Vysporiadanie spoluvlastnitva k pozemku

Dobry den. Vlastnim velky stavebny pozemok na niekolko RD spolu s bratom. Naskytla sa moznost ho vyhodne predat ale brat o tom nechce ani pocut, rovnako ako nechce ani pocut o vzajomnom vysporiadani, nechce mi to ani predat ani odkupit. Rozdelenie pozemku tiez odmieta ale to by bolo nevyhodne pre nas oboch s dispozicnych dovodov. Ake su zakonne moznosti toto riesit? Ma niekto skusenosti resp. pozna niekto pravnika co sa v tychto veciach vyzna a ma skusenosti?
Odpovedať
Môžeš predať svoj podiel niekomu kto ma záujem to kúpiť a ten nech sa s tvojim bratom dohaduje, inak bez toho aby brat súhlasil s nejakým postupom neurobíš nič, treba sa dohodnúť rozdeliť si to na polovicu a nech si každý robí so svojím pozemkom co chce inak sa nepohnete. Dá sa aj súdmi vysporiadať spoluvlastnícky podiel ale to musí byť tiež dohoda inak si budete robiť roky zle navzajom a bude to trvať roky sam som to zažil, tam tu už treba právnika, vždy je lepšie sa dohodnúť hlavne keď ste iba dvaja.
Odpovedať
@rudy5 Diky, Dohodnut sa je samozrejme najlepsie, ale ked s niektorymi ludmi sa jednoducho dohodnut neda ...
Odpovedať
@flyguru mediator? Ak nepomoze a naozaj ste 100% rozhodnuty tak pravnik by to urcite vedel poriesit. Len ked brat nechce moze to stat vela casu a penazi. Mam v okoli par pripadov kde nazory boli protichodne a to su potom roky sudov, rozsudkov, odvolavani atd.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?