Čo vysadiť do predzáhradky pod okná?

Ahojte Strechaci :), ak by mi niekto vedel poradit, co vysadit pred dom pod okna bola by som velmi vdacna. Chcela by som tam dat ozdobne travy a mozno aj nejaky ker, len neviem akym smerom sa vydat. Dakujem
Odpovedať
@papuska25 vydat sa treba hlavne smerom na orientaciu na svetove strany, poloha (sice vieme, ze BB ale to je tiez dost siroky pojem), vlastnosti zeminy (lebo tej tam moc nie je a aj ked navezies ornicu podlozie treba brat do uvahy, ci je to il, ci piescita poda...), moznost zalievky, narocnosti na cas a peniaze. Tazko sa radi kam ta nasmerovat, ked vieme malo detailov.
Odpovedať
ja by som tam dala rastlinky s ktorymi by bolo čo najmenej prace. Do zelena. Okna su už rozkvitnute. ;-)
Odpovedať
@majina.b Dakujem velmi pekne za tip :)
Odpovedať
@zita19 Dakujem aj tak za odpoved :). Je to zapadna strana. Financie nehraju rolu a starostlivost o zahradu je moja kazdodenna zaluba :).
Odpovedať
@majina.b @papuska25 buxus je v poslednych rokoch mimoriadne ohrozeny vijackou. Tomu by som sa vyhla, radsej by som tam dala trpaslicie ihlicnany, mozno aj guloviteho habitusu. Hosta je vhodnejsia do polotiena az tiena, neviem ci by sa jej darilo na zapadnej strane domu.
Odpovedať
Tiez som zacala zakladat predzahraku orientovanu na juhozapad a mam tam vrbu previsnutu tu bahniatkovu,neviem odborny nazov. A osvedcili sa smradky take oranzove,to je nezmar a vyzeraju nadherne a stale kvitnu. Mam tie vyssie krickove. Levandulu,dalie a kadeco ine. Ale tymto spominanym sa najviac dari
Odpovedať
@hoblinka13 Dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ta vrba by tam vyzerala krasne a mohla by bytz akou taku dominantou. Potom by ti fakt po bokoch stacili len nejake okrasne travy, vresy - viac by som sa orientovala na zelene, nekvitnuce rastliny
Odpovedať
Profilova fotka
myslim, ze so zahradnikom by bolo fajn sa poradit, volil by som len nieco zelene, vobec nemusia tam byt rastliny kvitnuce, zelena by posobila tak jednotne, dobre pre oko ;-)
Odpovedať
@zita19 hostu mám takmer celý deň na slnku a nespozoroval som, že by sa jej tam nepáčilo. Možno záleží aj od dostatku vlahy atď.
Odpovedať
@vrajoz Ak ma dost vody, tak slnko nevadi, len treba zabezpecit to aby mala potrebnu vlhkost, aby neumierala od smadu
Odpovedať
@papuska25 aj keď trošku mimo tému ale krásny obklad na dome :-D poradili vám niekde v stavebníctve či sa treba o to nejak starať? aby vydržal pekný aj po nejakej dobe či ho natrieť nejakým náterom ? :-) mne sa to veľmi páči a príde mi to aj praktické.
Odpovedať
Článok sa načítava...
buxus mi obžral slimak bezdomovec. teraz cakať par rokov pokial to dorastie. Ale nevadi. mam v rade 5 x buxus , aj hostu na slnku (tu zalievam)
Odpovedať
@majina.b buxus ti asi obzrala vijacka kruspanova a nie slimak bezdomovec
Odpovedať
no nechcem sa tu naťahovať, ale bezdomovcov som tam prichytila :-D vijacka kruspanova zanechava iný vysledok a nemože to byť jaštericou, ta je pod buxusom ubytovana |-| ???
Odpovedať
@majina.b jasterica sa zivi hmyzom a nie listim. Tu si tam opatruj aby ti tie hnusoby pochytala
Odpovedať
@zita19 :-) dik :-) :-) :-)
Odpovedať
@majina.b jeeej, maly drak :-N
Odpovedať
@janula_be dakujeme za pochvalu. Obklad je bezudrzbovy, umyvatelny a myslim, ze farbe by sa nemalo nic stat ani po case ;)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Prosim o radu, ake rastlinky vysadit do predzahradky. Je to vychodna strana, skoro cely den tam svieti slnko. Dva zahony na foto. Chcem tam viac menej kvety, nejake trvalky, nic vysoke, kriky velmi nechcem, ziadne kruspany a pod. Zatial viem len, ze tam chcem levandulu, mozno jednu dominantu vyssiu. Chceme tam kombinovat kamienky a koru. Rozmery zahradky su 1,5 x 5m a druha 1,5 x 7m. Vdaka za vsetky rady.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?