Čo nasadiť na jeseň do záhradky

Profilova fotka
Žienky poraďte mi čo nasadiť do záhrady teraz na jeseň .... Pomaličky nám končí sezóna rajčín, paprík a iných dobrôt a ja by som rada využila záhradku aj teraz na jeseň zimu ... Ďakujem Vám za všetky tipy nápady :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dunakiliti80 vyskusaj pak choi :) uzasna azijska kapusta :) A ps: na MS nie su len zeny :D
Odpovedať
@andyfoto máš posadené? kde si kúpil semiačka? ja mám posadenú klasickú čínsku...
Odpovedať
Profilova fotka
@hizanka este nemam.. podla vsetkeho by sa malo pak choi sadit na prelome sept/okt. ale hriadka uz pripravena 8-)
Odpovedať
@andyfoto ja už idem presádzať:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@andyfoto prosím ťa, aký máš názor na presadenie tují, 3-5 ročných?
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo podla mna su tuje lahky material.. ale musis vykopat dost velku jamu naokolo aby sa neposkodili korene... do novej jamy a naokol nasyp hydrogel - nevies ci nepride sucho po tychto dazdoch... nemal by byt problem.. mame sme presadzali 7rocne tuje a z 10 sa chytilo 8 takze to nebolo take hrozne... ak boli sadene v baloch mozno este budu aj v zostatkovom bale... a skus ich posadit na tu istu sv.stranu tak ako su teraz... pri takychto ako tuje, tys, borievka to velmi pomaha... ale pocital by som aj s uhynom...skor vyschnutim - nikdy nevies... skus zachranovat co najviac najmensich korienkov - tych skoro vlasocnic a hned s tym do kybla vody alebo do zeminy, tie nesmu preschnut
Odpovedať
@topvideo my sme presádzali starú tuju, aj krušpán dokonca metrový ( aj na výšku aj šírku) a tvarovaný a v pohode prežili.. treba poriadne poliať. Aj do jamy kam budes dávať tú tuju je dobre naliať vodu a prípadne ju tam ponoriť alebo ešte predtým nechať v kýbli s vodou.
Odpovedať
Profilova fotka
@dunakiliti80 Teraz sa dá vysiať ešte špenát, novozélandský špenát, vysiať semená cibule sibírskej, šalát dubáček napríklad. Niektorí vysievajú aj mrkvu a petržlen, na jar začne skôr klíčiť a rásť. Teraz bude obdobie výsadby jesenného cesnaku – paličiaku, nepaličiaku. Aj drobná cibuľka sa môže.
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo Tuje zvládnu veľa, ale ako bolo vyššie popísané, treba zachovať maximum koreňov aj so zemným balom a vložiť na nové stanovište, do tzv. blata. Tento spôsob je s 90% úspešnosťou pri presádzaní a sadení všetkých rastlín a drevín. Do novej jamy nasypte substrát, zeminu zo záhrady, prípadne kompost a zalejte vodou, vytvorte mazľavú hmotu a do tejto hmoty vysaďte dreviny. Samozrejme predtým musia byť vo vode alebo hneď ako ich vykopete, tak ich aj zasaďte. Dobre zalejte, zeminu okolo udupte a zalievajte intenzívne, nech voda prejde až ku koreňom. V zime, keď nemrzne treba zalievať tiež. To je podmienka úspešného prezimovania drevín a najmä ihličnanov.
Odpovedať
Profilova fotka
@rastlinky_sk určite sa niečím inšpirujem ďakujem :-)
Odpovedať
Ešte môžem sadiť Hakonechlou do záhrady?Kúpila som rastlinky a asi je už neskoro :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@morencova Kontajnerované rastliny sa v pohode sadia aj v tomto období. Môžete ju na zimu chrániť nejakými konárikmi ihličnanov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@rastlinky_sk No zasadila som akurát pred mrazmi čo boli v noci,hádam to prežili.Zakryjem ešte na zimu čečinou.Inak tie tuje čo som predtým pýtala o radu so žltnutím ostali také, nejak to žltnutie nepostupuje, tak to bolo asi fakt len to žltnutie v jeseni.Ďakujem za radu. Ešte by som potrebovala radu s Cortaderiou selloana rosea.Mám ju krásnu vysokú, ale bude mať u mňa prvú zimu a vraj je dosť háklivá na mrazy.Ako sa má prosím zazimovať? Čítala som že zviazať, zakryť senom,slamou a ešte obaliť celú takým čiernym igelitom a zaviazať.Bojím sa aby nezhnila v tom, či?
Odpovedať
Profilova fotka
@morencova kortadériu zviažte a obložte čečinou ako na obr. https://www.google.sk/search?q=cortad...
Odpovedať
@rastlinky_sk Ďakujem krásne
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?