Cerpadlo do vrtanej studne

Ahojte. Chcem sa spytat ci tu nie je neaky odbornik na zavlahy s vrtanej studne. Mame problem so studnou a cerpadlom. Studna trosku pieskuje.uz nam odislo cerpadlo.dali sme ho do opravy 2x ale teraz je zase kaput. Chceme kupit nove.Zavlahar nam odporuca SAER NP-C/12 zda sa nam drahe. Nevie mi niekto poradit lacnejsiu variantu?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám toto. http://www.vodnecerpadla.sk/vodnecerp... Vodár namontoval toto po dobrých skúsenostiach s nim. Je rozoberateľné a lopatky po poškodení ľahko vymeniteľné. uvidíme. Zatiaľ funguje bezchybne...
Odpovedať
@halagacka.peter Studňa im pieskuje. Už mali čerpadlo 3x rozbité. A to čerpadlo čo ste uviedli, citujem: "Nevhodné na čerpanie vody s pieskom."
Odpovedať
Profilova fotka
@jennyfer25 celý princíp je v tom, že na závlahu je potrebné väčšie množstvo vody pod tlakom a to spôsobuje vysávanie piesku nárazmi. To žiadne čerpadlo nevyrieši. Potrebujete menší trvalý odber , aby nedochádzalo k posunu piesku. Mali by ste mať čerpacie skúšky, skladbu vodonosnej vrstvy a povolené množstvo čerpanej vody. Pre Vás je skôr riešenie zásobník vody, ktroý sa doplňuje priebežne malým prítokom a zo zásobníka sa dá odobrať naraz voda na postrek.
Odpovedať
@jan45 nad tymto sme vcera s manzelom uvazocali.ze ci by nebolo lepsie spravit vodarnicku,alebo nadrz s vodou. Co by sre nam odporucili.asi aky velky zasobnik?potom nam staci normalne cerpadlo? Myslim lacnejsie?nam totiz to cerpadlo sigma fungovo v pohode,pokym sme polievali travu rucne. Avsak hned ako sme spravili zavlahu zacalo sa kazit.
Odpovedať
@stastnyjim ja zase ohladom toho cerpadla citujem toto "Usporiadanie hydrauliky - s plávajúcimi obežnými kolesami - znižuje možnosť zadretia pri výskyte piesku v čerpanej vode. "
Odpovedať
Profilova fotka
@jennyfer25 návrh by mal vychádzať z podmienok, plocha, intenzita, prietoky
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?