Škodová udalosť - posunuté tesnenie na odpadovej rúre - POISŤOVŇA&SKÚSENOSTI

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či tu niekto má skúsenosť s poisťovňou a škodovou udalosťou v prípade, že problém pretekania vody a vlhnutia stien bol v odpadovej rúre z umývadla, kde sa tesnenie (gumička) posunula smerom dovnútra. Podľa fotodokumentácie je aj vidno, že trubka sa ohla (hľa na fotečke). Situácia s únikom vody nastala až po niekoľkých rokoch (4) bývania v novostavbe. Pôvodne sa príčina neodhalila a škodovú udalosť nám zamietli, nakoľko sa jednalo len o "pravdepodobnosť" úniku vody cez sprchový kút. Čo však nová škodová udalosť (po 3 mesiacoch po prerobení komplet celej kúpeľne, komplet vymurovania betónu a výmeny aj žľabu, atď...) snáď jasne vyvrátila a nové šetrenia zistili vyššie spomenutý problém s tesnením. Takže reklamujeme pôvodonú škodovú udalosť. Nebola by som rada, ak niekto takúto situáciu zažil, ale bola by som rada, ak by sa podelil o skúsenosti s poisťovnňou ;)
Odpovedať
a to sa na aku konkr. ruru alebo ake tesnenie pozerame ? ako sa trubka ohla ? tak celkom nechapem co sa stalo :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sasenocenuska:

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či tu niekto má…
@sasenocenuska akože a to čo chceš od poisťovne teraz? 😂 Poisťovňa napíše, že bola zlá montáž a je to vybavené. Mám silný pocit, že tuto z poisťovne nedostaneš ani cent.
Odpovedať
Tu treba škodu vymáhať od zhotoviteľa odpadového potrubia. Skúšku tesnosti urobil? Protokol vystavil? To bude poisťovňu zaujímať ako prvé...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

a to sa na aku konkr. ruru alebo ake tesnenie poz…
@shadowmilan vraj na tú, na ktorej dochádza k netesnosti v odpadovej rúre z kúpeľne (tá sa potom napája ďalej do záchoda a sprchového kúta). Ono to je už niekde za stenou asi dákych 60 cm. Je tam tesniaca gumička vysunútá skoro cez pol trubky dnu namiesto toho aby tesnila v spoji (pozeráme sa na vnútro). Namiesto opísaného kruhu je tam vlnka 2x - presne ako trčí gumička smerom dnu do potrubia. Zodpovedala som? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@sasenocenuska skusku tesnosti mate? Ak nie, rovno na riesenie zabudnite....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@sasenocenuska skusku tesnosti mate? Ak nie, rovn…
@mgx & @dedo758 skúšku tesnosti spred 4 rokov v písomnej podobe určite nemáme - kupovali sme novostavbu. Aj keď asi by to bez toho snáď neskolaudovali. Či? :D A aj keby sme mali, tak si myslím, že by mi zhotoviteľ povedal, že 2 ročná záručná doba uplynula.
Odpovedať
Profilova fotka
@sasenocenuska neviem, o aku "skodu" ide a ako to mate pisomne potvrdene (naklady). principialne ste mohli endoskopiu urobit uz davno ak ste uz kupelnu prerobili, je to pase. Nedokazete ze to bol povodny stav. Fotku ako mate si mozem urobit 100ku a nedokazem, ze to bolo na mieste kde tvrdite ze to bolo. Samozrejme, moj nazor neberte ako dogmu a mozete ist skusit pravnika a 3-4 rocny sud...lenze dokazne bremeno je na Vas, nie na poistovni.
Odpovedať
no ja som aj tak stale nepochopil na akej rure sa takto da tesnenie ... to he akoze nejake 110mm ht/kg ? ci co su to za rury ? neviem si totizto predstavit co za spoj to v rurach takto moze byt :D
Odpovedať
Keď ste našli chybu, odstráňte ju. Keď bude akákoľvek škodová udalosť, fotíte následky, voláte asistenčku, opravára, nahlásite škodovú (a pravdepodobne poistnú udalosť). Dokladáte fotky škody, nie možnej príčiny. Nevysvetľujete, neposielate poisťovni staré fotky svojich "objavov". Vy ste obeť, žiadate plnenie od poisťovne. Toto nespadá pod povodeň. Treba mať poistenú stavbu i domácnosť, pretože havária vody / odpadu môže narobiť škodu na oboch. Revízia poistnej zmluvy - stačí sa ozvať cez profil.
Odpovedať
Viem, že Ti to teraz nepomôže, ale aspoň to poviem... Keby Ti odpady robil starý majster, tak to urobí tak, ako sa to robilo pred "100 rokmi", a síce, že povyhadzuje všetky gumičky zo všetkých hrdiel, na každý spoj nagvazdal lepidlo na novodur a nikto by po ňom neriešil veci, ktoré riešiš teraz Ty. 😁
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

Viem, že Ti to teraz nepomôže, ale aspoň to povie…
@petersd Akurát že lepidlo na novodur/PVC na týchto nových potrubiach HT nedrží. Aj starý majstri vedia, že na každom rezanom konci rúry treba pekne upraviť hranu...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

@petersd Akurát že lepidlo na novodur/PVC na tých…
@dedo758 To je pravda. Ale na sivých nie je žiaden problém
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od petersd:

@dedo758 To je pravda. Ale na sivých nie je žiade…
@petersd So špeciálnym lepidlom na HT je to OK, ale L20 na tom nedrží...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

Viem, že Ti to teraz nepomôže, ale aspoň to povie…
@petersd ja ti neviem, co je tazke zasunut ruru do druhej s tesnenim :D ale ...zjavne sa da pokazit aj to ... je fuk, aka technologia sa pouzije, ak to niekto neskontroluje, resp domrda, tak ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

Viem, že Ti to teraz nepomôže, ale aspoň to povie…
@petersd uz je to ako to je. My tuto celu situaciu v podstate riesime uz druhykrat a reklamujeme povodnu skodovu udalost. Je to troska dlhsi pribeh. A do debaty ohladom montaze dokazem prispiet len spravenim kavy 😂 Takze by ma zaujimalo, ci mal niekto takuto pricinu skodovej udalosti a ci poistovna to uznala alebo nie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od blacksr:

Keď ste našli chybu, odstráňte ju. Keď bude akák…
@blacksr my momentalne reklamujeme povodnu skodovu udalost, kde su tieto dokumenty o pricine potrebne. Takze obetou sme tu uz opakovane 😂 a viem vam aj presne povedat, o ktorom odstavci odseku a pismenku v poistnej zmluve domacnosti sa bavime. Mna skor zaujima, ci ta pricina = netesna gumicka bude poistovnou uznana. Ci tu ma niekto takuto skusenost a podeli sa o nu. A k asistencnym sluzbam poviem len tolko, ze po jej vyziadani nam poslali hodinoveho manzela, ktory neskontroloval ale ze nic a jedinou zapisnicou pri polorozburanej plesnivej kupelni bolo "mokre steny". Takze pre istotu si aj tak volat odbornikov po vlastnej a overenej linii.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?