Štátny zamestnanec

Dobry den, neporadi mi prosim niekto kde sa mam obratit ked chcem podat staznost na konkretneho zamestnanca na obecnom urade? Neviem to nikde dohladat. Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
Asi sa obráť na jeho nadriadeného, či?
Odpovedať
@toky1 no to prave nemozem lebo cely urad je jedna ruka
Odpovedať
@jessy8911 celý úrad sa onedlho zmení v obsadení , lebo ich máme stále ovládané politicky, s firiem politika zmizla, neviem na čo je politika v úradoch , ten má byť pre každého @jessy8911 chcem vidieť tú jednu ruku na súde
Odpovedať
@jessy8911 Skús kontaktovať hlavného kontrolóra VÚC, pod ktorý spadá Tvoja obec. On Ti bude vedieť povedať.
Odpovedať
Najskôr by som asi podala sťažnosť normálne nadriadenému a potom išla vyššie. Aspoň budú vedieť, čo ich čaká, keď sú ako jeden.
Odpovedať
@jessy8911 podaj oficialnu staznost adresovanu starostovi (to je nadriadeny zamestnanca obce) a ziadaj pisomne vyjadrenie. Na zaklade toho potom mozes pokracovat v konani vyssie...zavisi aj coho sa to tyka.....
Odpovedať
@duzu "celý úrad sa onedlho zmení v obsadeni".???.....volby do samospravy boli minuly rok......takze zmena bude opat az o 3,5 roka..
Odpovedať
@patuscha ved prave, budu vediet co ich caka a urobia mozno proti tomu nejake kroky. Starosta je tam len figurka, ktoreho chcu odtial dostat prec.
Odpovedať
A hlavne ten clovek nie je statnym zamestnancom. 😉
Odpovedať
Stazovat sa treba vediet. Pisomne, lebo to musi ist do evidencie posty, to je zaklad. Dalej obec ma svojho kontrolora, treba ho oslovit pisomne s problemom, az nasledne eskalovat na VUC.
Odpovedať
Profilova fotka
na nadriadenom okresnom urade, treba podat staznost v zmysle zakona o staznostiach
Odpovedať
@kreola voľby do samospráv majú nato veľmi malý vplyv,lebo vždy profituje len tá obec ktorá má svojho "Guru" práve vo vláde, na návšteve dostane "darček"niekoľko milionov za poslušnosť že ho volili, ako ovečky od baču, a obce ktoré tam majú nezávislého alebo z opozície môžu lízať labu
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jessy8911 hlavne si nepovedal oblasť pôsobnosti toho zamestanca, napr. ak ide o stavebné veci, nadriadeným orgánom je príslušný okresný úrad, odbor výstavby a bytovej politiky. VUC nie je nadriadeným orgánom obce.
Odpovedať
@jessy8911 človek zamestnaný na obci/meste nie je "štátnym zamestnancom" !!! @sissik ... sa spamätaj, obci nikto nie je nadriadeným! Ak máš nejaký problém napr. s uznesením obce, tak môže zabrať len protest prokurátora, nič iné. Obec je "samospráva", teda sama sa spravuje (v medziach zákona) !!! Ak v niečom porušila zákon, môžeš to súdne napadnúť. Ale konkrétne, v čom - kde - ako. ! Inak nemáš šancu.
Odpovedať
@jessy8911 ... na konkrétneho zamestnanca obce sa môžeš sťažovať u jeho nadriadeného, alebo až u štatutára, ktorým je starosta/primátor. Ak nepochodíš, tak skús dať podnet cez obecné/mestské zastupiteľstvo. Ak vieš presne konkretizovať, aký zákon bol zamestnancom porušený, tak môžeš dať podnet na súd, alebo prokuratúru. Žiadne iné orgány nie sú nadriadené obci/mestu !!! (ani súd, ani prokurátor. Tí iba dbajú na zákonnosť)
Odpovedať
Profilova fotka
@petersd jasne, riesila som problem s necinnostou stavebneho uradu obce na okresnom urade a veci sa dali do pohybu. Tak mi nepis co pises. Lebo sa evidentne nevyznas v legislative a spravnom konani. Kazdy jeden urad v obci ma nadriadeny organ na urovni okresu aj ked obec ako taka nadriadeny organ nema. Ak primator zamietne staznost, da sa stazovat u prokuratora, ale ti su zvacsa jedna ruka jedna noha s vedenim obci. Takze treba ist po jednotlivych uradoch. Ako sa podava staznost hovori zakon o staznostiach. Ak sa staznost vyhodnoti ako opodstatnena, tak konkretny urad postupuje pri rieseni staznosti podla spravneho zakona.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?