Odpoveď na príspevok od petersd:
A keď už chcete vedieť, kto tu v steredoeurópskom… @petersd romovia , či cigoši zastávajú viac len seba ale niektoré rodiny sa na smrť nenávidia, to u bežných belochov nie je tak očividné , každý serie na každéhoOdpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@rapidek lenze to nema nic spolocne s tym co sa t… @sousedekovci89 Východ nie sú žiadni anielíci, to ani nikto nikdy netvrdil, ale... a to musí každý priznať,... že v moderných dejinách všetky zla k nám prichádzali zo západu.... Ešte aj socializmus má svoje korene a vznikol na západeOdpoveď na príspevok od gadefox:
Snáď sa nikto neurazí.. najlepší ľudia na Slovens… @gadefox Moja osobná podnik.skúsenosť je dobrá,dlhé roky som obchodoval s maďarmi(B.pest),ale aj s menšinou na SK,hoci maďarsky viem len zahrešiť. Všeobecne sa mi s nimi robilo lepšie ako so slov.podnikateľmi...Odpoveď na príspevok od duzu:
@petersd romovia , či cigoši zastávajú viac len … @duzu aj to je jeden zo základných vzorcov správania jednoduchých spoločenstiev.Odpoveď na príspevok od duzu:
@petersd romovia , či cigoši zastávajú viac len … @duzu cigosi su tiez podeleni. Olassky cigani ovesani retiazkami su ako otrokari pre nizsie vrstvyOdpoveď na príspevok od kejsix:
Tak neni to pre každého. Zo západného bloku do po… @kejsix Dosť hrubo to skresľuješ a demagogizuješ. Syn źil dlhé roky v AT,ja môžem zase povedať,že rakúš.sú veľkí šovinisti. A ver,viem,čo hovorím...Odpoveď na príspevok od petersd:
@sousedekovci89 Východ nie sú žiadni anielíci, to… @petersd ktoré zlo k nám prišlo za posledných 80r zo západu?a ktoré z východu to pamätám nie len ja,Odpoveď na príspevok od andynr:
@kejsix Dosť hrubo to skresľuješ a demagogizuješ… @andynr nie tak dávno sme boli v rovnakej gubernii, môj prastarý bol v prvej svetovej a ked sa vrátil vznikla menšia ktorá sa tiež už rozpadlaOdpoveď na príspevok od gadefox:
Cigáni u nás (v dedine) sú tradične kováči a majú… @gadefox u nás takmer 90% cigošov nezamestnaní aj ked je ich tu nie tak mnoho ako indeOdpoveď na príspevok od petersd:
Nechajme to! Toto je stavebné fórum... Ak sa zob… @petersd na čo zbytočne provokuješ? ,)Odpoveď na príspevok od petersd:
Nechajme to! Toto je stavebné fórum... Ak sa zob… @petersd toto je i forum o bývaní len by sa nemali miešaťs aktuálnou politikouOdpoveď na príspevok od duzu:
@gadefox u nás takmer 90% cigošov nezamestnaní aj… @duzu komunisti urobili totiž tú chybu, že ich natlačili do géta. Cigáni, pokiaľ sú roztrúsení medzi gádžami, majú prácu, strávajú sa normálne, sú relatívne OK atď. Boli registrované aj prípady, že robili poriadky, aby na nich niekto neupokázal prstom (kvôli stereotypom o nich). Degenerujú (v zmysle správanie) len keď sú homogénna skupina..Odpoveď na príspevok od petersd:
Nechajme to! Toto je stavebné fórum... Ak sa zob… @petersd hej zo západu prišla aj imperiálna politika ale to je akoby daň za prosperitu a vyspelosť... Keď si zoberieš celé dejiny kadžý jeden človek emigroval/utekal tam, kde mal väčšiu slobodu a kde ho viac tolerovali... a na oplátku tie spoločnosti prosperovali... t.j. motor vyspelosti, poznania a vzrastu životnej úrovne ! (predpokladám že to chceš aj ty) je a vždy bola tolerancia voči všetkým a liberalizmus... teda presne to, čo ty a tebe podobní chcú zastaviť a zničiť... Viem, ťažko sa to počúva ale to sú historické fakty... aj naši pradedovia neutekali do Ameriky na dovolenku, ale kvôli tomu, že tam vedeli zarobiť ... a vedeli tam zarobiť preto, že oni dali všetkým rovnaké práva už v časoch, keď na východe ešte bolo nevoľníctvoOdpoveď na príspevok od gadefox:
@duzu komunisti urobili totiž tú chybu, že ich na… @gadefox za komunistov museli všetci makať , neexistovalo aby bol niekto bez práce, bol príživník a ihned ťa prišli pozrieťOdpoveď na príspevok od dexter89:
@petersd hej zo západu prišla aj imperiálna polit… @dexter89 utekali niekedy dnes tam môžu kto chce, kedy niekto utekal do ruska alebo tam bývať? bol som tam na dovolenke lebo inam sa veľmi nedaloOdpoveď na príspevok od gadefox:
@petersd na čo zbytočne provokuješ? ,) @dexter89 Teraz zovšeobecňuješ Ty. Práva a amerika? aaaale no!... Zrušili otroctvo a začali sa im tam valiť náhradní "otroci" z Európy. A takto sa aj k nim správali, len ich oficiálne takto neoznačovali. @gadefox Ja viem... pravda oči kole!Odpoveď na príspevok od petersd:
@dexter89 Teraz zovšeobecňuješ Ty. Práva a amerik… @petersd nie len z EU ale z celého sveta, no väčšinou pre ekonomické dôvody ktorí si to zaplatia za prevádzanie, chyba je že ich naši politici nechcú, nebude mať kto u nás makať na dôchodcov, práve tu bola moja neter i s deťmi na dovolenke žije už viac ako 20r. v amerikea hovorila že sem neplánuje presťahovať sa natrvalo len na dovolenku, decká nevedia ani ceknúť slovensky- pečené holuby tam tiež nikomu neskáču do huby , no tam sa politici nezasahujú do bežného života ľudí, žiadne dáme vám elektrinu ktorú bude musieť zaplatiť všetci pre najbohatších ako je to dnes u násOdpoveď na príspevok od petersd:
@dexter89 Teraz zovšeobecňuješ Ty. Práva a amerik… @petersd no vidíš a napriek tomu že to ty nazývaš OTROCTVO tak mnohí si išli nohy dolámať aby tam mohli otročiť... tak porozmýšľaj čím to asi bolo? potom na to možno prídeš 🙂 a teda ty keď už sme pritom, tak neznášaš tých "librtardov" a progresívcov a západniarov, ktorí tu prinášajp len otroctvo, tak čo by podľa teba mala byť alternatíva? čo sú tie "hodnoty zdravého rozumu"? lebo naozaj by ma to zaujímalo... väčšinou to podobní tebe zovšeobecňujú na putinov režim, ktorý je vraj antiliberálny a konzervatívny... No stačí sa pozrieť na Ukrajinu do takého Mariupoľa , ktorý spravuju čečenci ako léno od Putina... niečo na štýl mafianskej anarchie vypaľnickcých sektorv z 90tych rokoch, všetko to majú pod palcom moslimskí hrdlorezi od Kadyrova... a neskutočne to tam prosperuje... alebo sa kukni do Podnesterska ... tam to je tiež časť Moldavska pod satelitným patronátom Ruska a radosť tam žiť... skús si kuknúť mesto Tiraspol jak to tam vypadá... asi tak si predstavujete to odtrhnutie sa od Bruselského diktátu ? nepochybne gangsterom, zlodejom a tým čo by vládli by to vyhovovalo viac... ale 99,9% ostatným vrátane teba, sotvaOdpoveď na príspevok od andynr:
@kejsix Dosť hrubo to skresľuješ a demagogizuješ… @andynr Ja nevyzdvihujem západ. Každý má svoje problémy, to je celé. Ja poukazujem na to, kam sme si nechali túto krajinu doviesť. A smer Kremeľ nikdy nebol a nebude dobrý, ale pozerám, že netreba ani pol storočia aby prešlo, a národ velebí svojich vtedajších okupantov. To je normálne?Odpoveď na príspevok od foox:
Všetko nie je o peniazoch, dôkazom sú angličania,… @foox jedna vec je sloboda a tolerancia... a druhá vec je dodržiavanie pravidiel, ktoré musia platiť pre všetkých ... tu mnohé "západné" demokracie zrejme zlyhali lebo nemôžeš tolerovať netoleranciu ... Resp. povoliť pochod šaria v centre Hamburgu , len preto že "sloboda pre všetkých" logicky nemôžem dať slobodu tým, čo ju chcú využiť na to, aby druhým tu slobodu vzali...Odpoveď na príspevok od kejsix:
@andynr Ja nevyzdvihujem západ. Každý má svoje pr… @kejsix ľudia nepozerajú na obdobie 48-89 ako na okupáciu ... Hovorí sa tomu spomienkový optimizmus ... Pre starých bolo obdobie mladosti vždy to krajšie bez ohľadu na politický režim (mal si zdravie , silu , pohlavnu sviežosť, frajerky ) Okrem toho mnohým vyhovovalo že nemuseli nič riešiť v zmysle existencionalnok a robiť musel každý ... Štát sa v tomto ohľade ,,postaral,, to väčšine stačí Síce mal každý h0vno ale nikto nemal väčšie h0vno ako ten druhý , takže nebolo komu závidieť ... Slovak je známy tým že radšej poškodí sám sebe len aby nepomohol druhému ... Naozaj mám také skúsenosti kedy ľudia radšej poškodia sebe , len aby ani druhý nezískal viac (napr. s pozemkami) Takze hoci sa 99% ľudí za socializmu malo horšie ako teraz , (dokiaľ si nepatril ku komunistickej Elite takmer určite si sa mal horšie jak teraz) Aj tak každý by to chcel naspat lebo ľudom nevadí že sa budú mať oni sami horšie , oni chcú aby sa aj druhí mali horšie ... Tomu sa ľudovo hovorí aj závisť a ta je na sk kolosálna ... Však najlepšie to vystihuje to príslovie Keď mne zdochla koza, nevadí , hlavne nech susedovi zdochnu dve ... To príslovie nevzniklo tu na Slovensku náhodou A asi aj zato toľko ľudí túži aby sem nabehli Rusi ... Lebo všetko vyrabuju ale každému a logicky tým čo majú viac vyrabuju viac ... Takto to ja vnímam dlhodobo tuOdpoveď na príspevok od dexter89:
@foox jedna vec je sloboda a tolerancia... a druh… @dexter89 Chcel si moju odpoveď, tak tu ju máš: Na človeka platí len "systém osvieteného diktátora!" Musel by som Ti veľa vysvetľovať zo sociológie, aby si pochopil o čom to je, a Ty by si mal (nekonfrontačne) načúvať a nie stále hľadať slovíčka sporu casus belli. Ľudia, včítane Teba, sa odnaučili načúvať tomu druhému. @kejsix melieš otrepané klišé... Daj pár konkrétnych príkladov, ako okupovaliOdpoveď na príspevok od dexter89:
@kejsix ľudia nepozerajú na obdobie 48-89 ako na … @dexter89 touché (!) a áno, jedná sa o spomienkový optimizmus - je dobré si tieto sociálno-psychologické mechanizmy uvedomiť.. Doplním (a aj som to na MS písal), že Slováci sú experti na pindanie a zásadne kolaborujú s horšou stranou (napr. nacisti). Mnohí, ktorí pindajú na dnešný "zlý" systém a západ, pindali na zlý systém za komančov a východ a budú pindať na akékoľvek spoločenské zriadenie kamkoľvek sa odsťahujú. Gaučoví kritici resp. "chat room warriors" je kapitola sama o sebe - sú to často nespokojní ľudia, ktorí obviňujú spoločnosť zo svojich neúspechov.Odpoveď na príspevok od petersd:
@dexter89 Chcel si moju odpoveď, tak tu ju máš: N… @petersd A čo teda robili? Okrem obmedzovania slobody, potláčania vlastného názoru, zatýkania nevinných ľudí? V mojej rodine bol "politicky" odsúdený človek, ktorého neskôr vo veznici umučili. Či tiež si sa "mal dobre" na úkor iných a so slzou v oku s láskou spomínaš? Poprieť okupáciu ruskými sviňami je silné kafe aj na mňa.Odpoveď na príspevok od petersd:
@dexter89 Chcel si moju odpoveď, tak tu ju máš: N… @petersd ....že "ako okupovali"? 😲 a čo to snáď bola "bratska pomoc"? ... 😲..ešte popri holocaust a 2. svetovú vojnu a je vymaľovaneé...Odpoveď na príspevok od mato981:
@petersd ....že "ako okupovali"? 😲 a čo to snáď b… @mato981 pozri co ostalo po okupacii zssr a co mame teraz svoje v ramci demokratickej pomoci zapadu. Ved teraz sa nevieme ani vysrat bez eurofondov, nehovoriac o tom, ze vacsia cast tych penazi su nase a podava da to ako peniaze eu. Toto su prave iluzie potemkinovske dediny boli slaby odvarTéma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.