Odpoveď na príspevok od zacik:
netusim o akom velkom bazene sa bavime, ale ak ma… @zacik Mam bazen v zahradkarskej oblasti, kde nie je potok ani vodovod. Nepotebujem to zachranovať, len neviem, ako najlešie použiť tu chemiu, aby bol vysledok čo najlepší. Pred tým som používala dezinfekciu kyslíkom ale mali sme menší bazén, teraz som kúpila bazén, ktorý má 7000litrov a mám k nemu solárny ohrev. Ak chcem vodu ohrievať, musím ju zachlórovať, ale chlór nemôžem dať do železitej vody, lebo mi zhnedne. Síce sa to dá opraviť vitamínom C, ale chcela by som tento rok vyskúšať to železo úplne z vody odstrániť. V recenziách a teste bol na to najlepší príve Marimex Studňa mineral, len hľadám niekoho, kto to reálne použil a vie ako ďalej postupovať. Písala som aj do Marimexu, ale nik mi neodpísal.Odpoveď na príspevok od zacik:
netusim o akom velkom bazene sa bavime, ale ak ma… @zacik a v akom poradí ten chlor a vločkovač? Naraz, či najprv chlór a potom vločkovač alebo naopak?Odpoveď na príspevok od perlicka01:
@zacik Mam bazen v zahradkarskej oblasti, kde nie… @perlicka01 zhnednutia vody by som sa neobaval,pieskova filtracia zvladne moj za asi 2 dni. Mam asi 14m3 bazen a 4m3/hod filter.Odpoveď na príspevok od perlicka01:
@zacik a v akom poradí ten chlor a vločkovač? Nar… @perlicka01 najprv zrovnat pH, nechat aspon 24h bezat filtraciu, potom pridat chemiu na odstranenie zeleza, znovu aspon 24h nechat bezat filtraciu a na zaver vlockovac a znovu minimalne 24h nechat bezat filtraciu. Nikde nepises o akom bazene sa bavime, ako pisem ak do 20m3, stale by som zvazoval vypustenie a napustenie vodou z verejneho vodovoduOdpoveď na príspevok od perlicka01:
Zabudla som dopisat, bazen ma 6m3, je v zahradkar… @perlicka01 No jeden tu pise postup o uprave ph a nasledne odstranovat kovy. Mne bazenari odporucili postup opacny a toho sa drzim roky. Najprv dam stabilizator tvrdosti a filtracia bezi cely den. Potom pranie zafiltrovanie a az nasledne uprava ph ... mam na to zakladny automat. Ph sa upravi zvacsa za 24 hodin na 7.2 A tu sa nase cesty rozchadzaju lebo ja idem cestou soli namiesto chloru