Ako dostat kabel cez 2.6 m siroky beton

Potrebujem do altanku na konci zahrady dostat sietovy opticky kabel z pivnice. Na vacsinu useku som uz zakopal kanalizacnu ruru ale potrebujem sa k dostat. Kabel by isiel z pivnice, odtial viem vyjst pod schodmi, prevrtal by som vedla bodu kde dovnutra vchadza optika od telekomu (ta ide pod zamkovou dlazbou). Pod schodmi je ale vybetovane (a pravepodobne vystuzene kari sietou a roxormi) a tato plocha potom pokracuje vjazdom s uzkym zelenym pasom v strede (prilis uzkym aby sa odtial dalo podkopat smerom k pivnici. Posielam ako by to zhruba malo vyzerat. Budem riesit aj zamkovu dlazbu, ta by pravdepodobne isla na uz existujuci beton. Teraz ked nad tym rozmyslam pri pisani prispevku, tak mi pride najrozumnejsie kabel dat do chranicky/listy po hranu schodov a tam na to nadviazat zamkovou dlazbou a kabel mat pod nou. Potom sa ale obavam ze cast pod schodmi bude pod urovnou zvysku a bude mi tam zatekat voda. Mate pripadne nejake lepsie navrhy?
Odpovedať
Ak máš v pivnici dosť miesta, aby ti tam vošla taká dlhá (lešenárska) rúra, aby dosiahla popod tie chodníky, tak zvnútra prevŕtaj základ a potom buď ťažkým kladivom, alebo heverom dostaň tú (zašpicatenú) rúru na požadované miesto...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od demorez:

Potrebujem do altanku na konci zahrady dostat sie…
@demorez presne ako píše dedo758, preraz základ v pivnici. Na koniec lešenárskej trubky vyrob hrot, aby sa ti pri prerážaní nedostala do trubky hlina. Urob výkop a z pivnice preraz. Hrot potom odstrániš. Prerážal som tak cca 4m popod betony na vodovodnú prívodnú hadicu a tiež menšie podrazy na elektrické vedenia. Odporúčam však prerážať trubku mierne so sklonom von od domu, aby ti netieklo do trubky zvonka. Ja som to na jednej trubke zanedbal a pri vytrvalých dažďoch si nájdem v pivnici mláčku..
Odpovedať
A keď sa rúra nadstaví, tak to kľudne môže dosiahnuť až za pásy a kopať bude treba len popri plote...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

Ak máš v pivnici dosť miesta, aby ti tam vošla ta…
@dedo758 heh, ja som tak spravil, islo to nejak tazko, potom som zistil, ze som bral zhors 1cm betonu, ale prebuchal som to :D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

Ak máš v pivnici dosť miesta, aby ti tam vošla ta…
@dedo758 no nemam miesto. sirka tej miestnoosti v pivnici je ledva 2 metre
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@demorez presne ako píše dedo758, preraz základ v…
@zicher Nezúfaj, tie sklony rúrky v hline (v prostredi hustejšom než je voda) nepomáhajú. Ak v hline vzniká vodá, (aj vzlínaním) Ti ju to natlačí do rúrky, i keď je pod sklonom. Tieto opatrenia fungujú nad zemou, v múroch a pod... A propo: Ja by som s Tebou robiť nechcel, keď vieš robiť "menšie podrazy" 🤣🤣🤣
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od demorez:

@dedo758 no nemam miesto. sirka tej miestnoosti v…
@demorez Práve že toto je výhoda. Máš blízko naprotivnú stenu, do ktorej môžeš smelo zaprieť hever a rúra kvôli svojej krátkosti sa Ti nebude ohýbať pod tlakom a nevystrelí Ti do boka. Pretláčať budeš krátke kúsky rury, na ktoré budeš nadvárať ďalšie kúsky...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?