Ako zazimovať eukalyptus?

Mám zasadený na jar tohto roku eukalyptus, ktorý má teraz cca 3/4metra- až 1meter. Ale je to stále taká slabá rastlina. Tenký kmienok. Ako ju prosím zazimovať v záhone? Minulý rok som jeden eukalyptus mala, zabalila som ho do takej fólie, ktorá sa dáva pod laminátku/ to mi niekto poradil /, no napriek tomu vymrzol a jari sa nedožil. Ďakujem za overené tipy.
Odpovedať
Urcite by som dala velmi velku vrstvu mulcu ku korenom. Ostatne casti nad zemou treba zakryt. Neviem, co za foliu si to davala, ja pouzivam taku jutovinu, prirodne tkaniny. Pred zimou ho treba poriadne zaliat, koncom oktobra- zaciatkom novembra sa to robi.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lubaa:

Mám zasadený na jar tohto roku eukalyptus, ktorý …
@lubaa lebo si pouzila nesptavny obal. Zabalit ho treba do niekolkych vrstiev bielej netkanej textilie, juty, alebo kupit specialnu textiliu na zazimovanie rastlin. Pod tym mirelonom sa ti drzala vlhkost a v snecnych dnoch sa to zbytocn prehrievalo, v noci zmrzlo. Onot oto nezmrzlo, ono to zhnilo na koreni. Zamulciuj korene, klude aj 15 cm kory, vetvicky zviaz, zabal do textilie a este dobre omotaj spagat,, pripevni to cele o nejaky kolik, aby to vietor nezlomil, ked sa do toho oprie.
Odpovedať
ja som ten nas normalne obalil tkaninou z lidla, predavali minuly rok takto na jesen a prezil to. nakupil som toho viac, lebo som potreboval aj mlade stromceky pozakryvat, aby nam ich zver nepozrala.
Odpovedať
Ďakujem
Odpovedať
Ešte mi niekto vravel, že bublinkovou fóliou obaliť. Je to blbosť?
Odpovedať

Ešte mi niekto vravel, že bublinkovou fóliou obal…
@lubaa urcite nie je neprievzdusna.
Odpovedať

Ešte mi niekto vravel, že bublinkovou fóliou obal…
@lubaa bublinkovu foliu akurat na kvetinac, Ked do nej zabalis vrsok, to ho rovno mozes odniest na kompost, nech to ma rychlo za sebou
Odpovedať
Profilova fotka
My sme okolo mladých rastlín vytvorili také akoby stany z kolíkov a netkanej textílie. Vrch sme nechali otvorený kvôli vlhkosti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?