Odpoveď na príspevok od aurelia66:
Možno hlúpa otázka ale koľko je reálna cena za ko… @aurelia66 Otázka: Kosačku máš svoju? Pokosenú trávu nechávaš alebo odvážaš?Odpoveď na príspevok od aurelia66:
Možno hlúpa otázka ale koľko je reálna cena za ko… @aurelia66 Ja som to tiež riešil a ponuky som mal podobné v lokalite okres ds. Dám druhý pohľad. Treba kupiť robotickú kosačku napríklad za 1000euro. A ta beštia za leto zarobí plus máš pekný trávnik na kokoľ to stále kosí. Sem tam pohnojiť zvládneš, a postrek asi tiež alebo to dojde postríkať niekdo za pajdu.Odpoveď na príspevok od andynr:
@aurelia66 Otázka: Kosačku máš svoju? Pokosenú t… @andynr Ak sa ti o obe veci postará záhradník,tak 100 je dosť( zvlášt ak ako píšeš to ide na fi) ale viac by som nedal.Odpoveď na príspevok od uhlikova_stopa:
Pozicaj si nejaku kosacku profi, nie lidl. Pokos … @uhlikova_stopa Za hodinu to kosačkou nedáš, leda tak traktorovou. To však niečo stojí, treba auto a vlečku, alebo dodávku, priviesť, odviesť. Aj tá kosačka není večná. Keď sa tým živíš, asi nekúpiš za 1500... Ešte kroviňák treba na dokončenie. Cestu zadarmo taktiež nebudeš merať... 300€ asi veľa, ale ak treba aj trávu odviezť a tiež aký je terén...Odpoveď na príspevok od aurelia66:
Možno hlúpa otázka ale koľko je reálna cena za ko… @aurelia66 si pomylena, neplatis za kosenie, ale za obhliladku, prijazd na miesto, samotne kosenie, mozno likvidaciu odpadu po koseni ... Ak sa ti to zda byt drahe, alebo si to nemozes dovolit, tak tu nevypisuj, kup si kosacku, popripade privesny vozik, pokos si a po roku kosenia sa ti vrati investicia a na dalsi rok budes kosit "zadarmo".Odpoveď na príspevok od aurelia66:
Preto táto otázka , lebo ta cena sa dosť pohybuje… @aurelia66 Čo bráni požiadať o ďalšie ponuky? Čo bráni zobrať toho za 100€ ? Ak majú problém to finančne utiahnuť, tak by bolo na mieste tu záhradu prerobiť na niečo, čo vyžaduje iba minimum údržby. A je jedno, že je to starší pár. Môže to byť mladý pár, rodinu, čo chodia denne do práce aby mali na zaplatenie účtov, poistiek, 2, 3, dôchodkového piliera, hypotéky a nezostáva im ani na tu kosačku z Lidlu...Odpoveď na príspevok od tomcok:
Dobry den, dam vam do prenajmu moje 2 miniovecky,… @tomcok A je v tom zarátané aj hnojenie?🤭Odpoveď na príspevok od roman_x:
Nedávno som videl inzerát na bazosi - hľadá sa up… @roman_x Na hodinu 5€ ale čo keď na väčšiu ponuku nemajú? Dávať 10€/ hod. je asi pre bežných ludí veľa, zato ako výplata to je veľmi málo. Kde vo fabrike majú makači 10na hodinu? Prepáčte za vtrenie do diskusie ale práve o tom som už aj ja uvažoval - za kosenie namiesto kúpy, hoci aj z Bazoša. (V inej diskusií). Bohužiaľ teraz to bŕzdi veľmi smutná udalosť v rodine.Odpoveď na príspevok od aurelia66:
Preto táto otázka , lebo ta cena sa dosť pohybuje… @aurelia66 tiež si už dávam kosiť súkromníkovi,niečo zbiera do koša a ukladať na jedno miesto, kde to prehnije, niečo ostáva po mulčovaní kde stále nechodím, pomerne strmí kopec ide to ľahko s pojazdom,niečo vyžínačkou jedno pokosenie, dvaja to pokosia za hod platím 40-50Eur