STK-EK

Wiem ze to sem moc nepatri ale hadam sa niekto najde kto my vie hned poradit kedze idem pozret vecer auto ktore chcem kupit. Je to rocnik 2012 cize malo 4 roky zaruku po skonceni zaruky teda v 2016 slo na stk a ek ale preco potom aj v roko 2017 bolo na stk a ek? Vie niekto rychlo poradit?
Odpovedať
@domingezzz To sa budeš musieť spýtať predávajúceho. Štandardne by auto nemalo ísť po roku na EK a STK. Mne napadajú takéto dôvody: - možno išlo o administratívnu STK a EK z dôvodu, že majiteľ stratil osvedčenie (kartičku) o EK a STK - možno došlo k rozbitiu alebo výmene čelného skla, kedy je potrebné vykonať administratívnu EK a STK. Pravdu vie len majiteľ.
Odpovedať
@domingezzz zaruka nema nic spolocne s stk
Odpovedať
Ok dakujen
Odpovedať
Profilova fotka
ake kontroly ek a tk si vies pozriet aj sam. napr administrativna alebo pravidelna. staci ti spz alebo lepsie vin cislo auta. kukni si overenie ek na https://www.seka.sk/overenie-vozidla a tk na http://www.testek.sk/index.php?lang=s... . ale ak by to bola administrativna kvoli strate alebo rozbitiu skla, tak tam sa dava termin pravidelnej. cize ak bol na pravidelnej 2016 (platnost do 2018) a stratil karticky, tak stale mu daju platnost do 2018. mozno po 4 r. nebol na kontrole a siel az 2017. ako vies ze bol v r. 2016 a aj 2017?
Odpovedať
@kamilka22381 lebo na tej seke bolo mas napisane posledne kobtroli a bol atam aj v 16 aj v2017tom. A ako je to sodhlaseni a prihlasenim. My dal maly technicak avelky si nechal on. No brat my tvrdil ked kupoval on auto tak predajca pri odhlaseni potreboval oba technicaky tak teraz ako to je
Odpovedať
Profilova fotka
no a na tej seke si vies pozriet ze v roku 2016 to bol druh kontroly.... a kliknes na rok 2017 a tam tiez pisu druh kontroly.... je to prva informacia v okne historia emisnych kontrol. alebo mi napis v sprave vin cislo, sa skusim na to kuknut. co sa tyka odhlasenia a prihlasenia velmi neporadim, nevyznam sa tomu. vraj pri odhlaseni musia byt aj predavajuci aj kupujuci. na policii ti vo velkom technickom skrtnu predavajuceho a rukou dopisu kupujuceho. potom sa kupujuci prihlasi na svojej policii s velkym technicakom, kde dostane novy technicky na svoje meno. ale radsej si to prever. takto by to malo byt po novom.
Odpovedať
@domingezzz ja som tiez dostal maly technicak na cestu domov a na cas pokial on odhlasil auto. poslal mi odhlaseny velky tp a ja som pri prihlaseni ten maly odovzdal ja. on si ho teoreticky nahlasil do straty..
Odpovedať
No uz to mam za sebou. Blbe zakony som musel s predavajucim ist odhlasit auto. Uz len piatok ho prihlasit.
Odpovedať
@domingezzz Ani nie tak blbé zákony. ako reakcia na špekulantov, ktorí formálne odhlasovali autá na bezdomovcov a iné osoby.
Odpovedať
Uz len zajtea prihlasit a je to
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
kamilka22381 testek už neposkytuje informácie o stk. Dá sa to ale overiť na https://www.jiscd.sk/ - Jednotný informačný systém v cestnej doprave. Odporúčam pozrieť aj ako vyplniť formulár https://prihlasenieauta.sk/overenie-s... a je tam aj popis, čo tam všetko nájdete.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?