len keby ten vietor nefúkal, nitku mi stále naťahuje. "Našťastie", ten Porfix není zrovna najpresnejší a aj 2-3 mm sú rozdiely... A ani ma to nejako nesúri, mám aj 2 kusy tých 12A nabíjačiek a asi 4 kusy tých 4,5A.