Poraďte termostat na podlahové kúrenie

zdravím Vás, poraďte mi nejaký osvedčený termostat na podlahové kúrenie teplovodné. Termostat budem mať v každej izbe. Videl som u švagra TFT s farebný dotykovým displejom a celkom sa mi pozdáva. http://www.fenix.sk/sk/fenix-tft Je tam nejaký rozdiel medzi termostatmi na el. kúrenie a teplovodné? díky moc všetkým
Odpovedať
@kradino Ano, jeden meria izbovu teplotu a druhy navyse aj podlahovu Aky ma vyznam pri teplovodnom podlahovom kureni umeistnovat do kazdej izby termostat? Bude ovladat el.magneticke ventily v rozdelovaci? A ak ano, ako ich bude ovladat - 0/1 = 0% a 100%? Alebo plynulo?
Odpovedať
Fenix-tft (z ich stranky): "Programovateľný dotykový termostat vhodný pre elektrické podlahové a stropné sálavé vykurovanie". Tzn. nie na teplovodne.
Odpovedať
@catscan ahoj. tiež nad tým uvažujem . tie hlavice v rozdelovači bývaju rozne? teda,ako si písal,že otvorí-zatvorí. alebo aj s plynulou regulaciou? mame to v praci,v kancelarskej budove a v každej izbe je termostat a tiey sa mi to pozdava,
Odpovedať
Profilova fotka
@kradino My máme tieto http://www.ivarcs.cz/cz/tydenni-prost...
Odpovedať
podla mojho nazoru je pri teplovodnej podlahovke izbovy termostat uplne zbitocny. Podlahovka ma prilis velku zotrvacnost a po takmer 3 sezonach experimentovania mame podlahovku riadenu equitermikou na rovnaku teplotu 24 hodin denne. Teplotu mame v jednotlivych miestnostiach fixne nastavenu (metodou pokus omyl) pomocou ventilov na rozdelovaci. Osobne si myslim, ze ziaden regulator by nedokazal presne regulovat teplotu v kazdej miestnosti zvlast.
Odpovedať
@joxe plne s tebou suhlasim .... ale kazdy si tym musi prejst aby zistil ze regulacia podlahovky je celkom zbytocna v novom dobre zateplenom dome. Tiez som si tym presiel prvu zimu ... meneie teploty podla toho kto kedy je doma, denna a nocna teplota .... denne zapisovanie spotreby podlahovky a klimatizacii, pekna tabulka v exceli :-) aby na konci zimy zistil ze je to celkom zbytocne ... dalsiu zimu som nastavil termostat na 23C a tak je od vtedy nonstop .... este ani ked idem na tyzden lyzovat ... vacsinou zabudnem znizit teplotu ... takze akakolvek investicia do " vymyslenej " regulacie je zbytocna ... ale uznavam ze to prve nadsenie z regulacie je vacsie ako racionalne myslenie :-)))) Regulacia teploty v miestnosti je totalna blbost .... ak clovek nedodrziava dosledne zasadu zatvarania dvery v kazdej miestnosti ... akonahle su dvere otvorene cela regulacia je prec ....
Odpovedať
Nie som odbornik ani nechcem byt mudry, ale ak mam dom s vykurovacou plochou 250m2 a napr. v obyvacke krb ktory ked ide tak pol domu vykúri tak mam pocit ze minimálne pre tuto moznost to nie je zly napad.
Odpovedať
@hrkso ved jasne, my mame v obyvacke tiez teplejsie, lebo mame velke okno na juh. Obyvacka ma priskrtene ventily na oboch okruhoch - konstantne. Teda nie je potrebny dalsi termostat a riadiaca jednotka. Lebo to nastavenie mame konstantne. Ak zakuris v krbe, regulator na to zareaguje a ta zmena sa prejavi za 4 hodiny. Ako pise @mackoke, samozrejme ze aj ja som chcel termostaty a na dialku riadene ventily - pretoze som technokrat :). Ale prakticky vyznam to bohuzial nema.
Odpovedať
@mackoke presne tak. Tento rok sme boli tyzden prec. Uz som aj mal nastaveny rezim "dovolenka" ale nakoniec som to vypol. Pretoze som sa bal ze si "rozkolisem" podlahovku a ked pridem domov, nebude to take ako si predstavujem. Tak som to vypol a nechal tak ako to je.
Odpovedať
@mackoke vdaka za vysvetlenie :-)
Odpovedať
díky za vysvetlenie, nechám si to ešte prejsť hlavou ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?