Tv a internet na doma

Zdravím vás,otázka pre tých ktorý bývajú v okolí Malaciek,od koho majú internet a tv? Potrebujem zapojiť 4 telky. Ďakujem
Odpovedať
ja by som postupoval nasledovne 1. som v pokryti optiky? ak ano, tak by som internet bral od nich, telku asi tiez. Resp TV cez satelit 2. ak nemam optiku, tak by som sa pytal susedov co pouzivaju a ako su spokojni. Nic neni lepsie ako pozitivna/negativna referencia od suseda. vsetko samozrejme zavisi od toho co znamena internet a tv. Staci internet 20/2 a mesacne miniem par GB dat, alebo ci potrebujem nieco rychlejsie a mesacne (netflix/Disney+) miniem >500GB dat. Telka detto, staci mi nieco zakladne, alebo chcem platene sportove/filmove programy. P.S. byvam v satelite pri BA, internet mame optiku a telku mam skylink (2xTV)
Odpovedať
Skús sa zamyslieť aj nad tým, akým spôsobom chceš pozerať tú TV. My len zriedkakedy pozeráme to, čo práve ide v telke. Väčšinou si to púšťame z archívu kvôli pretáčaniu reklám. Máme notebook pri TV, bezdrôtovú myš a klávesnicu. Mne sa toto riešenie páči najviac kvôli pozeraniu Youtube (možnosť použitia ad blockera), mojevideo alebo aj celkovo prehliadanie internetu. Druhá možnosť je použitie appky v TV providera televízie. Tretia možnosť je set top box ku každej TV ale za to si asi zaplatíš.
Odpovedať
@ralf364 set top box by som kúpil le ako mama zapojiť 4 set boxy z jedného účtu?
Odpovedať
@jano16 v prvom rade je dôležité zistiť aké máš možnosti internetu. Potom môžeš riešiť TV. Satelit je už asi zastaralá vec v dnešnej dobe, keď máš dobrý internet je fajn mať nejakú IP TV. Ja momentálne teraz skúšam od jedného providera IP TV, apka je dostupná pre inštaláciu do TV. Cena za základný balík je vpohode a každý TV +1€ a stačí len nainštalovať aplikácie, žiadne setupboxy..
Odpovedať
@kajo873 To mi príde o dosť šikovnejšie, než mať všade porozkladané nejaké škatule, ktoré sa aj tak snaží nejak niekam vopchať, aby neboli na očiach. To euro navyše nie je zase toľko, však nemáš telku zase v každej izbe, predpokladám 😄
Odpovedať
@jano16 Napriklad Skylink internetova TV ponuka sledovanie naraz na 4 zariadeniach. Vacsina televizorov ma aj vstavanu ich appku. A takych poskytovatelov je vela, napr. SledovanieTV, LepsiaTV, Antik, O2, UPC... len treba popozerat podmienky, zistit dostupnost appiek aby si tie set top boxy nemusel kupovat a podobne. Len potom ti treba minimalne 50Mbps download, aby ti to nesekalo, ked pustite naraz na vsetkych styroch.
Odpovedať
@kajo873 ako sa volá ak smiem vedieť? Dik
Odpovedať
@jano16 tv2go ale spolupracuje s len pár providermi, mám dojem že v Malackách nie sú.
Odpovedať
@kajo873 oki dík
Odpovedať
@zacik Nie je optika ako optika. Stalo sa akýmsi súčasným športom, že internetová firma poťahá po lokalite optické káble, a pripojení zákazníci sa pýšia tým, že majú doma "optiku". Avšak už málokto vie, že niekde na začiatku lokality (dediny, sídliska) firma má wifi anténu a celú svoju "optiku" má spojenú so svetom cez wifi signál nejakého väčšieho poskytovateľa.
Odpovedať
@petersd Keď povieš A, povedz aj B. Prenos signálu vzduchom je absolútne štandardná záležitosť. Provideri na spoje, ako uvádzaš ty, využívajú licencované spoľahlivé pásma, ktoré bez problémov a bez výpadkov utiahnu kľudne celú dedinu. A nie všetko, čo ide vzduchom, je automaticky wifi.
Odpovedať
@petersd nemyslel si náhodou mikrovlnné pripojenie namiesto wifi?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ralf364 Skratka Wi-Fi znamená Wireless Fidelity = "bezdrôtová vernosť". Termínom Wi-Fi sa vo všeobecnosti označuje bezdrôtový prenos dát. @nororo Všetko to je "mikrovlnové pripojenie". Obsahuje kopec rôznych štandardov, lišiacich sa napr. aj dĺžkou použitých vĺn, šírkou pásma, kódovaním a pod... Teraz je to ale úplne jedno ako to nazveme, jednoducho data idú vzduchom. Pravda, licencované vyhradené pásma sú spoľahlivejšie, to súhlasím, ale stále to je len vzduch a nie drôt, kábel...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?