Zatieklo mi do bytu od susedov. Hradím si opravy sama?

Kupila som si byt v starsom 5.poschodom panelaku . Po velkych dazdoch mi zatieklo od susedov,lebo maju poskodeny balkon/prasknuty/. No aj susedom pod mojim bytom zatieklo vraj z mojho balkona. Predsedkyna spolocenstva bytov tvrdi,ze balkony nepatria k bytu a opravy si hradi kazdy sam...... Mate podobnu skusenost?
Odpovedať
čudné... u našich v panelaku vymenili balkonove zabradlia aj sklené vyplne zo spoločného a všetky ich aj opravili... aj v byte kde sme byvali predtym šli opravy balkonov z fondu oprav ... ale neviem, ako je to oficialne...
Odpovedať
Zistovala som u mojich znamich a vo vacsine je to hradene z fondu oprav.Len u nas je ''asi'' nejaka vynimka.Ale mam aj znenie zakona a tam je napisane,ze balkon patri k bytu a jeho opravy sa hradia z fondu oprav.Uvidime ako to skonci.
Odpovedať
@ivulka1976, prosim ta, sem s tym zakonom, tiez mame take balkony, urcite sa bude hodit :-S
Odpovedať
Opisujem.... Je to 182/1993 Z.z. Zakon Narodnej Rady Slov. Republiky $10/paragraf 10/ [3] z fondu prevadzky,udrzby a oprav sa financuju vydavky spojene s udrzbou spol. priestorov,prislusenstva a prilahleho pozemku,ako aj vydavky na obnovu,modernizaciu a rekonstr. domu. Z fondu prevadzky,udrzby a oprav sa financuju aj opravy balkonov a lodzii !
Odpovedať
dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
ahojte, aku hydroizolaciu pouzit pod dlazbu na balkon?
Odpovedať
Profilova fotka
Na spádový poter, na ktorom sú už nainštalované okapové prvky je optimálna alternatíva hydroizolácie polymércementová hydroizolačná stierka (napr. Mapelastic, Secoral 2K, Aquafin 2K,...), do ktorej sa v styku podlaha-stena, v styku stena-stena a vstyku dvoch rôznych materiálov (okapový plech- poter) zapracúva dilatačná PVC páska. Rozhodne by som si nevyberal produkty ako Lepenka vo vedre, Tekutá lepenka, atď., ktorých kvalita je naozaj pochybná. Pri následnom lepení dlažby je nutné použiť naozaj kvalitné flexibilné lepidlo, nakoľko hydroizolačná stierka je aj po vytvrdnutí trvale pružný materiál.
Odpovedať
@peterpb dakujem ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?