Čerpadlo do vŕtanej studne

Prosím o radu, aké ponorné čerpadlo mám použiť do novej vŕtanej studne cca 30 metrov hlbokej, ktorú studňu budem využívať sezónne v záhradke. Počul som, že by som mal dať ako prvé vibračné čerpadlo, aby sa studňa čistila. Iní zase majú názor, že vibračné čerpadlo nie. Ďakujem.
Odpovedať
Vibračné na vyčistenie je vcelku bežná prax. Tiež som tak robil a všetko ok.
Odpovedať
@kejsix
Odpovedať
Zatiaľ ďakujem...
Odpovedať
Profilova fotka
Ak tam nemas moc vela piesku tak kludne daj odolnejsie cerpadlo proti piesku (do 300g/m3 ) 😉 Supni do studne a mas pokoj 🙂
Odpovedať
Ja riešim tiež ponorku do vrtu, ale vrt má 40m. Firma odporučila umiestniť ponorku do hĺbky 25m. Momentálne s tým chcem len polievať záhradu, ale mám spravenú aj prípravu do domu na wc okruh. Pri vrte však nemám ešte žiadnu šachtu, lebo tam chcem mať vedľa záhradný domček, kam dám všetko potrebné. Takže teraz by som kúpil len ponorku a pripojil ju len priamo na ventil a polievaciu hadicu a potom neskôr by som to rozšíril aj o expanzku kvôli pripojeniu do domu. Pozeral som takéto čerpadlo: https://www.prodoshop.sk/ponorne-cerp... https://www.prodoshop.sk/ponorne-cerp... To druhé má aj Resistance To Sand = odolné voči piesku. Jedno je vretenové a to druhé ani neviem aké. Vďaka za rady.
Odpovedať
@erik8989 Vďaka za rady, pokiaľ by som tam dal vretenové, chcel by som už aj s ochranou pred suchým chodom a zvažujem aj s tlakovým automatickým spúšťaním. Neviem či som sa správne vyjadril, myslel som tak, že otvorím kohútik a čerpadlo tlačí. Bude to len pre záhradu.
Odpovedať
Profilova fotka
@jotabula vibracne cerpadlo je hlupost dat do vrtanej studne aby sa vycistila,jednak ma maly vykon a na druhej strane vybrovanim dokaze este viac zaniest srudnu..na prve cerpanie sa ma pouzit silne cerpadlo s min. prietokom 200l/min..pri tomto prvom cerpani nejde ani tak o cistenie studne ale aby sa v okoli vrtu vytvoril rychlim odcerpavanim vak s cistou vodou
Odpovedať
@jotabula no toto presne by som chcel aj ja, ale zatiaľ teda neviem ako na to.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?