V ktorej poistovni mate zivotnu poistku?

Neviem sa rozhodnut v ktorej poistovni sa z dlhodobeho hladiska oplati mat solidnu zivotnu poisrku, kedze som zivitelkou celej domacnosti ja. Mne tie produkty poistovni pripadaju vsetky rovnake :-) generali, allianz, union, uniqa... a hutam tiez, ci po par rokoch nezmiznu zo slivenska a bude po poistke.. Mate dake konkretne skusenosti prosim? A rocne kolko platite?
Odpovedať
1
2
Nemám životnú poistku. Ale ak smiem poradiť na základe vlastnej skúsenosti s prístupom poisťovní asi by som šiel do alianz. Poprípade uniqa je taká zlatá stredná cesta...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hasterman:

Nemám životnú poistku. Ale ak smiem poradiť na zá…
@hasterman vdaka, s allianz mam tiez dobre dlhorocne skusenosti
Odpovedať
Máte niekto skúsenosť s vyplácaním škôd po živelnej udalosti?
Odpovedať
To treba riešiť so spoľahlivým dôveryhodným finančným poradcom, ktorý podľa možnosti patrí do väčšej finančnej skupiny alebo aspoň má v poisťovni vyšší počet zmlúv a v prípade poistnej udalosti sa bude vedieť za teba postaviť. Alebo ak nie on, nejaký jeho nástupca. Určite by som to neriešil po vlastnej osi. Generali, Uniqa, Allianz, NN sú v pohode.
Odpovedať
Presne - riesit s KVALITNYM. Mame posledne roky takeho a jedine, co lutujem je, ze som ho nepoznal skor. Je velky rozdiel skusenosti jednotlivca - a poznatky cloveka co robi v obore dlhe roky. Najma, ak zaraba klientovi, nie NA klientovi. Prepazkovi pracovnici su provizni dealeri...
Odpovedať
Tiez som to dlho riesil a chcel som mat istotu, ze ak sa nieco stane... Na prvy pohlad to vsetko vyzera rovnako, ale ked som si dal spravit porovnanie (cez poradcu aj online), tak rozdiely tam predsa len su – hlavne pri invalidite a kritickych chorobach. Mam to cez Allianz, pride mi to ako najstabilnejsia poistovna.
Odpovedať
Mam inu, nie zlu a zhodnotenie +6000 eur tiez nieje od veci ;)
Odpovedať
skor ako znacka je dolezite mat to dobre nastavene. pre jedineho zivitela domacnosti je podla mna dolezitejsi pravy obsah zmluvy ako logo na obalke 😉
Odpovedať
Presne tak - každá jednotlivá poistka (dobre nastavená) je čím lepší no kompromis niekoľkých hľadísk: - čo všetko kryje (od koľko ...) - očakávaná rezerva (zhodnotenie) - koľko si môžem dovoliť platiť za aké istoty. Niekomu vyjde lepšie v tej, niekomu v inej (no asú aj mizerné poisťovne) Keď už platím - cchem aby mi aj dačo ostalo (zhodnotenie) aj aby mi poistka vykryla škodu, straty. Oboje v rozumnom pomere. Aksa niekto chváli, že nemá - je to jeho vec.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od nitakimuri:

Neviem sa rozhodnut v ktorej poistovni sa z dlhod…
@nitakimuri samotná životná poistka sa oplatí už pri narodení dieťaťa, má v tom i sporenie až dosiahne plnoletosť, ináč je každá poistka hop alebo trop, platiť to musíš stále a stále viac, ale či to vôbec niekedy využiješ je vo hviezdach, pre zdravie nepomôžu žiadne prachy
Odpovedať
https://www.testado.sk/poistenie-nehn...
Odpovedať
Čo má poistenie nehnuteľností so životným poistením???
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od starysomar:

Mam inu, nie zlu a zhodnotenie +6000 eur tiez nie…
@starysomar Aké zhodnotenie máš namysli? Hovoríš o investičnom životnom poistení?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od nitakimuri:

Neviem sa rozhodnut v ktorej poistovni sa z dlhod…
@nitakimuri radšej kúp nehnuteľnosť , to je lepšie než akákoľvek životná poistka ... Keď sa dačo stane predas a máš poistku na 100% vyplatenú
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ralf364:

@starysomar Aké zhodnotenie máš namysli? Hovoríš …
@ralf364 Investičné životné poistenie Prestige MAX
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@nitakimuri radšej kúp nehnuteľnosť , to je lepši…
@dexter89 - hodne zvláštna úvaha...
Odpovedať
Článok sa načítava...

@ralf364 Investičné životné poistenie Prestige MAX
@starysomar no neviem ci je ten poradca az taky dobry, investicne zivotne poistenie je taky hybrid. Viac by si z toho vyzmykal, kebyze mas poistenie samostatneva investujes samostatne. Pisem ako clovek co ma IŽP ako historicky pozostatok ktory nechavam dobehnut a mam riadne poistenie a riadne investovanie.
Odpovedať

@dexter89 na to potrebujes na zaciatok ale dost startovacieho kapitalu a to nie kazdy ma.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@starysomar no neviem ci je ten poradca az taky d…
@sousedekovci89 - mám(e) aj viaceré investície. Mali sme aj iné - nesťažujem sa, vyplatili sa. Ty vieš, kde bude najvyšší výnos? Ja diverzifikujem a osvedčolo sa - a ten v "poistke" je prekvapivo vysoký.
Odpovedať
Profilova fotka

@dexter89 - hodne zvláštna úvaha...
@starysomar čo je na tom zvlaštne? v r. 2015 sme kupili byt za 70k € dnes je tržna hodnota cca 250k€ maš lepšie zhodnotenie za 10 rokov? navyše mam rekreačnu nehnuteľnosť , ktoru viem využivať, prenajimať na kratkodoby prenajom atď... ja som stara škola, nebudem pchať svoje prachy nejakým poisťovacim agentom ... keď sa mi niečo stane, rodina sice nebude mať po mne poistku ale dedičstvo, ktore keď predajú majú vystarané ... jedinou výhodou u životného poistenia je to, že prachy pozostalým sú vyplatené ihneď... a predať nehnuteľnosť niečo trvá... @sousedekovci89 ale uznavam že pred coronou boli ceny niekde úplne inde ako su dnes... dnes neviem sam nemam taký kapitál aby som si už dnes len tak kúpil nehnuteľnosť, aj keď záleží asi kde... ale aj s hypotekou by bol väčší problém ako niekedy
Odpovedať

@dexter89 nehnuteľnosť? oplatí sa kúpiť len niekde, tak od NR na západ, u mňa rozhodne nie, nepredáš ani úplne nové a nie to ešte staršie štokovce, nie je tu práca, predáva sa viacej ako miesto pre dovolenky,v lete turistike v zime zatiaľ ešte lyžovanie, no už na menej miestach, len kde sa zasnežuje
Odpovedať

@sousedekovci89 - mám(e) aj viaceré investície. M…
@starysomar boli časy ked bol výnos nad 10% pravidelne, mal som tretí pilier kde prispieval i zamestnávateľ, už som ho vybral,
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@starysomar boli časy ked bol výnos nad 10% pravi…
@duzu - veď aj teraz sú aj vyššie :)
Odpovedať
Profilova fotka

@dexter89 nehnuteľnosť? oplatí sa kúpiť len niekd…
@duzu všade sa oplatí, zaleží za akú sumu kupiš a za akú predáš ...
Odpovedať

@duzu všade sa oplatí, zaleží za akú sumu kupiš a…
@dexter89 daj u nás inzerát do bazošu a môžeš čakať večnosť,mladí stadeto utekajú nie je tu práca pre každého, za 5 rokov ubudlo cez 1000 hláv, ked to budeš ponúkať ako chalupu niekkde v BA skôr predáš
Odpovedať

@duzu - veď aj teraz sú aj vyššie :)
@starysomar ale už nie pre mňa teraz to len užívam, ako ešte môžem
Odpovedať
Profilova fotka

@dexter89 daj u nás inzerát do bazošu a môžeš čak…
@duzu nie si niekde pod kráľovou hoľou? veď tam vznikajú apartmánove domy a penziony jak huby po daždi... dnes už v každej diere kde je kus lesa pomaly maš rekreačnu oblasť stačí spraviť nejakú unimobunku s oknami po zem, nejaký "tiny house" abo ubytovanie v korunach stromov prípadne už som videl aj poľovnicky posed prerobeny na "zážitkové ubytovanie" keď tam neni zachod iba latrína a bez elektriny na samote ešte lepšie ... dnes ľudia pomaly viac za takýto zážitok zaplatia jak za all inclusive dovolenku, kde budú kukať na stovky nenažratých ľudí dakde v rezorte... všetko sa dá... ja mať kapitál tak idem tým smerom
Odpovedať

@duzu nie si niekde pod kráľovou hoľou? veď tam v…
@dexter89 nemám daleko pod Kráľovú,som z BR, chod tam v zime a budeš vidieť kde sa ešte v domoch býva, snech neodprataný, niekde cez víkend tam vidieť autá mimo okresu pokiaľ sú ešte staršie čísla,chodí tam akurát kopu pocestných pozerať viadukty na trati a reštauráciu vo vagone, e tam pár väčších chát obsadené väčšinou len v zime ked sa zasnežuje, ináč je to poloprázdne, v obci kopa cigošov predávajú pri cestách čučky huby, na celom horehroní od BR hore je v obciach viac domov ako ľudí s trvalým pobytom, do niektorých chodia domáci ale mnoho chátra
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od angel1:

Máte niekto skúsenosť s vyplácaním škôd po živeln…
@angel1 Mám. Min.rok v júli ľadovec prederavil strechu bazéna z lexanu cca 50m². Jediný problém bol nájsť fi,kt.to opraví( bazén má 25r),musela sa vymeniť celá krytina. Výsledol:našiel som fi zax5200€. 50% zálohy poisťovňa zaplatila priamo zhotoviteľovi do 3dní. Zbytok po dokončení do 3 dní. Poistku mám v Allianzi. S prístupom,komunikáciou som teda absol.spokojný,nemal som źiadne výdaje.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od andynr:

@angel1 Mám. Min.rok v júli ľadovec prederavil s…
@andynr ďakujem. Aj ja som sa nakoniec rozhodol pre Allianz.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?