Odpoveď na príspevok od demorez:
Potrebujem do altanku na konci zahrady dostat sie… @demorez presne ako píše dedo758, preraz základ v pivnici. Na koniec lešenárskej trubky vyrob hrot, aby sa ti pri prerážaní nedostala do trubky hlina. Urob výkop a z pivnice preraz. Hrot potom odstrániš. Prerážal som tak cca 4m popod betony na vodovodnú prívodnú hadicu a tiež menšie podrazy na elektrické vedenia. Odporúčam však prerážať trubku mierne so sklonom von od domu, aby ti netieklo do trubky zvonka. Ja som to na jednej trubke zanedbal a pri vytrvalých dažďoch si nájdem v pivnici mláčku..Odpoveď na príspevok od dedo758:
Ak máš v pivnici dosť miesta, aby ti tam vošla ta… @dedo758 heh, ja som tak spravil, islo to nejak tazko, potom som zistil, ze som bral zhors 1cm betonu, ale prebuchal som to :DOdpoveď na príspevok od dedo758:
Ak máš v pivnici dosť miesta, aby ti tam vošla ta… @dedo758 no nemam miesto. sirka tej miestnoosti v pivnici je ledva 2 metreOdpoveď na príspevok od zicher:
@demorez presne ako píše dedo758, preraz základ v… @zicher Nezúfaj, tie sklony rúrky v hline (v prostredi hustejšom než je voda) nepomáhajú. Ak v hline vzniká vodá, (aj vzlínaním) Ti ju to natlačí do rúrky, i keď je pod sklonom. Tieto opatrenia fungujú nad zemou, v múroch a pod... A propo: Ja by som s Tebou robiť nechcel, keď vieš robiť "menšie podrazy" 🤣🤣🤣Odpoveď na príspevok od demorez:
@dedo758 no nemam miesto. sirka tej miestnoosti v… @demorez Práve že toto je výhoda. Máš blízko naprotivnú stenu, do ktorej môžeš smelo zaprieť hever a rúra kvôli svojej krátkosti sa Ti nebude ohýbať pod tlakom a nevystrelí Ti do boka. Pretláčať budeš krátke kúsky rury, na ktoré budeš nadvárať ďalšie kúsky...