Protislnecne folie do bytu

Profilova fotka
Zdravim vas. Kedze leta su ake su a financie obmedzene, velmi sa mi paci predstava protislnecnym folii do bytu, nech tu nemrieme v tych sparotach. Nechcem rady typu, ze co ine dat:rolety, zavesy, klimatizaciu a blabla.... Potrebujem sa poradit s ludmi, co maju skusenost. V zaujme usetrenia peniazkov chcem si sama kupit a sama nainstalovat. Googlim a googlim a neviem sa dopatrat k podstatnym informaciam. Su samolepiace a tiez staticke. Pre ktoru sa rozhodnut? Davat ich chcem z vonajsej strany. V pripade opotrebenia, ci poskodenia tu staticku si viem predstavit odstranovat, ale lepiacu? aj ked sa instaluju rovnakym sposobom, no predsa len to odstranovanie....aby som mozno po 3rokoch nemusela vyhodit cele okna :))) Nuz a tie staticke....tym, ze bude z exterierovej strany, nebudu sa lupat a ''neuletia'' z okien? :)))) Som v tomto totalny laik-berte na vedomie. Vazim si a vopred dakujem za kazdu vludnu a vecnu radu/komentar :)
Odpovedať
Asi nechceš počuť práve takú radu akú mám ja, ale ja som si fólie na okno a balkónové dvere nalepil minulé leto a po týždni som ich strhol dole. Syn tam má detskú izbu a mal tam potom málo svetla. To za prvé. A čo je dôležitejšie, tak izba sa prehrievala stále. Asi nie tak rýchlo ako pred fóliami, ale večer sa tam nedalo vydržať. Čiže teraz som tam namontoval najlacnejšie plastové rolety čo som našiel na nete. Spolu asi za 90€. To bývame v byte a na dom mám v pláne textilné vonkajšie tienenie. Tiež len nejaké najlacnejšie čo dám dole ručne a zaistím háčikom :-D a nebudem musieť vŕtať cez okno alebo preklad.
Odpovedať
Profilova fotka
@roboza pravdupovediac, take rady potrebujem- dakujem :) ide o skusenost z prvej ruky a to je pre mna dolezite. hmm, takze po tyzdni dole? no matka zem rajska :/ tieto rolety sa mi pacia. prakticke riesenie, no je aj ucinne? a aku farbu budes volit v dome? tiez takuto bezovu? z fyziky vieme, ze tmava slnko pritahuje, takze tmavym roletam asi sa vyhnut, ci? nuz ale velmi svetla, zeby vobec pomohla.... Takze ako to je s tymito bezovymi? :)
Odpovedať
Nuž ja to chápem tak, že aj keby bola tá farba tmavá, tak to nevadí, lebo so samotným teplom si už okno z veľkej časti poradí. Dôležitejšie je, aby nesvietilo priamo cez sklo a na rám. Nedokážem to odôvodniť žiadnymi číslami, ale viem, že keď cez leto na balkóne zavesím na šnúru na prádlo plachtu :-) , tak v tej miestnosti je aj poobede chládok. Každopádne, ja si textilné rolety ešte len plánujem kúpiť a zatiaľ nemám skúsenosť. Možno si jednu experimentálne kúpim ešte do bytu a budem múdrejší. Nerád by som robil niekomu reklamu, ale tak pre odvážnych tu je link na nejakého predajcu: http://dopice.sk/hdE No a priložený obrázok ukazuje rozdiely vo vlastnostiach podľa farby.
Odpovedať
Citajte: http://www.modrastrecha.sk/forum/hlad...
Odpovedať
Profilova fotka
@tomino9 toto mam precitane. informacie su pre mna nepostacuje. Nepomohlo, preto som zalozila novu ;)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
ved ked si googlila,tak si mohla najst aj to,ako zatienia izbu,viem to,preto,lebo som cosi podobne hladala min.rok,a prave to ma odradilo,ze dost..boli tam fotky pri plnom svetle a po nainstalovani folii....aj ked si pisala,ze nechces ,plastove rolety,z vlastnej skusenosti idealne pre byt su prave tie vonkajsie,a to biele
Odpovedať
Profilova fotka
@maria123 @p3trick bud sa vyjadrim k veci, alebo sa nevyjadrujem vobec... @maria123 ano, kopec informacii a fotografii, ktore ma na to nalakali a presvedcili, ze to je to co hladam. Ale aj tak tam je dake zrniecko pochybnosti, lebo v dnesnej dobe je to ako na beziacom pase, ze info skreslene, nepresne a fotky upravovane. Uz som sa popalila a nie raz....preto radsej zalozim novu temu a radsej sa 5x opytam a to ludi obycajnych a beznych, ktory maju osobnu skusenost s produktom. To je moje vysvetlenie na to, ze som si dovolila zalozit podobnu/rovnaku temu a googlim a aj tak o tom nic neviem.....no to musim byt teda riadne blba... mier vsetkym ;)
Odpovedať
@rudkocam mier vsetkym,ale ton tvojho prispevku tomu nenapoveda,treba vediet prijat roznorode nazory tu na fore
Odpovedať
@rudkocam V prvom rade si treba uvedomiť 2 veci ... 1. Vlastnosť týchto fólií je žiadúca len cez to maximálne horko, teda cez leto ... V ostatných mesiacoch je to na figu, nakoľko zatmavujú miestnosť a je tam nedostatok svetla ... Vo zvyšných 3 obdobiach si fóliami zásadne znižuješ solárne zisky, ktoré vedia nie málo odlahčiť kúrenie, keď byt v týchto mesiacoch vyhrievajú ... Rovnako tu aj vzniká potreba, začať svietiť o niečo skorej, práve kvôli tomu, že neprepúšťajú časť svetla ... 2. Fólie nezabránia tomu, aby sa ti byt v lete prehrial ... Problém je, že po intenzívnych horúčavách sa naakumulujú teplom všetky steny v byte, ktoré byt konštantne vyhrievajú ... Len pre zaujímavosť, sused má drahé vonkajšie hlinníkové celotieniace zalúzie, alebo rolety, neviem ako to správne nazvať ... Ráno pred odchodom do práce byt úplne zatmaví a rolety vyťahuje až na večer, po príchode s práce, keď nie je slnko až tak agresívne ... Čo sme sa rozprávali, tak rozdiel teplôt nebol ani mizerné 2 stupne. V mojom extremnom maxime bol byt vyhriaty na 28,9 stupna a jeho mal rovnych 27 ... A to mal plné tienenie, nie len nejaké fólie. Jediné, čo môžem odporučiť, aj keď to nechceš počuť, je klimatizácia ... Dnes už pri troche snahy sa to vie zohnať za cca 700 - 800 Eur aj s montážou. Kľudne aj menej ... A máte svätý pokoj ...
Odpovedať
Profilova fotka
@rudkocam mne sa nápad protislnečných fólií napríklad vôbec nepozdáva. Má to viac nevýhod ako výhod. Tých pár mesiacov, čo leto trvá aj to si povedzme že už tie letá nie sú také ako pred rokmi. Tak sa dá vydržať aj s lacnými roletami. Cez zimu myslím, že každý v byte privíta slnko ;)
Odpovedať
Profilova fotka
co s foliami v zime? zbytocne budu clonit a v izbach bude zbytocne tma a budete mat potrebu mat svetlo, tak budete zazinat lampu a spotrebujete viac elektriny ;-) je to neefektivne si myslim.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
nakoniec som sa rozhodla, ze folie nedam. ako vacsina uvadzate, zvolim zatial dake lacne tieniace rolety. Bude viacej peniazkov, zvolime ine riesenie. dakujem za kazdu radu x-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@feco123 A ešte aj samo navarí obed a skočí pre deti do škôlky nie ? :D Nechápem, prečo sa pri takýchto vlastnostiach neobalujú do tej fólie aj celé domy :)
Odpovedať
Profilova fotka
@feco123 si vymenoval same vyhody, ale naozaj to nema aj nevyhody? myslim, ze tie by mozno ja viac pomohli ludom pri rozhodovani ;)
Odpovedať
@lubk0 mozno aj to nas raz caka ;)
Odpovedať
@emkos Na čo by vymenovával nevýhody, keď to predával :) To je tak ... Vždy sa zasmejem, keď folia hrubá pár mikro milimetrov dokáže zastaviť únik tepla cez okno :D :D Nechápem, prečo na to výrobcovia okien doteraz neprišli :D
Odpovedať
Profilova fotka
@emkos ked sa nieco predava tak nevyhody predsa nejestvuju. Co si :)
Odpovedať
Profilova fotka
@jankom7 hej ale iba ked to predava ten ktoremu to patri, ten veru nevyhody nepozna, to mate pravdu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?