Použitie bazénovej chémie Marimex studňa mineral

DOrý deň, prosím vás vie mi niekto poradiť ako postupovať pri použití bazénovej dezinfekcie na studňovú vodu? Kúpia som Marimex Studňa minerál. Píše sa na ňom, že sa má nechať pustená filtrácia 24-48hodín a tam to končí. Čo po tých dvoch dňoch? Dať prejasňovač a vypnúť filtráciu? Alebo sa aj prejasňovač používa so zapnutým čerpadlom? Alebo vôbec netreba prejasňovač a dať chlór šok? Je mi jasné, že o použití Studňa minerám budem mať vodu úplne hnedú, ako po použití chlóru. Máme v nej veľa železa a mangánu. Vďaka
Odpovedať
netusim o akom velkom bazene sa bavime, ale ak mas vela zeleza a manganu tak si mala napustit z vodovodu. Ja mam kvalitnu vodu zo studne (zitny ostrov), takze u mna ziaden rozdiel studna vs. vodovod. Usetrila si za vodu, ale nasypes tam chemie za desiatky eur. Ak sa bavime o bazene do 20m3, tak ja by som bazen vypustil a napustil vodou z vodovodu. Ak to chces este zachranit, tak najprv treba aby bolo pH okolo 7,0, potom pouzit chemiu na znizenie zeleza/manganu (napr. https://www.mountfield.sk/azuro-ca-1-...), potom chlor sok a vlockovac. Filtracia musi bezat nonstop. Mozno to potrva par dni.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zacik:

netusim o akom velkom bazene sa bavime, ale ak ma…
@zacik Mam bazen v zahradkarskej oblasti, kde nie je potok ani vodovod. Nepotebujem to zachranovať, len neviem, ako najlešie použiť tu chemiu, aby bol vysledok čo najlepší. Pred tým som používala dezinfekciu kyslíkom ale mali sme menší bazén, teraz som kúpila bazén, ktorý má 7000litrov a mám k nemu solárny ohrev. Ak chcem vodu ohrievať, musím ju zachlórovať, ale chlór nemôžem dať do železitej vody, lebo mi zhnedne. Síce sa to dá opraviť vitamínom C, ale chcela by som tento rok vyskúšať to železo úplne z vody odstrániť. V recenziách a teste bol na to najlepší príve Marimex Studňa mineral, len hľadám niekoho, kto to reálne použil a vie ako ďalej postupovať. Písala som aj do Marimexu, ale nik mi neodpísal.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zacik:

netusim o akom velkom bazene sa bavime, ale ak ma…
@zacik a v akom poradí ten chlor a vločkovač? Naraz, či najprv chlór a potom vločkovač alebo naopak?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od perlicka01:

@zacik Mam bazen v zahradkarskej oblasti, kde nie…
@perlicka01 zhnednutia vody by som sa neobaval,pieskova filtracia zvladne moj za asi 2 dni. Mam asi 14m3 bazen a 4m3/hod filter.
Odpovedať

@zacik a v akom poradí ten chlor a vločkovač? Nar…
@perlicka01 najprv zrovnat pH, nechat aspon 24h bezat filtraciu, potom pridat chemiu na odstranenie zeleza, znovu aspon 24h nechat bezat filtraciu a na zaver vlockovac a znovu minimalne 24h nechat bezat filtraciu. Nikde nepises o akom bazene sa bavime, ako pisem ak do 20m3, stale by som zvazoval vypustenie a napustenie vodou z verejneho vodovodu
Odpovedať
Zabudla som dopisat, bazen ma 6m3, je v zahradkarskej oblasti daleko od mesta, bez vodovodneho pripojenia.
Odpovedať
Profilova fotka

Zabudla som dopisat, bazen ma 6m3, je v zahradkar…
@perlicka01 No jeden tu pise postup o uprave ph a nasledne odstranovat kovy. Mne bazenari odporucili postup opacny a toho sa drzim roky. Najprv dam stabilizator tvrdosti a filtracia bezi cely den. Potom pranie zafiltrovanie a az nasledne uprava ph ... mam na to zakladny automat. Ph sa upravi zvacsa za 24 hodin na 7.2 A tu sa nase cesty rozchadzaju lebo ja idem cestou soli namiesto chloru
Odpovedať
Dakujem za odpovede. Naliala som stabilizator kovov, na druhy den chlor shock. Voda samozrejme zhnedla ako blato, dala som vlockovac a nechala filtrovat. Po dvoch dnoch ziadna zmena. Pomohol az youtube 🤣. Urobila som do vedra dierky, napchala som do neho vypln z vankusa a vypust pustila cez tento moj "filter". Na druhy den som na moje velke prekvapenie mala v bazene krasnu cistu vodu bez zakalu. Odporucam funguje 😁 https://youtu.be/DElL7mAa8a8?si=HT4dv...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?